Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
20.9 C
Serres

Υπόθεση Κυριακής Γρίβα: Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για 4 αστυνομικούς

Αντιμέτωποι με κακούργημα είναι οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα, πριν περίπου δέκα μήνες, έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων όπου είχε πάει να ζητήσει βοήθεια για να γλυτώσει από τον 39χρονο πρώην σύντροφο της.

Μετά από πολύμηνη έρευνα που διενεργήθηκε από τα αρμόδια όργανα, η εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος των τεσσάρων αστυνομικών που είχαν εμπλοκή με την υπόθεση, για την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης από υπόχρεο πρόσωπο δια παραλείψεως.

Υπόλογοι για το δια παράλειψεών τους, τραγικό τέλος της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, είναι οι τρεις παρόντες στο συμβάν αστυνομικοί: η επόπτρια, η αξιωματικός υπηρεσίας και ο φρουρός, που είδε – χωρίς όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, να αντιληφθεί αμέσως τι συνέβαινε – τον θανάσιμο εναγκαλισμό του δράστη με το θύμα, όταν ο 39χρονος μαχαίρωνε θανάσιμα την Κυριακή Γρίβα. Επίσης, κατηγορούμενος είναι και ο εκφωνητής της Άμεσης Δράσης, που η απάντηση του στην κλήση της Κυριακής για προστασία ώστε να μεταβεί στο σπίτι της, ήταν ότι «τα περιπολικά δεν είναι ταξί κυρία μου».

Οι αστυνομικοί θα κληθούν το επόμενο διάστημα σε απολογία από τον ανακριτή που ανέλαβε την διενέργεια κύριας ανάκρισης για την υπόθεση.

Babis



Πηγή ΕΡΤ

ΕλλάδαΔικαστικάΥπόθεση Κυριακής Γρίβα: Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για 4 αστυνομικούς

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Θεσσαλονίκη: Αλληλομηνύθηκαν για ακαθαρσίες σκύλου-έρευνα παρήγγειλε η εισαγγελέας

Δύο άντρες αλληλομηνύθηκαν στη Θεσσαλονίκη μετά από καβγά που...

Προφυλακίστηκε ο οδηγός του φορτηγού που εμπλέκεται στο τροχαίο δυστύχημα στον Πολύμυλο Κοζάνης

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη της Ανακρίτριας και του...

Βόλος: Καταδίκη σε ισόβια για τη στυγερή δολοφονία 35χρονης μητέρας στη Λάρισα

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο...

Τελευταία Νέα