Ενίοτε η συνεργασία, μπορεί να αποδειχθεί το ισχυρό χαρτί της οικονομικής ανάπτυξης, ειδικά σε περιοχές που φθίνουν πληθυσμιακά. Από τα Χρυσοχώραφα Σερρών τρεις φίλοι, νέοι σε ηλικία μιλούν στην ΕΡΤ ... Περισσότερα

Χρυσοχώραφα Σερρών: Η ιστορία τριών φίλων που έμειναν στον τόπο τους για να τον προωθήσουν

Epiloges Press

Epiloges Press

Ενίοτε η συνεργασία, μπορεί να αποδειχθεί το ισχυρό χαρτί της οικονομικής ανάπτυξης, ειδικά σε περιοχές που φθίνουν πληθυσμιακά.

Από τα Χρυσοχώραφα Σερρών τρεις φίλοι, νέοι σε ηλικία μιλούν στην ΕΡΤ Σερρών για το ότι παρέμειναν στον τόπο τους, δραστηριοποιούνται επαγγελματικά με άξονα τη λίμνη Κερκίνη και συνεργάζονται μεταξύ τους, ο βουβαλοτρόφος Τρύφωνας Γιαντσίδης, ο ιδιοκτήτης ξενώνα-περιηγήσεις με βάρκα στην Κερκίνη, Νίκος Γάλλιος και ο ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου-με το περίφημο παγωτό από βουβαλίσιο γάλα, Γιάννης Ιβαντζίκης.

Ξεκίνησαν μαζί από παιδιά να παίζουν στην απεραντοσύνη των Χρυσοχώραφων και να παρατηρούν την ζωή να “τρέχει” μακριά προς τις πόλεις, αφήνοντας μόνο τα λίγα βουβάλια στην λίμνη Κερκίνη να απολαμβάνουν την φύση. Μεγαλώνοντας, οι τρεις φίλοι αποφάσισαν να ζήσουν την δική τους περιπέτεια, λίγο διαφορετική από εκείνη που περιέγραψε η Γαλάτεια Καζαντζάκη, αλλά με το ίδιο πνεύμα∙ να φροντίζουν ο ένας τον άλλο, να δημιουργούν ζωή στο μέσον του πουθενά, αναπτύσσοντας θάρρος, πρωτοβουλία, με αγάπη και σεβασμό για την φύση. Έτσι, συνέχισαν το παιχνίδι τους, μέσα από την αυθόρμητη ανάγκη να διατηρήσουν και να αναδείξουν τα πλεονεκτήματα του τόπου τους.

Χρυσοχώραφα Σερρών: Η ιστορία τριών φίλων που έμειναν στον τόπο τους για να τον προωθήσουν

Ο Τρύφωνας Γιαντσίδης, βουβαλοτρόφος τέταρτης γενιάς, είναι εκτροφέας και παραγωγός προϊόντων από βουβάλι. Κατάλαβε ότι το μάρκετινγκ χρειαζόταν την συνδρομή και άλλων επιχειρηματιών. Έτσι, όπως λέει: «Αποφασίσαμε ότι αυτά τα ζώα μπορούν να δώσουν την πρώτη ύλη για δεκάδες μοναδικά προϊόντα, τα οποία μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες και να αναδείξουν τον τόπο».

Σύμφωνα με τον Νίκο Γάλλιο, ιδιοκτήτη ξενώνα, ο οποίος πραγματοποιεί βαρκάδες στην Κερκίνη, «συνενώνουμε όλο το πακέτο από την παραγωγή, την φιλοξενία και το τελικό προϊόν και κατά την διάρκεια μιας περιηγήσεως προτρέπουμε τους επισκέπτες να πάνε στην φάρμα του Τρύφωνα. Μακάρι να μπορέσουμε να εξελίξουμε τις δουλειές για να μείνουν στον τόπο και τα παιδιά μας. Οι δυνατότητες είναι μεγάλες και μια οικογένεια μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς».

Advertisement
Family Kitchen

Χρυσοχώραφα Σερρών: Η ιστορία τριών φίλων που έμειναν στον τόπο τους για να τον προωθήσουν

Ο Γιάννης Ιβαντζίκης, δεύτερη γενιά επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου, λέει πως κάθε εποχή έχει τα δικά της προϊόντα. «Παράγουμε παγωτό το καλοκαίρι και γλυκά τον χειμώνα. Όλα από βουβαλίσιο γάλα. Πρέπει να ασχοληθούμε με τον αγροτουρισμό και υπάρχουν πολλές δυνατότητες. Από την εμπειρία του συμπεραίνει ότι μόνο με την συνεργασία μεταξύ επιχειρηματιών μπορούν να αναπτυχθούν περιοχές όπως τα Χρυσοχώραφα. Αύριο Παρασκευή ξεκινά ένα τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων, μια γιορτή των Αποδήμων απανταχού Χρυσοχωραφιτών, στην οποία καλούνται όλοι όσοι επιθυμούν να μάθουν, να γευτούν και να απολαύσουν.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Κίμι Αντονέλι θριάμβευσε στην Σανγκάη

15/03/26 4:14 μμ

Ο Κίμι Αντονέλι θριάμβευσε στην Σανγκάη

Χ. Φιντάν: «Τεράστιο σφάλμα αυτός ο πόλεμος - Η Τουρκία δεν θέλει να εμπλακεί ούτε πρόκειται να απαντήσει στο Ιράν»

15/03/26 4:04 μμ

Χ. Φιντάν: «Τεράστιο σφάλμα αυτός ο πόλεμος – Η Τουρκία δεν θέλει να εμπλακεί ούτε πρόκειται να απαντήσει στο Ιράν»

Κρίση στη Μέση Ανατολή: Η επόμενη μέρα για τον Έλληνα καταναλωτή

15/03/26 3:59 μμ

Κρίση στη Μέση Ανατολή: Η επόμενη μέρα για τον Έλληνα καταναλωτή

ΚΚΕ: Η εμπλοκή στον πόλεμο βαφτίζεται από τον πρωθυπουργό «εθνικό συμφέρον»

15/03/26 3:55 μμ

ΚΚΕ: Η εμπλοκή στον πόλεμο βαφτίζεται από τον πρωθυπουργό «εθνικό συμφέρον»

Δ. Τσαγγάρη: H πλειονότητα των πρατηρίων καυσίμων στην Αττική έχει προσαρμοστεί στο ανώτατο επιτρεπόμενο μεικτό περιθώριο κέρδους

15/03/26 3:53 μμ

Δ. Τσαγγάρη: H πλειονότητα των πρατηρίων καυσίμων στην Αττική έχει προσαρμοστεί στο ανώτατο επιτρεπόμενο μεικτό περιθώριο κέρδους

ΟΑΚΑ: Νέα ζωή στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις της Παιανίας με το NMDF Convention & World of Dance Greece 2026

15/03/26 3:49 μμ

ΟΑΚΑ: Νέα ζωή στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις της Παιανίας με το NMDF Convention & World of Dance Greece 2026

Γίγαντες με μελιτζάνες στο φούρνο

15/03/26 1:38 μμ

Γίγαντες με μελιτζάνες στο φούρνο

Πράσινο σαπούνι - 15 χρήσεις για το σπίτι που θα σας εκπλήξουν

15/03/26 1:29 μμ

Πράσινο σαπούνι – 15 χρήσεις για το σπίτι που θα σας εκπλήξουν

Συγκέντρωση σε ανάμνηση των Εβραίων θυμάτων του ναζισμού και έναρξη των εργασιών του Πάρκου Μνήμης στην Πλατεία Ελευθερίας

15/03/26 1:35 μμ

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση σε ανάμνηση των Εβραίων θυμάτων του ναζισμού και έναρξη των εργασιών του Πάρκου Μνήμης

Πώς να προετοιμάσετε το μπαλκόνι ή τον κήπο σας για την άνοιξη

15/03/26 1:27 μμ

Πώς να προετοιμάσετε το μπαλκόνι ή τον κήπο σας για την άνοιξη

Τεχνολογία και ηλεκτρονικό εμπόριο - Πώς αλλάζουν οι συνήθειες των καταναλωτών - Στοιχεία για την Ελλάδα

15/03/26 1:33 μμ

Τεχνολογία και ηλεκτρονικό εμπόριο – Πώς αλλάζουν οι συνήθειες των καταναλωτών – Στοιχεία για την Ελλάδα

«Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου» - Ο εμβληματικός πίνακας του Ντελακρουά έως τέλος Νοεμβρίου στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσολογγίου

15/03/26 1:22 μμ

«Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου» – Ο εμβληματικός πίνακας του Ντελακρουά στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσολογγίου

Σχολιάστε

15 − 6 =