Υπάλληλος του ΥΠΟΙΚ έστησε απάτη σε βάρος γιατρών – Της μεταβίβασαν ακίνητα μεγάλης αξίας
Date:
Πώς η υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών κατάφερε να πείσει μαζί με τη συνεργό της το ζευγάρι γιατρών για να της μεταβιβάσουν σε πολύ χαμηλή τιμή τα ακίνητα μεγάλης αξίας
Υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών μαζί με τη συνεργό της, χρησιμοποιώντας το όνομα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, έπεισαν ζευγάρι γιατρών να τους μεταβιβάσουν ακίνητα μεγάλης αξίας σε ακριβές περιοχές, σε πολύ χαμηλή τιμή.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας, οι δυο αυτές γυναίκες, η μια εκ των οποίων εργάζεται στο Υπουργείο Οικονομικών και στο παρελθόν είχε έντονη συνδικαλιστική δράση με το ΠΑΣΟΚ, φέρονται να έχουν αποσπάσει πάνω από μισό εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως δήθεν στενές συνεργάτιδες του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, υπό των εντολών του οποίου υποστήριζαν ότι λειτουργούσαν.
Η υπόθεσή τους έφτασε ενώπιον των δικαστηρίων της Αθήνας, ενώ καθημερινά εμφανίζονται και νέα θύματα, εκ των οποίων τα έξι έχουν ήδη προσφύγει στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, καταθέτοντας σε βάρος τους αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης των περιουσιακών τους στοιχείων (κινητών και ακινήτων) και απαγόρευση κάθε μεταβίβασης αυτών μέχρι να εξασφαλίζουν τις απαιτήσεις τους.
Σήμερα το protothema.gr αποκαλύπτει μια ακόμη υπόθεση που αφορά σε απάτη στο όνομα του Γιάννη Στουρνάρα από τις δυο προαναφερθείσες γυναίκες με θύματα αυτή τη φορά ένα ζευγάρι γιατρών.
Σύμφωνα με την ιδιωτική ερευνήτρια, Μαρία Παπαγιάννη, πριν απο δυο περίπου βδομάδες της ανετέθη υπόθεση που αφορούσε τη διερεύνηση των στοιχείων δύο γυναικών, οι οποίες είχαν αποσπάσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τους εντολείς της, περίπου 80.000 ευρώ, για την αγορά ενός ακινήτου και ενός πολυτελούς αυτοκινήτου.
Οι δύο γυναίκες έπεισαν τους πελάτες της για την φερεγγυότητά τους, εκμεταλλευόμενες την ιδιότητα της μίας εξ αυτών η οποία είναι υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών.
Η εν λόγω υπάλληλος χρησιμοποιώντας το όνομα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα φυσικά εν αγνοία του, λόγω της υποτιθέμενης προσωπικής σχέσης με τον «κύριο Γιάννη» όπως συχνά αναφερόταν σε αυτόν, έπεισε τους πελάτες της ότι είχε τη δυνατότητα να μεταβιβάσει σε αυτούς ακίνητα μεγάλης αξίας σε ακριβές περιοχές όπως το Ψυχικό, Καβούρι, Εκάλη, Γλυφάδα κλπ καθώς και πολυτελή αυτοκίνητα, από πλειστηριασμούς της Τράπεζας της Ελλάδος σε πολύ χαμηλή τιμή.
Η καταβολή των χρημάτων, όπως απαιτήθηκε από τις εμπλεκόμενες, πραγματοποιήθηκε σε προσωπική συνάντηση παρουσία ενός τρίτου προσώπου (συνταξιούχου αστυνομικού) ο οποίος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τα θύματα.
“Ο συνταξιούχος αστυνομικός έπεισε τους εντολείς μου, για την αξιοπιστία, την εντιμότητα και το ήθος των γυναικών αυτών, λέγοντας ότι κι εκείνος έχει δώσει το εφάπαξ του στις συγκεκριμένες γυναίκες για ακίνητο το οποίο και αγόρασε” αναφέρει στο protothema.gr η κ. Παπαγιάννη, για να προσθέσει: “Οι συναλλαγές αυτές πραγματοποιήθηκαν πριν ένα χρόνο περίπου με τους εντολείς μου και πριν ενάμιση χρόνο για τον συνταξιούχο αστυνομικό σύμφωνα με τα λεγόμενά του. Φυσικά ούτε το ακίνητο, ούτε το αυτοκίνητο μεταβιβάστηκαν στους πελάτες μου εδώ και έναν χρόνο, ούτε καν έλαβαν φωτογραφίες ή τη διεύθυνση του ακινήτου για να το δουν έστω απ’έξω”.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιδιωτική ερευνήτρια, οι δυο γυναίκες έβρισκαν δικαιολογίες του τύπου «περιμένουμε να γίνει ο πλειστηριασμός που καθυστερεί αλλά θα είναι το καλύτερο ακίνητο και αυτοκίνητο».
Μετά προέβαλλαν την καθυστέρηση των διαδικασιών λόγω του κορωνοϊού, ασκώντας παράλληλα συναισθηματική πίεση, δηλώνοντας το ενδιαφέρον και την ευγνωμοσύνη απέναντι στους πελάτες της, επειδή ως γιατροί βοήθησαν τη μία εξ αυτών σε ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Η δεύτερη γυναίκα εμφανιζόμενη ως επιστήθια φίλη της υπαλλήλου του υπουργείου ενεργούσε υποστηρικτικά των λεγομένων της τελευταίας.
Όσον αφορά τα θύματα της απάτης, πρόκειται για έναν διακεκριμένο καρδιοχειρούργο και την γυναικολόγο σύζυγο του. Σύμφωνα με την ιδιωτική ερευνήτρια: “Οι πελάτες της ως αποδεικτικά στοιχεία για τα χρήματα που έδωσαν έχουν στην κατοχή τους μία υπεύθυνη δήλωση του νόμου 105 με το ποσό που καταβλήθηκε και την μαρτυρία του συνταξιούχου αστυνομικού, του οποίου ο ρόλος, μου είναι άγνωστος καθώς δε μου εδόθη εντολή έρευνας για το συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά μόνο εντολή για την ταυτοποίηση των στοιχείων των δύο γυναικών. Το μόνο που μου μεταφέρθηκε από τους πελάτες μου για τον συνταξιούχο είναι ότι τους απέτρεπε με επιμονή να προβούν σε οποιαδήποτε έρευνα και να ασκήσουν τα έννομα δικαιώματά τους”.
Πηγή: protothema.gr