Υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, συνεδρίασε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, εγκρίνοντας υποθέσεις εκ των οποίων οι σημαντικότερες είναι οι ακόλουθες: Έγκριση αρχιτεκτονικής μελέτης ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, συνεδρίασε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, εγκρίνοντας υποθέσεις εκ των οποίων οι σημαντικότερες είναι οι ακόλουθες:

  • Έγκριση αρχιτεκτονικής μελέτης που αφορά στην ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας 5* 292 κλινών στη θέση : Παλιοσταφίδα -Τσουρούνα   (τέως Δήμων Αργοστολίου & Κεφαλονιάς)

Αφορά στη δημιουργία ξενοδοχειακής εγκατάστασης 5 αστέρων, δυναμικότητας 292 κλινών σε γήπεδο με εμβαδό 31, 4 στρέμματα. Όλη η μονάδα αποτελείται από δύο κτηριακές ενότητες με θερμαινόμενη κολυμβητική δεξαμενή, SPA, pool Bar, υπαίθριο κυκλικό θέατρο, εστιατόριο με τμήμα δοκιμής τοπικών κρασιών, ενώ παράλληλα προβλέπεται η δημιουργία δρόμου που οδηγεί στην παραλία για τις ανάγκες τόσο των ενοίκων αλλά και των κατοίκων της περιοχής. Χαρακτηριστικά της τουριστικής εγκατάστασης είναι οι διαμορφώσεις επιφανειών φύτευσης και η χρησιμοποίησης της φυσικής πέτρας της περιοχής.

  • Ανέγερση νέου συγκροτήματος κτιρίων γραφείων με δύο υπόγεια επίπεδα στάθμευσης και δώματα, που βρίσκεται επί της οδού 26ης Οκτωβρίου, Φρίξου και Ουρανού Νικηφόρου του Δ. Θεσσαλονίκης

Πρόκειται για την ανάπτυξη ενός βιοκλιματικού συγκροτήματος γραφείων το οποίο στοχεύει να λάβει πιστοποίηση αειφόρου ανάπτυξης βάσει του προγράμματος πιστοποίησης Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) σε βαθμίδα Gold. Σε αντιστοιχία με τα κτίρια του βιομηχανικού συγκροτήματος Zυθοποιίας ΦΙΞ, οι προτεινόμενοι απλοί, στιβαροί κτιριακοί όγκοι διαμορφώνονται με λιτές όψεις, από διακοσμητικούς συμπαγείς οπτόπλινθους (τούβλα), ενισχύοντας την πρόθεση σύνδεσης με το υφιστάμενο δομημένο περιβάλλον. Προβλέπεται η φύτευση 33 δέντρων και η ανάπτυξη χαμηλής βλάστησης στους ακάλυπτους χώρους του οικοπέδου, δημιουργώντας ένα φυσικό χώρο με δέντρα και σκιά.

  • Έγκριση αρχιτεκτονικής μελέτης  που αφορά στην χερσαία ζώνη Λιμένα Μυκόνου

Αφορά στην ανάπλαση τμήματος της χερσαίας ζώνης του παλαιού λιμένα της Μυκόνου.Είναι επιτακτική η ανάγκη της αναβάθμισής τουσε χώρο υψηλής αισθητικής, φιλικό σε κατοίκους και επισκέπτες, με έμφαση στην πρόσβαση των ΑΜΕΑ. Αυτό θα επιτευχθεί κυρίως με την αντικατάσταση της υφιστάμενης επιφάνειας με ειδικό αντιολισθηρό δάπεδο από φυσικές πλάκες σε διάφορα σχήματα και σε αποχρώσεις του γκρί – άσπρου, με τη δημιουργία επιφανειών πρασίνου, την τοποθέτηση σημαντικού αριθμού μικροκατασκευών και στοιχείων αστικού εξοπλισμού (καθιστικά, φωτιστικά σώματα, κάδους υπαίθρια παιχνίδια κ.λπ.), καθώς και με τον σχεδιασμό νέων κατασκευών πέργκολας, που θα υπακούουν σε κοινούς μορφολογικούς κανόνες.

  • Αρχιτεκτονική μελέτης που αφορά στην ανέγερση ξενοδοχείου 5* , δυναμικότητας 190 κλινών σε γήπεδο εμβαδού 54.220,60 τ.μ στη θέση «ΧΕΡΟΜΥΛΟΣ» του Δήμου Κύμης Αλιβερίου

Αφορά σε ανέγερση ξενοδοχείου κλασσικού τύπου 5 αστέρων, 190 κλινών, με δωμάτια τύπου bungalows, πισίνες, κεντρικό εστιατόριο και bar, κεντρική πισίνα, κτίριο reception, Spa, συνεδριακούς χώρους, κτίριο εστιατορίου με πισίνα και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, σε γήπεδο 54,2 στρεμμάτων. Προβλέπεται εκτεταμένος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων και γήπεδο τέννις, ενώ εντός του συγκροτήματος προβλέπεται να κυκλοφορούν μόνο ηλεκτρικά οχήματα. Όλες οι στάθμες του συγκροτήματος έχουν προσπέλαση με τα ηλεκτρικά οχήματα και όπου αυτό δεν είναι δυνατόν, τοποθετούνται ανελκυστήρες, κατάλληλοι για άτομα ΑΜΕΑ.

  • Ανακατασκευή – αποκατάσταση και λειτουργική συνένωση συνόλου κτιρίων στο  Ιστορικό κέντρο Πάργας, Δήμος Πάργας.

Αφορά στην αποκατάσταση συνόλου μικρών κτιρίων στο ιστορικό κέντρο της Πάργας. Στόχος είναι η ομογενοποίηση, αισθητικά και λειτουργικά, των κτιρίων των οποίων η σημερινή κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Ειδικότερα, η επέμβαση αφορά στην  ανακατασκευή ερειπωμένου κτιρίου (νομίμως υφιστάμενου ως προ του 1955) και στην προσαρμογή του σύγχρονου κτιρίου στα παραδοσιακά πρότυπα του οικισμού (νομίμως υφιστάμενο βάσει των: ισόγειο κατασκευασμένο προ του 1955.

Advertisement
Babis

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Πολεοδομίας, Νίκος Ταγαράς δήλωσε:

«Με αμείωτο ρυθμό το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής εξετάζει σημαντικά πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά θέματα, αποτελώντας επιταχυντή της ανάπτυξης με φιλικό προς το Περιβάλλον πρόσημο».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

01/02/26 3:34 μμ

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

01/02/26 3:32 μμ

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

01/02/26 3:30 μμ

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

01/02/26 3:29 μμ

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα

01/02/26 3:28 μμ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα