Ανακοίνωση τύπου του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει πως “παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά από αγωγή που κατέθεσαν εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο ... Περισσότερα

ΥΠΕΣ

Συντάκτης: Epiloges.tv

Συντάκτης: Epiloges.tv

Ανακοίνωση τύπου του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει πως “παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά από αγωγή που κατέθεσαν εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η απεργία – αποχή της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) από τη διαδικασία αξιολόγησης και στοχοθεσίας στο Δημόσιο”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: “Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου δήλωσε: «Μου προξένησε κατάπληξη η απόφαση της ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία από τη διαδικασία αξιολόγησης και στοχοθεσίας. Μια τέτοια απόφαση πάντα προξενεί κατάπληξη, αλλά ειδικά στην παρούσα συγκυρία, που αναδεικνύονται με τον πλέον δραματικό τρόπο οι αβελτηρίες ενός ολόκληρου συστήματος λειτουργίας και οι τραγικές συνέπειές του, πραγματικά προκαλεί την πιο αλγεινή εντύπωση. Η Κυβέρνησή μας έχει νομοθετήσει και εφαρμόζει από τις αρχές του έτους το νέο σύστημα αξιολόγησης και στοχοθεσίας στο Δημόσιο, προκειμένου να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να ξεπεράσει παθογένειες δεκαετιών, προσπαθώντας να αφήσουμε πίσω μας ένα σύστημα αξιολόγησης που όλοι ήταν άριστοι και δεν υπήρχε καμία διαδικασία αξιολόγησης των δεξιοτήτων και διαδικασιών βελτίωσης του Δημοσίου. Ψηφίσαμε τον νόμο, μόνοι μας φυσικά, χωρίς τη στήριξη της αριστερής αντιπολίτευσης. Εκδώσαμε ταχύτατα τη δευτερογενή νομοθεσία και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά μας από 1/1/23 έχουμε αρχίσει να εφαρμόζουμε το νέο σύστημα αξιολόγησης. Σε αυτή τη συγκυρία η ΑΔΕΔΥ θεώρησε σκόπιμο να κηρύξει απεργία από την αξιολογητική διαδικασία. Η απόφαση αυτή είναι πραγματικά εξοργιστική. Για τον λόγο αυτό προσφύγαμε στα δικαστήρια που κήρυξαν παράνομη την απεργία και επομένως η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, προκειμένου να διαμορφώσουμε συνθήκες αποτελεσματικής λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και πιστεύουμε ότι, στην προσπάθεια μας αυτή, συμπαραστάτες έχουμε και τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο Δημόσιο»”.

Advertisement
Family Kitchen

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θύμα ληστείας έπεσε 25χρονη υπήκοος Ουκρανίας

20/09/25 12:30 πμ

Χαλκιδική: Θύμα ληστείας έπεσε 25χρονη υπήκοος Ουκρανίας

Την Πράγα, σκηνικό του νέου του βιβλίου, επισκέφθηκε ο Νταν Μπράουν

20/09/25 12:28 πμ

Την Πράγα, σκηνικό του νέου του βιβλίου, επισκέφθηκε ο Νταν Μπράουν

UEFA: Δύο νέα πρόστιμα 39.250 ευρώ για τον Παναθηναϊκό για τα ματς με Σαχτάρ και Σαμσουνσπόρ

20/09/25 12:27 πμ

UEFA: Δύο νέα πρόστιμα για τον Παναθηναϊκό για τα ματς με Σαχτάρ και Σαμσουνσπόρ

Φεστιβάλ για το φιστίκι Αιγίνης

20/09/25 12:25 πμ

Φεστιβάλ για το φιστίκι Αιγίνης

Βάλε… νερό να στα πω γιατί ο καφές όλο και ακριβαίνει: Γιατί έρχονται νέες ανατιμήσεις

20/09/25 12:21 πμ

Βάλε… νερό να στα πω γιατί ο καφές όλο και ακριβαίνει: Γιατί έρχονται νέες ανατιμήσεις

Βιταμίνη Β3: Η νιασιναμίδη μπορεί να μειώσει κατά 14% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο δέρμα

20/09/25 12:19 πμ

Βιταμίνη Β3: Η νιασιναμίδη μπορεί να μειώσει κατά 14% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο δέρμα

Σ. Φάμελλος: Σοβαρή ανησυχία από την ανεπάρκεια της κυβέρνησης για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

20/09/25 12:17 πμ

Σ. Φάμελλος: Σοβαρή ανησυχία από την ανεπάρκεια της κυβέρνησης για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

ΑΕΚ: Εκτός ο Γκρέι με Βαρέζε

20/09/25 12:16 πμ

ΑΕΚ: Εκτός ο Γκρέι με Βαρέζε

Σοκολατάκια με καραμελωμένα αμύγδαλα

20/09/25 12:15 πμ

Σοκολατάκια με καραμελωμένα αμύγδαλα

Μικρή κουζίνα, μεγάλες ιδέες: Έξυπνες λύσεις αποθήκευσης χωρίς ντουλάπια!

20/09/25 12:12 πμ

Μικρή κουζίνα, μεγάλες ιδέες: Έξυπνες λύσεις αποθήκευσης χωρίς ντουλάπια!

Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού: Σε εξέλιξη οι εγγραφές για τη 13η διοργάνωση

19/09/25 7:33 μμ

Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού: Σε εξέλιξη οι εγγραφές για τη 13η διοργάνωση

​Το νέο πρόσωπο της απάτης: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αδειάζει τους λογαριασμούς μας

19/09/25 7:29 μμ

​Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αδειάζει τους λογαριασμούς μας- ​Πώς μπορείτε να προστατευτείτε;