Υπ. Υγείας Γερμανίας: Σκληρό lockdown 10-14 ημερών, όπως το περσινό Πάσχα

Ένα “σκληρό” lockdown διάρκειας 10, 14 ημερών, «όπως το προηγούμενο Πάσχα», θεωρεί απαραίτητο προκειμένου να ανακοπεί το τρίτο κύμα της πανδημίας ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, όπως δήλωσε πριν από λίγο, απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών μέσω τηλεδιάσκεψης.

 
“Αν λάβουμε υπόψη μας τους αριθμούς και τις σημερινές εξελίξεις, χρειαζόμαστε για μία ακόμη φορά 10, 14 ημέρες, πραγματικού περιορισμού των επαφών και της κινητικότητάς μας (…) Απαιτείται ένα lockdown παρόμοιο με αυτό του Πάσχα του προηγούμενου έτους», δήλωσε ο κ. Σπαν και παραδέχθηκε ότι και ο ίδιος θα ήθελε να γιορτάσει με την οικογένειά του, «αλλά φέτος δεν γίνεται». Τόνισε μάλιστα ότι «αν είχαμε σπάσει εγκαίρως το τρέχον κύμα, θα μπορούσαμε τώρα να κάνουμε τα πρώτα βήματα ανοίγματος, όπως βλέπουμε σε κάποια κρατίδια και κάποιους δήμους» και ανέδειξε ως βασική προτεραιότητα την προστασία του συστήματος υγείας.

 
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφερόμενος στην εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού, ο υπουργός Υγείας υπεραμύνθηκε της στρατηγικής που εφαρμόζεται, με τον εμβολιασμό πρώτα των πιο ηλικιωμένων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα η διαδικασία θα επιταχυνθεί σημαντικά, με τη συμμετοχή και περίπου 80.000-100.000 οικογενειακών ιατρών.



Babis

Στην ίδια τηλεδιάσκεψη, ο Κλάους Τσίχουτεκ, επικεφαλής του Ινστιτούτου «Πάουλ Έρλιχ» που είναι αρμόδιο για τα εμβόλια στην Γερμανία, δήλωσε ότι υπάρχει αισιοδοξία τόσο για το εμβόλιο Sputnik V όσο και για αυτά που ετοιμάζουν οι εταιρίες CureVac και Novovac, ενώ, αναφερόμενος στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca, τόνισε ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και όταν χρειάζεται «χτυπούν το καμπανάκι».

Πηγή ΑΠΕ

ΚόσμοςΥπ. Υγείας Γερμανίας: Σκληρό lockdown 10-14 ημερών, όπως το περσινό Πάσχα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

ΠΟΥ: Η παγκόσμια χρηματοδότηση της υγείας αντιμέτωπη με «τη μεγαλύτερη διαταραχή» στα χρονικά

Η παγκόσμια χρηματοδότηση για την υγεία αντιμετωπίζει ιστορικές προκλήσεις,...

Βρετανία: Η αντιτρομοκρατική ερευνά βίντεο από συναυλίες των Kneecap

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της βρετανικής αστυνομίας ανακοίνωσε σήμερα ότι...

Πέθανε στα 116 της χρόνια το γηραιότερο πρόσωπο στον κόσμο, βραζιλιάνα καλόγρια

Ο γηραιότερος άνθρωπος στην υφήλιο, η βραζιλιάνα καλόγρια Ινά...

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Μάικ Γουόλτς αποχωρεί από τη θέση του

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ,...

Τελευταία Νέα