Εργαζόμενος δέχθηκε επίθεση όταν είπε σε οδηγό οχήματος να μην κάνει προσπέραση στο απορριμματοφόρο που είχε κάνει στάση για αποκομιδή

Ξυλοκόπησαν εργαζόμενο καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων στην Κυψέλη - Δεν ήθελαν να περιμένουν το απορριμματοφόρο

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press


Ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό επίθεσης σε εργαζόμενους του Δήμου Αθηναίων εν ώρα εργασίας σημειώθηκε αυτή τη φορά στην Κυψέλη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Ο εργαζόμενος δέχθηκε επίθεση με μπουνιές και κλωτσιές όταν είπε στον οδηγό διερχόμενου οχήματος να μην κάνει προσπέραση στο απορριμματοφόρο που είχε κάνει στάση για αποκομιδή.

Οι εργαζόμενοι της καθαριότητας, αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο που εγκυμονούσε η ενέργεια, είπαν στον οδηγό να περιμένει καθώς ο χώρος ήταν ανεπαρκής για ασφαλή διέλευση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, η επίθεση συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Αχαρνών της 6ης Δημοτικής Κοινότητας στην Κυψέλη ένα ΙΧ όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρεις επιβάτες.

Ωστόσο, αντί να συμμορφωθούν, οι επιβάτες βγήκαν από το όχημα και άρχισαν να φωνάζουν, κλιμακώνοντας την ένταση της κατάστασης.

Μάλιστα, η λεκτική επίθεση μετατράπηκε άμεσα σε σωματική βία, με αποτέλεσμα να επιτεθούν με γροθιές και κλωτσιές σε έναν εργαζόμενο της Καθαριότητας.

«Το συμβάν αυτό έρχεται σε συνέχεια ενός πρόσφατου, εξίσου σοβαρού περιστατικού, όπου εργάτης της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από τοξικομανή κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να επιδείξουμε απόλυτο σεβασμό στο δύσκολο έργο των δημοτικών υπαλλήλων», τονίζει μεταξύ άλλων.

Advertisement
Babis

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων:

Είναι επιτακτική ανάγκη να επιδείξουμε απόλυτο σεβασμό στο δύσκολο έργο των δημοτικών υπαλλήλων
Το Σάββατο, 7 Ιουνίου 2025, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ένα σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα στην οδό Νιόβης στην Κυψέλη, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Αχαρνών της 6ης Δημοτικής Κοινότητας. Ένα ΙΧ όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρεις επιβάτες, επιχείρησε να προσπεράσει απορριμματοφόρο κατά τη διάρκεια της αποκομιδής.

Οι εργαζόμενοι της Καθαριότητας, αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο που εγκυμονούσε η ενέργεια, υπέδειξαν στους επιβάτες να αναμείνουν, καθώς ο χώρος ήταν ανεπαρκής για ασφαλή διέλευση. Ωστόσο, αντί να συμμορφωθούν, οι επιβάτες βγήκαν από το όχημα και άρχισαν να φωνάζουν, κλιμακώνοντας την ένταση της κατάστασης. Δυστυχώς, η λεκτική επίθεση μετατράπηκε άμεσα σε σωματική βία, με αποτέλεσμα να επιτεθούν με γροθιές και κλωτσιές σε έναν εργαζόμενο της Καθαριότητας.

Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει τις ιδιαίτερα δύσκολες και συχνά επικίνδυνες συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται να εργαστούν οι υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων στον τομέα της Καθαριότητας. Πέρα από τις αντίξοες συνθήκες εργασίας, συχνά έρχονται αντιμέτωποι με απαράδεκτη συμπεριφορά και επιθέσεις, γεγονός που καθιστά το έργο τους ακόμα πιο επίπονο. Μάλιστα, το συμβάν αυτό έρχεται σε συνέχεια ενός πρόσφατου, εξίσου σοβαρού περιστατικού, όπου εργάτης της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από τοξικομανή κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Άμεσα κλήθηκε η αστυνομία, η οποία κατέγραψε το συμβάν, ενώ η Διεύθυνση Καθαριότητας μαζί με τη Νομική Υπηρεσία ξεκίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, καταβάλλοντας συνεχή προσπάθεια για να διατηρήσουν την πόλη μας καθαρή και λειτουργική. Είναι επιτακτική ανάγκη να επιδείξουμε απόλυτο σεβασμό στο δύσκολο έργο τους, να τηρούμε τους κανόνες που διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών και, εν τέλει, να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να κάνουμε την πόλη μας ένα καλύτερο μέρος για να ζούμε.

Ο σεβασμός στην εργασία τους και η τήρηση των κανόνων δεν είναι απλώς υποχρέωση, αλλά δείγμα πολιτισμού και συλλογικής ευθύνης.

Ο Δήμος Αθηναίων θα προασπίσει με κάθε νόμιμο μέσο την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων του, στέλνοντας σαφές μήνυμα πως η βία δεν έχει καμία θέση στην πόλη μας».

Πηγή: skai.gr, ΕΡΤ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γλυκοπατάτες – Τα θρεπτικά τους στοιχεία και μια ξεχωριστή συνταγή

23/08/25 1:26 πμ

Γλυκοπατάτες – Τα θρεπτικά τους στοιχεία και μια ξεχωριστή συνταγή

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 23 Αυγούστου

23/08/25 1:14 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 23 Αυγούστου

Δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι: Στη φυλακή οδηγείται ο 28χρονος δράστης

22/08/25 8:12 μμ

Δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι: Στη φυλακή οδηγείται ο 28χρονος δράστης

Την απόσυρση σχεδίου εποικισμού από το Ισραήλ ζητούν 25 ΥΠΕΞ μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα

22/08/25 8:09 μμ

Την απόσυρση σχεδίου εποικισμού από το Ισραήλ ζητούν 25 ΥΠΕΞ μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα

23 Αυγούστου: Τα εννιάμερα της Παναγίας- Τι γιορτάζουμε

22/08/25 7:17 μμ

23 Αυγούστου: Τα εννιάμερα της Παναγίας- Τι γιορτάζουμε

Χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες για να μην πέσουν θύματα εξαπάτησης - Ενημερώστε τους ηλικιωμένους

22/08/25 7:15 μμ

Χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες για να μην πέσουν θύματα εξαπάτησης – Ενημερώστε τους ηλικιωμένους

Σέρρες: Νέα Κοινή επιστολή από Επιμελητήριο, Αντιπεριφέρεια και Δήμους για τα προβλήματα από την υποχρεωτική αναγραφή ΑΤΑΚ 

22/08/25 7:10 μμ

Σέρρες: Νέα Κοινή επιστολή από Επιμελητήριο, Αντιπεριφέρεια και Δήμους για τα προβλήματα από την υποχρεωτική αναγραφή ΑΤΑΚ

Σέρρες: Εμφάνιση νέων εστιών ευλογιάς των προβάτων - Καθολική απαγόρευση μετακινήσεων

22/08/25 7:00 μμ

Σέρρες: Εμφάνιση νέων εστιών ευλογιάς των προβάτων – Καθολική απαγόρευση μετακινήσεων

Π.Πουλιάκας: "Ζητώ την κατανόηση των οδηγών για όσο θα διαρκέσει η ασφαλτόστρωση στην οδό Βενιζέλου" - video

22/08/25 6:53 μμ

Π.Πουλιάκας: “Ζητώ την κατανόηση των οδηγών για όσο θα διαρκέσει η ασφαλτόστρωση στην Βενιζέλου” – video

Π.Σπυρόπουλος: "Τα διόδια πρέπει να είναι ανοιχτά όταν υπάρχει αυξημένη κίνηση στην Εγνατία" - video

22/08/25 6:43 μμ

Π.Σπυρόπουλος: “Τα διόδια πρέπει να είναι ανοιχτά όταν υπάρχει αυξημένη κίνηση στην Εγνατία” – video

Ηράκλεια Σερρών: Έπαρση της σημαίας με τη φιλαρμονική του δήμου - Ξεκίνησε η πανήγυρη - video

22/08/25 6:43 μμ

Ηράκλεια Σερρών: Έπαρση της σημαίας με τη φιλαρμονική του δήμου – Ξεκίνησε η πανήγυρη – video

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στο Νοσοκομείο Σερρών - Θα βρίσκομαι σταθερά στο πλευρό της νέας διοίκησης

22/08/25 6:44 μμ

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στο Νοσοκομείο Σερρών – Θα βρίσκομαι σταθερά στο πλευρό της νέας διοίκησης