Advertisement
Τελευταία Νέα

Τόλμησε να πατήσει την κόρνα ώστε να απελευθερωθεί επιτέλους ο δρόμος από τους οδηγούς των δύο οχημάτων, που ανενόχλητοι είχαν στήσει «ψιλή» κουβέντα και βρέθηκε άγρια χτυπημένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου

 

Advertisement

 

Ο λόγος για έναν 33χρονο αστυνομικό, ο οποίος, σύμφωνα με τη δικογραφία, δέχθηκε αλλεπάλληλα γρονθοκοπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα αλλά και κατσουνιές στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει στο αίμα. Ο ένστολος χρειάστηκε να μεταφερθεί αρχικώς στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και εν συνεχεία στο εφημερεύον νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

 

 

 

 

 

 

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στη Μεσσαρά και χθες ήταν η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου με κατηγορούμενους τρεις νεαρούς από την περιοχή. Πρόκειται για δύο αδέρφια και έναν φίλο τους.

Ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου βρέθηκαν αρκετοί συνάδελφοι του 33χρονου σε ένδειξη συμπαράστασης. Όπως υποστηρίζει η πολιτική αγωγή δια του συνηγόρου κ. Γιώργου Κοκοσάλη, «η αναίτια, απρόκλητη και άνανδρη επίθεση που δέχθηκε ο 33χρονος σχετίζεται ευθέως με την αστυνομική του ιδιότητα».

Advertisement
Babis

Ο ίδιος ο παθόντας στην προανακριτική κατάθεση που έδωσε αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο ένας εκ των τριών που του επιτέθηκαν, φώναζε: «κωλόμπατσε, ήρθες στις Μοίρες και νομίζεις ότι θα μας γαμ… τι πατάς τις κόρνες».

Το συμβάν εκτυλίχθηκε σε κάθετο στενό δρόμο της κεντρικής οδού των Μοιρών, μέσω του οποίου κινήθηκε ο αστυνομικός για να επιστρέψει στο σπίτι του. Μαζί του στο αυτοκίνητο ήταν και ένα συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο διαμένει στην Αθήνα και είχε έρθει στα πάτρια εδάφη για λίγες ημέρες.

Ο 33χρονος υποχρεώθηκε να σταματήσει το όχημα του, καθώς μπροστά του, στη μέση του δρόμου, ήταν ακινητοποιημένα δύο οχήματα. «Περίμενα δέκα λεπτά και πάτησα την κόρνα για να με αντιληφθούν και να ξεκινήσουν να φύγουν, δίχως όμως αποτέλεσμα. Περίμενα άλλα πέντε λεπτά και πάτησα και πάλι την κόρνα».

Τότε, όπως περιγράφεται, κατέβηκε ο ένας νεαρός και βρίζοντας, άρχισε να χτυπάει το αυτοκίνητο του αστυνομικού, καλώντας τον να βγει από το αυτοκίνητο για να τον «τακτοποιήσει». «Εγώ κατέβηκα από το αυτοκίνητο διότι είμαι από εκείνα τα μέρη και θεώρησα ότι δεν είχε καταλάβει ποιος είμαι.

Πριν προλάβω να του μιλήσω άρχισε να με χτυπάει με μπουνιές στο πρόσωπο και στο σώμα». Στη συνέχεια κατέφθασε και ο αδερφός του πρώτου, ο οποίος επίσης άρχισε να τον χτυπάει και να τον βρίζει για την ιδιότητα του.

Και σαν να μην έφθασαν αυτοί, στην… παρέα προστέθηκε και ο τρίτος. Ο αστυνομικός περιγράφει ότι τα δύο αδέρφια τον κρατούσαν όρθιο ώστε ο τρίτος κατηγορούμενος να τον χτυπήσει πολλές φορές στο κεφάλι με μία κατσούνα, ενώ οι άλλοι δύο συνέχιζαν να τον γρονθοκοπούν.

Όταν τον άφησαν πια, ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, μέσα στο αίμα, όπως περιγράφει ο συγγενής του, ο οποίος τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας. Ο ίδιος προσπάθησε να παρέμβει για να ηρεμήσει η κατάσταση, αλλά οι κατηγορούμενοι τον έσπρωχναν. «Πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η επίθεση ήταν αναίτια. Εμείς απλά επιστρέφαμε στα σπίτια μας.

Παρά το ότι μας είχαν κλείσει το δρόμο, ούτε τους βρίσαμε, ούτε τους προκαλέσαμε και απλά περιμέναμε να κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή να μας αφήσουν να περάσουμε αφού δεν υπήρχε άλλος δρόμος».

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης.

 

real.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4ο Ποντιακό Ξεφάντωμα στην Κοίμηση Σερρών

05/08/25 9:48 μμ

4ο Ποντιακό Ξεφάντωμα στην Κοίμηση Σερρών

Αυτά είναι τα έξι μη κρατικά πανεπιστήμια που πήραν άδεια να λειτουργήσουν

05/08/25 9:40 μμ

Αυτά είναι τα έξι μη κρατικά πανεπιστήμια που πήραν άδεια να λειτουργήσουν

Το ετήσιο συνέδριο των Μαρτύρων του Ιεχωβά επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

05/08/25 9:35 μμ

Το ετήσιο συνέδριο των Μαρτύρων του Ιεχωβά επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Ακινητοποιήθηκε F/B στον ευβοϊκό κόλπο κοντά στη βραχονησίδα Γλάρος – Μεταφορά των 105 επιβατών με πλωτά

05/08/25 9:29 μμ

Ακινητοποιήθηκε F/B στον ευβοϊκό κόλπο κοντά στη βραχονησίδα Γλάρος – Μεταφορά των 105 επιβατών με πλωτά

Εξαφάνιση Βρετανίδας από παραλία στην Καβάλα -Τι είδε αυτόπτης μάρτυρας και για τι την προειδοποίησε

05/08/25 9:15 μμ

Εξαφάνιση Βρετανίδας από την παραλία Οφρυνίου -Τι είδε αυτόπτης μάρτυρας και για τι την προειδοποίησε

Εκτενές τηλεγράφημα του Reuters για το ελληνικό αντί-drone σύστημα «Κένταυρος»

05/08/25 9:00 μμ

Εκτενές τηλεγράφημα του Reuters για το ελληνικό αντί-drone σύστημα «Κένταυρος»

Θεσσαλονίκη: Εκτροπή νταλίκας στην ΠΑΘΕ – Δεν τραυματίστηκε ο οδηγός

05/08/25 8:54 μμ

Θεσσαλονίκη: Εκτροπή νταλίκας στην ΠΑΘΕ –video

Καιρός: Έπεσαν πάνω από 5.000 κεραυνοί στα κεντρικά και βόρεια της χώρας – Περιορίζεται από την Τετάρτη η αστάθεια

05/08/25 8:53 μμ

Καιρός: Έπεσαν πάνω από 5.000 κεραυνοί στα κεντρικά και βόρεια της χώρας – Περιορίζεται από την Τετάρτη η αστάθεια

Θεσσαλονίκη: Κατεδαφίζεται το ιστορικό κτίριο της «Αλυσίδας» – Το 1935 λειτούργησε εργοστάσιο κατασκευής υποδημάτων

05/08/25 8:49 μμ

Θεσσαλονίκη: Κατεδαφίζεται το ιστορικό κτίριο της «Αλυσίδας» – Το 1935 λειτούργησε εργοστάσιο κατασκευής υποδημάτων

Η Μαρία Σάκκαρη με wild card στο τουρνουά του Μοντερέι

05/08/25 8:46 μμ

Η Μαρία Σάκκαρη με wild card στο τουρνουά του Μοντερέι

Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

05/08/25 8:40 μμ

Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

Αϋπνία: Τεχνικές χαλάρωσης που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξαναβρείτε τον ύπνο σας

05/08/25 8:39 μμ

Αϋπνία: Τεχνικές χαλάρωσης που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξαναβρείτε τον ύπνο σας