Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας αναφέρει πως «τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρείται αυξημένη κυκλοφορία του ιού SARS COV-2 καθώς και άλλων ιών του αναπνευστικού (γρίπη, αναπνευστικός συγκυτιακός ιός-RSV)» και ... Περισσότερα

Υπ.Υγείας: Τα μέτρα προστασίας έναντι του ιού SARS COV-2

Epilogestv

Epilogestv

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας αναφέρει πως «τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρείται αυξημένη κυκλοφορία του ιού SARS COV-2 καθώς και άλλων ιών του αναπνευστικού (γρίπη, αναπνευστικός συγκυτιακός ιός-RSV)» και προσθέτει:

Advertisement
 

«Μετά από τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας κατά την οποία συζητήθηκαν όλα τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα, συστήνονται ισχυρά από τον ΕΟΔΥ τα ακόλουθα:

Advertisement
  1. Είναι αναγκαίο να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν πιο άμεσα με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για την Covid, καθώς και με το εμβόλιο της γρίπης, τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα – όπως συστήνεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.
  2. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να χρησιμοποιούμε μάσκα προστασίας σε όλους τους χώρους υγειονομικών μονάδων (π.χ. Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας), σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων καθώς και σε κλειστές Δομές που φιλοξενούν ευάλωτους πληθυσμούς.
  3. Ειδικά για τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (ηλικιωμένοι, άτομα με υποκείμενα νοσήματα), επί συμπτωμάτων να αναζητούν έγκαιρα ιατρικές συμβουλές, με σκοπό να γίνεται έγκαιρη διάγνωση και άμεση χορήγηση θεραπείας.
  4. Είναι απαραίτητο τα άτομα που διαβιούν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και λοιπές κλειστές δομές ευάλωτου πληθυσμού να τηρούν τα μέτρα πρόληψης και να εμβολιάζονται κατά της γρίπης και της Covid με το επικαιροποιημένο εμβόλιο.
  5. Επιπλέον, συστήνεται ισχυρά να τηρούνται από τον γενικό πληθυσμό τα μέτρα πρόληψης των ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού: υγιεινή των χεριών, συστηματικός αερισμός κλειστών χώρων, απομόνωση επί συμπτωμάτων, συνεχή χρήση μάσκας ειδικά σε χώρους με συνωστισμό, περιορισμός επαφών με ευάλωτα άτομα και πραγματοποίηση διαγνωστικών ελέγχων. Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει να επιτηρεί συστηματικά την πορεία των λοιμώξεων του αναπνευστικού, η κορύφωση των οποίων αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες. Παράλληλα, εντατικοποιείται η γονιδιοματική επιτήρηση των παραλλαγών των ιών που κυκλοφορούν στην κοινότητα. Παρακαλούμε θερμά τους πολίτες για την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων, έτσι ώστε να αποφύγουμε σοβαρές περιπτώσεις νόσησης και να έχουμε απώλειες συνανθρώπων μας. Ειδικά, από την στιγμή που έχουμε πλέον στη διάθεση μας αποτελεσματικά μέτρα πρόληψης, όπως τα εμβόλια, και αποτελεσματική θεραπεία, όπως η αντιική θεραπεία κατά της Covid, είναι κρίμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ταινίες Πρώτης Προβολής: Όταν η «Νουβέλ Βαγκ» συναντά τον Φατίχ Ακίν

30/10/25 11:11 πμ

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Όταν η «Νουβέλ Βαγκ» συναντά τον Φατίχ Ακίν

Σέρρες: Φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Νέο Σούλι

30/10/25 11:05 πμ

Σέρρες: Φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Νέο Σούλι

Λαϊκή Συσπείρωση: Τα στρατόπεδα ανήκουν στον Σερραϊκό λαό

30/10/25 10:25 πμ

Λαϊκή Συσπείρωση: Τα στρατόπεδα ανήκουν στον Σερραϊκό λαό

Συνάντηση της Δημάρχου Σερρών με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών

30/10/25 10:17 πμ

Συνάντηση της Δημάρχου Σερρών με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών

Εκδήλωση για την Ψυχική Υγεία στις Σέρρες με θέμα: “Τι μας εμποδίζει να ζήσουμε μια ζωή με ευχαρίστηση;”

30/10/25 10:12 πμ

Εκδήλωση για την Ψυχική Υγεία στις Σέρρες με θέμα: “Τι μας εμποδίζει να ζήσουμε μια ζωή με ευχαρίστηση;”

Δήμος Σερρών: Σε εξέλιξη οι εργασίες για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

30/10/25 10:08 πμ

Δήμος Σερρών: Σε εξέλιξη οι εργασίες για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Τάσος Χατζηβασιλείου: «Ό,τι είπε η Κυβέρνηση για την Εθνική άμυνα, το έκανε πράξη - Δεν αλλάζουν οι συσχετισμοί ισχύος με την Τουρκία»

30/10/25 9:57 πμ

Τάσος Χατζηβασιλείου: «Ό,τι είπε η Κυβέρνηση για την Εθνική άμυνα, το έκανε πράξη – Δεν αλλάζουν οι συσχετισμοί ισχύος με την Τουρκία»

Συνεχίζεται το πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων - video

30/10/25 9:45 πμ

Συνεχίζεται το πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων – video

Σέρρες: Έσπασε αγωγός νερού στην πλατεία Εμπορίου - Ν.Σαφαρίκας: Η ζημιά οφείλεται σε εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ - video

30/10/25 9:46 πμ

Σέρρες: Έσπασε αγωγός νερού στην πλατεία Εμπορίου – Ν.Σαφαρίκας: Η ζημιά οφείλεται σε εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ – video

Δεκάδες τα κλειστά καταστήματα στο κέντρο των Σερρών: Που κυμαίνονται σήμερα τα ενοίκια - video

30/10/25 9:29 πμ

Δεκάδες τα κλειστά καταστήματα στο κέντρο των Σερρών: Πού κυμαίνονται σήμερα τα ενοίκια – video

Μείωση των κερδών της Mercedes κατά το γ' τρίμηνο

29/10/25 10:00 μμ

Μείωση των κερδών της Mercedes κατά το γ’ τρίμηνο

FIBA Europe Cup: Πάλεψε, αλλά «λύγισε» στη Γερμανία ο ΠΑΟΚ

29/10/25 9:57 μμ

FIBA Europe Cup: Πάλεψε, αλλά «λύγισε» στη Γερμανία ο ΠΑΟΚ