Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της Υεμένης ανταποκρίθηκαν σήμερα στο κάλεσμα των Χούθι να διαδηλώσουν στη Σαναά κατά των πληγμάτων που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και η Βρετανία εναντίον των ανταρτών ως αντίποινα ... Περισσότερα

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στη Σαναά μετά τα αμερικανοβρετανικά πλήγματα εναντίον των Χούθι

Epilogestv

Epilogestv

Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της Υεμένης ανταποκρίθηκαν σήμερα στο κάλεσμα των Χούθι να διαδηλώσουν στη Σαναά κατά των πληγμάτων που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και η Βρετανία εναντίον των ανταρτών ως αντίποινα για τις επιθέσεις τους κατά του θαλάσσιου εμπορίου στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το πλήθος κατέκλυσε την πλατεία Σαμπίν, στην καρδιά της Σαναά, κρατώντας σημαίες της Υεμένης και της Παλαιστίνης και φωτογραφίες του αρχηγού των ανταρτών Αμπντελμαλέκ αλ Χούθι και του αρχηγού της Χεζμπολάχ του Λιβάνου Χασάν Νασράλα, οι οργανώσεις των οποίων στηρίζονται από το Ιράν.

«Θάνατος στην Αμερική, θάνατος στο Ισραήλ», φώναζαν οι διαδηλωτές, υποστηρικτές των ανταρτών που ελέγχουν την πρωτεύουσα Σαναά και περιοχές της Υεμένης.

Ορισμένοι από το πλήθος κράδαιναν τυφέκια AK-47, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, ο οποίος ξεκίνησε έπειτα από την άνευ προηγουμένου επίθεση της παλαιστινιακής Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος την 7η Οκτωβρίου, διαδηλώσεις συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους της Γάζας πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή στη Σαναά.

Ωστόσο, η τελευταία αυτή κινητοποίηση είχε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς ακολούθησε τα αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα εναντίον στόχων των Χούθι ως αντίποινα για τις επιθέσεις τους εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Εάν η Αμερική και οι σύμμαχοί της αποφασίσουν να μας κηρύξουν ανοικτό πόλεμο, θα είμαστε έτοιμοι για αυτό και δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να νικήσουμε ή να πεθάνουμε ως μάρτυρες», είπε στο AFP ο Άμπντελ Άζιμ Αλί, ένας εκ των διαδηλωτών.

«Αναμένουμε την ημέρα όπου θα εμπλακούμε σε έναν πόλεμο με την Αμερική», ανέφερε ένας άλλος διαδηλωτής, ο Μοχάμεντ Χουσέιν.

Advertisement
MEGA

Σε μία ανακοίνωση εκ μέρους των διαδηλωτών, ένας εκ των διοργανωτών της κινητοποίησης έκανε λόγο για «ένα εκατομμύριο» συμμετέχοντες. Η «αμερικανοβρετανική επίθεση εναντίον της Υεμένης αποτελεί ένδειξη της στήριξης στη σιωνιστική οντότητα και μια απόπειρα να μας εμποδίσουν να στηρίξουμε την Παλαιστίνη», τονίζεται.

«Δίνουμε την ευλογία μας στην ιερή μάχη (για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης) και εξουσιοδοτούμε τον ηγέτη μας (Αμπντελμάλεκ αλ Χούθι) την εξουσία να την διεξάγει», συμπληρώνεται.

Σύμφωνα με ανταποκριτές του AFP, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε άλλες πόλεις που ελέγχουν οι Χούθι, όπως στη Χοντέιντα (δυτικά) και την Ίμπ (νότια).

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

01/02/26 3:34 μμ

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

01/02/26 3:32 μμ

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

01/02/26 3:30 μμ

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

01/02/26 3:29 μμ

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα

01/02/26 3:28 μμ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα