22.5 C
Serres

Υπόθεση Novartis: Νέες διώξεις σε βάρος στελεχών της φαρμακοβιομηχανίας και γιατρών

Date:

Στον Άρειο Πάγο η κατάθεση του Παναγιώτη Πικραμμένου και του Άδωνι Γεωργιάδη

Την ώρα που η έρευνα στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση Novartis, με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο είναι σε πλήρη εξέλιξη με τις καταθέσεις πολιτικών προσώπων τα οποία βρέθηκαν στο «στόχαστρο» της δικαιοσύνης, η  Εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε νέα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος οκτώ στελεχών της φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα και επτά γιατρών.

Η παραγγελία για άσκηση δίωξης φέρει την υπογραφή της Ελένης Τουλουπάκη καθώς δεν έχει ακόμα εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την παύση των καθηκόντων της μετά την πρόσφατη συνένωση της Εισαγγελίας Διαφθοράς και της  Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς ζήτησε την άσκηση δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού και κατ’  εξακολούθηση, η οποία προέρχεται από πράξεις χρηματισμού σε βάρος οκτώ στελεχών της εταιρείας Novartis ΕΛΛΑΣ, αλλά και για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος επτά γιατρών.

Η υπόθεση αφορά συνολικά δέκα προγράμματα της εταιρείας τη χρονική περίοδο 2008-2015 μέσω των οποίων με τη μέθοδο των συμβουλευτικών υπηρεσιών και κλινικών μελετών και της συνταγογράφησης φέρονται να αποτυπώνονται οι παράνομες πρακτικές της με «όχημα» χιλιάδες ιατρούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα για την συγκεκριμένη περίοδο είχε  φτάσει στο στάδιο παροχής εξηγήσεων από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα από το Σεπτέμβριο του 2019 ωστόσο αλλεπάλληλες προσφυγές αλλά και δικονομικά ζητήματα  που ανέκυψαν περί κανονισμού αρμοδιότητας, τα οποία επιλύθηκαν τελικά από τον Άρειο Πάγο, καθυστέρησαν την διαδικασία η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Μετά την εξέλιξη αυτή ολοκληρώνεται η  έρευνα για την υπόθεση Novartis  και το μόνο που μένει ανοικτό είναι το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στην αποτίμηση των στοιχείων για τα δύο από τα δέκα εναπομείναντα πολιτικά πρόσωπα, των Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Οι καταθέσεις του Παναγιώτη Πικραμμένου και του Άδωνι Γεωργιάδη

Ο τέως υπουργός Υγείας και νυν υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης πέρασε σήμερα το κατώφλι του Αρείου Πάγου για να καταθέσουν ως μάρτυρες στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου. «Έχω έρθει να καταθέσω κατόπιν προσκλήσεως της κυρίας ανακρίτριας για να ξεσκεπάσουμε οριστικά τη μεγαλύτερη σκευωρία των τελευταίων ετών και τον μεγαλύτερο κίνδυνο που η Δημοκρατία μας είχε από μία ομάδα δολοπλόκων με φυσικό αυτουργό, κατά τη γνώμη μου, την κυρία Τουλουπάκη και ηθικό αυτουργό τον κύριο Παπαγγελόπουλο. Τα υπόλοιπα θα τα βρει το Ειδικό Δικαστήριο, όταν και εφόσον, συνέλθει» είπε.

Ο συνήγορος του υπουργού Μιχάλης Δημητρακόπουλος από την πλευρά του δήλωσε: «Η ανακρίτρια του συνταγματικού συμβουλίου ερευνά μια πολύ σκοτεινή υπόθεση στο χώρο της πολιτικής και της Δικαιοσύνης και ευχόμεθα να φωτίσει αυτήν και μετά να ακολουθήσει η Νέμεσις».


Νωρίτερα, κατέθεσε στο πλαίσιο της ανάκρισης ο πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος.

«Είναι βέβαιο ότι η υπόθεση Novartis σε ό,τι έχει να κάνει με την οργανωμένη δίωξη των πολιτικών προσώπων κλόνισε τους θεσμούς, υπέσκαψε το κύρος της Δικαιοσύνης και έθεσε σε διακινδύνευση την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.» ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Πικραμμένος και συνέχισε τονίζοντας: «Πέρα από αυτό όμως έγινε απόπειρα με την υπόθεση αυτή να διχαστεί ο Ελληνικός λαός και θέλω να πω ότι έσταξε δηλητήριο στις ψυχές της ελληνικής κοινωνίας. Ευτυχώς η ιστορία αυτή δεν είχε την εξέλιξη και το αποτέλεσμα που θα επιθυμούσαν να έχει αυτοί που την οργάνωσαν και τη σκαρφίστηκαν και έτσι η Δημοκρατία μας εξακολουθεί αυτή τη στιγμή να λειτουργεί ομαλά και με τις νόμιμες διαδικασίες. Αυτή τη στιγμή η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης, οπότε πρέπει με υπομονή να περιμένουμε την ετυμηγορία της».

 

Πηγή newsbeast.gr

ΕλλάδαΥπόθεση Novartis: Νέες διώξεις σε βάρος στελεχών της φαρμακοβιομηχανίας και γιατρών

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Καστοριά: Δροσερές βουτιές στα γλυκά νερά της λίμνης από ντόπιους και τουρίστες- Δείτε φωτογραφίες

Χαλάρωση στην Πλάζ και βουτιές στα πεντακάθαρα νερά της...

Ήρθαν για τουρισμό στην Ασπροβάλτα και έγιναν επενδυτές…

Η μικρή κωμόπολη του δήμου Βόλβης μόλις έχει ξυπνήσει....

Αυτοκίνητο με βαρύ οπλισμό εντοπίστηκε στον Νέο Κόσμο

Κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο μέσα στο οποίο υπήρχε βαρύς οπλισμός...

Τετραπλό φονικό στην Ανδραβίδα: Τέσσερις φορές ισόβια στον 61χρονο

Σε 4 φορές ισόβια καταδικάστηκε ο 60χρονος ο οποίος...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα