Δεύτερη προθεσμία για τις απολογίες τους έλαβαν οι δύο κατηγορούμενοι για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της αρπαγής και δολοφονίας του 26χρονου φοιτητή Μάριου Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο του 2012, οι ... Περισσότερα

Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Νέα προθεσμία έλαβαν οι δύο κατηγορούμενοι για την αρπαγή και δολοφονία του φοιτητή

Epiloges Press

Epiloges Press

Δεύτερη προθεσμία για τις απολογίες τους έλαβαν οι δύο κατηγορούμενοι για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της αρπαγής και δολοφονίας του 26χρονου φοιτητή Μάριου Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο του 2012, οι οποίοι συνελήφθησαν πριν λίγες ημέρες μετά από ένταλμα των δικαστικών Αρχών.

Οι δύο κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση και αρπαγή κατά συναυτουργία σε βάρος του 26χρονου φοιτητή, 53 και 54 ετών, έλαβαν από τον ανακριτή, την περασμένη Τρίτη 9 Μαϊου, προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα.

Ωστόσο, μετά τη μεταγωγή τους ενώπιον του δικαστικού λειτουργού το πρωί κατέθεσαν διά των συνηγόρων τους αίτηση ακυρότητας της διαδικασίας, η οποία θα εξεταστεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Έτσι, οι κατηγορούμενοι έλαβαν νέα προθεσμία και θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή αύριο στις 08:00.

Υπενθυμίζεται, ότι οι δύο κατηγορούμενοι είναι οι πρώτοι συλληφθέντες στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε από τις Αρχές για πρόσωπα τα οποία φαίνεται να ενεπλάκησαν στην υπόθεση του 26χρονου φοιτητή Μάριου Παπαγεωργίου, μετά από στοιχεία που τέθηκαν στη διάθεση των δικαστικών Αρχών και αναδείχθηκαν στις δίκες των βασικών κατηγορουμένων.

Η νέα δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με εντολή του Μικτού Ορκωτού Εφετείου και αφορά κυρίως εννέα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και η οικογένεια του θεωρούμενου ως εγκέφαλου του εγκληματικού σχεδίου, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον πολυετή κάθειρξη σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έδωσε εντολή να ερευνηθεί ο ρόλος των δύο γιων του 78χρονου, που είναι πρώην και νυν αστυνομικοί, της συζύγου του , η οποία έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και αρπαγή και πλέον είναι κατηγορούμενη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία, των δύο προσώπων που σήμερα έλαβαν την προθεσμία και φέρονται να μετέφεραν και να εξαφάνισαν το πτώμα του φοιτητή κατ’ εντολή του ισοβίτη, καθώς και άλλων τεσσάρων προσώπων που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση.

Advertisement
MEGA

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου χάθηκε στις 9 Αυγούστου του 2012 οπότε είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές, για το Αίγιο.

Ξημερώματα της 10ης Αυγούστου η μητέρα του Μάριου είχε δεχθεί ένα τηλεφώνημα από αγνώστους που της ζητούσαν 620.000 ευρώ ως λύτρα, προκειμένου να απελευθερώσουν το παιδί της.

Στην υπόθεση ενεπλάκη ο ισοβίτης, ως οικογενειακός φίλος τότε, ο οποίος έπεισε τη μητέρα να μην ειδοποιήσει αμέσως τις Αρχές, αναλαμβάνοντας εκείνος να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να βρεθεί ο 26χρονος. Στην πορεία, ωστόσο, αποδείχθηκε πως ο φίλος, ήταν «εγκέφαλος» της όλης υπόθεσης.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι πόλεις που σκέφτονται: Πώς η τεχνολογία αλλάζει τον αστικό σχεδιασμό

15/03/26 1:07 μμ

Οι πόλεις που σκέφτονται: Πώς η τεχνολογία αλλάζει τον αστικό σχεδιασμό

Διεθνής ερευνητική ομάδα, με τη συμμετοχή ελληνικών ερευνητικών κέντρων, ενώνει τις δυνάμεις της κατά του καρκίνου των ωοθηκών

15/03/26 1:02 μμ

Διεθνής ερευνητική ομάδα, με τη συμμετοχή ελληνικών ερευνητικών κέντρων, ενώνει τις δυνάμεις της κατά του καρκίνου των ωοθηκών

Τι αλλάζει με το νέο ν/σ για χορήγηση στεγαστικής αρωγής μετά από φυσικές καταστροφές

15/03/26 12:47 μμ

Τι αλλάζει με το νέο ν/σ για χορήγηση στεγαστικής αρωγής μετά από φυσικές καταστροφές

Τζέρι Λιούις - Ο Βασιλιάς της Κωμωδίας, ο ιδιοφυής καλλιτέχνης, ο αντιφατικός σταρ

15/03/26 1:15 μμ

Τζέρι Λιούις – Ο Βασιλιάς της Κωμωδίας, ο ιδιοφυής καλλιτέχνης, ο αντιφατικός σταρ

Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή: Οι οργανώσεις καλούν τους πολίτες να διεκδικούν τα δικαιώματά τους

15/03/26 1:05 μμ

Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή: Οι οργανώσεις καλούν τους πολίτες να διεκδικούν τα δικαιώματά τους

28ο ΦΝΘ: Τιμητικός Χρυσός Αλέξανδρος απονεμήθηκε στον Γιώργο Παπαλιό

15/03/26 1:03 μμ

28ο ΦΝΘ: Τιμητικός Χρυσός Αλέξανδρος απονεμήθηκε στον Γιώργο Παπαλιό

Αλλαγή καιρού από την Τρίτη με βροχές, πτώση θερμοκρασίας και ισχυρούς βοριάδες

15/03/26 12:21 μμ

Αλλαγή καιρού από την Τρίτη με βροχές, πτώση θερμοκρασίας και ισχυρούς βοριάδες

Η Ελλάδα από τις ελάχιστες χώρες όπου αυξάνεται το κάπνισμα και το άτμισμα στους εφήβους - Συμβουλές ειδικών

15/03/26 12:14 μμ

Η Ελλάδα από τις ελάχιστες χώρες όπου αυξάνεται το κάπνισμα και το άτμισμα στους εφήβους – Συμβουλές ειδικών

Κυρ. Μητσοτάκης: Σε μια περίοδο διεθνούς αναταραχής στις αγορές και στις τιμές, η πολιτεία οφείλει να παρακολουθεί και να παρεμβαίνει

15/03/26 12:08 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Σε μια περίοδο διεθνούς αναταραχής στις αγορές, η πολιτεία οφείλει να παρεμβαίνει

Η λάμψη του Οίκου Bulgari στην Παραμυθιά

15/03/26 11:15 πμ

Η λάμψη του Οίκου Bulgari στην Παραμυθιά

Η Ιωάννα της Ηρακλειάς - Η δασκάλα που διορίστηκε τυχαία σε ένα νησάκι, το οποίο λάτρεψε και έμεινε μόνιμα εκεί

15/03/26 10:52 πμ

Η Ιωάννα της Ηρακλειάς – Η δασκάλα που διορίστηκε τυχαία σε ένα νησάκι, το οποίο λάτρεψε και έμεινε μόνιμα εκεί

Τέσσερις μειώσεις φόρων ενεργοποιεί η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες

15/03/26 10:30 πμ

Τέσσερις μειώσεις φόρων ενεργοποιεί η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες