Την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του με τον 24χρονο Αιγύπτιο που κατηγορείται ότι βίασε το 2015 σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου ζητάει με αίτηση που κατέθεσε στην ανακρίτρια, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του, ο Δημήτρης Λιγνάδης
 
Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση ο Αλέξης Κούγιας, ο Δημήτρης Λιγνάδης «αμφισβητεί την αλήθεια όλων των καταγγελιών εις βάρος του και έχει προσκομίσει ακλόνητα έγγραφα στοιχεία, αλλά και ζήτησε να εξεταστούν ιδιαίτερα αξιόπιστοι μάρτυρες, οι οποίοι εξετάστηκαν από την κα Ανακρίτρια. Τα παραπάνω αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία στη συνήθη επεξεργασία, την οποία είναι υποχρεωμένοι να κάνουν Εισαγγελείς και Δικαστές, «κατεδαφίζουν» στην κυριολεξία την κατηγορία».

Ωστόσο, όπως τονίζει ο Αλέξης Κούγιας στην ανακοίνωσή του:

Advertisement

«προς μεγαλύτερη υποστήριξη της αθωότητας του κατηγορουμένου, συνεργάτες του γραφείου μας σήμερα κατέθεσαν στην κα Ανακριτή, αναφορικά με την πράξη που φέρεται ότι διέπραξε ο εντολέας μας στις 8.8.2015, αίτημα:

 
1. περί αυτοψίας του χώρου

και

2. κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης του εντολέα μας με τον φερόμενο ως βιασθέντα, ο οποίος μέχρι σήμερα ούτε αποκάλυψε ούτε ερωτήθηκε έστω να περιγράψει ποιο είναι το ξενοδοχείο στην Επίδαυρο, στο οποίο δήθεν ο εντολέας μας τον βίασε με πρωκτολειχία (αυτή είναι η περιγραφή του δήθεν βιασμού του) και σε ποια σουίτα αυτού του αγνώστου μέχρι τώρα ξενοδοχείου έγινε αυτή η πράξη.

Σημειωτέον ότι σε έρευνα που έχει κάνει το γραφείο μας μέχρι τώρα σε όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής της Επιδαύρου, ο κ. Λιγνάδης δεν διέμεινε σε οποιοδήποτε εξ αυτών στις 8.8.2015.

Εφόσον ο φερόμενος ως βιασθείς έστω και καθυστερημένα υποδείξει ποιο ξενοδοχείο ήταν αυτό, στο οποίο συνέβησαν οι καταγγελλόμενες πράξεις, αυτονόητο είναι ότι θα ζητήσουμε να εξετασθούν ως μάρτυρες οι υπεύθυνοι και οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου, μια προανακριτική και ανακριτική πράξη που θα έπρεπε ήδη να έχει διενεργηθεί, αλλά και να ζητηθούν από την αστυνομία οι καταστάσεις όλων των προσώπων που διανυκτέρευσαν τη συγκεκριμένη ημερομηνία σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο της περιοχής που τυχόν θα υποδειχθεί.

Advertisement
ΔΕΗ

Λόγω της ιδιαίτερης σοβαρότητας της υποθέσεως το δικηγορικό μας γραφείο θα δημοσιοποιεί κάθε νόμιμη διαδικαστική ενέργεια, την οποία ζητούμε από τη Δικαιοσύνη να διεξαγάγει, και για το λόγο αυτό σας κοινοποιούμε και το περιεχόμενο της ως άνω αιτήσεώς μας».

Αίτημα για έρευνα στα κινητά και τους υπολογιστές του Δημήτρη Λιγνάδη
Την ίδια ώρα, τη διερεύνηση των ψηφιακών αρχείων του Δημήτρη Λιγνάδη ζήτησε από την ανακρίτρια που χειρίζεται την έρευνα της υπόθεσης του προφυλακισμένου σκηνοθέτη ο δικηγόρος του 25χρονου μηνυτή, Γιάννης Βλάχος.

Παράλληλα, ο κ. Βλάχος γνωστοποίησε ότι κατέθεσε στην εισαγγελία κατάλογο με μάρτυρες προς εξέταση.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο δικηγόρος ανέφερε:

«Στο πλαίσιο της υποχρεωτικής να στηρίξουμε την κατηγορία, εισέφερα σήμερα στοιχεία στην ανακριτική διαδικασία.

Έναν κατάλογο μαρτύρων οι οποίοι θα έρθουν να καταθέσουν κρίσιμα περιστατικά, καθώς και ένα αίτημα για κατάσχεση των ψηφιακών δεδομένων του κατηγορούμενου, να διερευνηθούν από τα αρμόδια εγκληματολογία εργαστήρια της ΓΑΔΑ ως προς το περιεχόμενο τους η ως προς τυχόν παρεμβάσεις που έχουν γίνει».

Πηγή dikaiologitika.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα Αριστερά: Σιωπή από την κυβέρνηση για τα 2,5 εκατ. ευρώ σε επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

06/08/25 12:44 πμ

Νέα Αριστερά: Σιωπή από την κυβέρνηση για τα 2,5 εκατ. ευρώ σε επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πονοκέφαλος το καλοκαίρι: Πού μπορεί να οφείλεται, τι μπορείτε να κάνετε για να τον προλάβετε

06/08/25 12:34 πμ

Πονοκέφαλος το καλοκαίρι: Πού μπορεί να οφείλεται, τι μπορείτε να κάνετε για να τον προλάβετε

Μαγικές εικόνες από την Ικαρία - Καταγράφηκαν δύο φάλαινες φυσητήρες

06/08/25 12:21 πμ

Μαγικές εικόνες από την Ικαρία – Καταγράφηκαν δύο φάλαινες φυσητήρες

Φινλανδία: Οι τάρανδοι θύματα του κύματος ζέστης

06/08/25 12:05 πμ

Φινλανδία: Οι τάρανδοι θύματα του κύματος ζέστης

Συναγερμός στις Αρχές: Εξαφάνιση 17χρονου από τη Νέα Ιωνία

05/08/25 11:58 μμ

Συναγερμός στις Αρχές: Εξαφάνιση 17χρονου από τη Νέα Ιωνία

Εορτολόγιο- Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Αυγούστου

05/08/25 11:58 μμ

Εορτολόγιο – Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Αυγούστου

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ

05/08/25 11:55 μμ

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ

Γάζα: Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως 68 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά του Ισραήλ

05/08/25 11:50 μμ

Γάζα: Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως 68 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά του Ισραήλ

Υπουργείο Μεταφορών: Στο στόχαστρο η εισιτηριοδιαφυγή στο μετρό Θεσσαλονίκης

05/08/25 11:50 μμ

Υπουργείο Μεταφορών: Στο στόχαστρο η εισιτηριοδιαφυγή στο μετρό Θεσσαλονίκης

Δημήτρης Κάντας: Ποιος ήταν ο 33χρονος αλπινιστής που σκοτώθηκε στο «διάδρομο του θανάτου» του Mont Blanc

05/08/25 11:42 μμ

Δημήτρης Κάντας: Ποιος ήταν ο 33χρονος αλπινιστής που σκοτώθηκε στο «διάδρομο του θανάτου» του Mont Blanc

4 απίθανες οικιακές χρήσεις για το ψωμί

05/08/25 11:31 μμ

4 απίθανες οικιακές χρήσεις για το ψωμί

12 πράγματα που δεν πρέπει να αφήνετε Ποτέ μέσα στο αυτοκίνητο

05/08/25 11:27 μμ

12 πράγματα που δεν πρέπει να αφήνετε ποτέ μέσα στο αυτοκίνητο