Το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων, στις οποίες υπεβλήθη η 24χρονη κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη λίγες ώρες μετά το βιασμό της, αναμένεται να καθοδηγήσει στο εξής την εξέλιξη της πολύκροτης υπόθεσης, η οποία έχει ... Περισσότερα

Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 27χρονου που κατηγορείται για βιασμό 16χρονης – Γνωρίστηκαν μέσω Instagram

Epiloges Press

Epiloges Press

Το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων, στις οποίες υπεβλήθη η 24χρονη κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη λίγες ώρες μετά το βιασμό της, αναμένεται να καθοδηγήσει στο εξής την εξέλιξη της πολύκροτης υπόθεσης, η οποία έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Advertisement
 

 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το protothema.gr, η τυχόν ανίχνευση ναρκωτικών ή άλλων ουσιών που αδρανούν το κεντρικό νευρικό σύστημα θα σημάνει για τις ανακριτικές Αρχές την αναβάθμιση της κατηγορίας κατά των φερόμενων δραστών, οι οποίοι, σε μια ενδεχόμενη τέτοια περίπτωση, θα βρεθούν αντιμέτωποι μετωπικά με το αδίκημα του βιασμού, το οποίο επισείει ισόβια κάθειρξη, καθώς η δίωξη που έχει ασκηθεί μέχρι τώρα, αφορά στην κατηγορία της «προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας χωρίς τη συναίνεση του θύματος».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Άγγελου Λαμπίδη στην εκπομπή Live News, στις τοξικολογικές εξετάσεις που υπεβλήθη η 24χρονη, μετά την καταγγελία της στην Αστυνομία, βρέθηκαν ίχνη ουσιών που μπορούν να επηρεάσουν το νευρικό σύστημα και να κάνουν έναν άνθρωπο να χάσει τις αισθήσεις του.

Παράλληλα, βρέθηκε ποσότητα αλκοόλ, καθώς η νεαρή κοπέλα είχε καταναλώσει αλκοόλ τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια του πρωτοχρονιάτικου πάρτι.

Η 24χρονη έχει δηλώσει στις αρχές ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ αλλά όχι σε τέτοια ποσότητα που να μην μπορεί να οδηγήσει και να επιστρέψει στο σπίτι της. Η κοπέλα από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι κάτι της έριξαν στο ποτό της προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις της.

Αναμονή για τα αποτελέσματα

Το επίσημο, ωστόσο, αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί, καθώς αναμένεται η εργαστηριακή ανάλυση ούρων, η οποία εκτιμάται πως θα δώσει καίριες απαντήσεις. Σε κάθε περίπτωση, η αντιστοίχιση των ευρημάτων με το κατηγορητήριο θα δώσει και νέα ώθηση στην έρευνα, καθώς η 24χρονη κοπέλα φέρεται να έχει αναγνωρίσει και δεύτερο πρόσωπο, από τα τρία άτομα που την παρέσυραν στη σουίτα, το οποίο, ωστόσο, δεν έχει κληθεί ακόμη από τις Αρχές.

Οι έρευνες, άλλωστε, των Αρχών εξελίσσονται πολυεπίπεδα, ενώ ένα από τα ενδεχόμενα που φαίνεται να εξετάζουν είναι το εάν και κατά πόσο στην κοπέλα χορηγήθηκε το λεγόμενο «χάπι του βιασμού» ή αλλιώς η ουσία «γ – υδροξυβουτυρικό οξύ», δηλαδή μια άχρωμη και άοσμη ουσία, η οποία κάμπτει τις αντιστάσεις, προκαλώντας υπνηλία.

«Υπάρχουν τέσσερα – πέντε φαρμακευτικά σκευάσματα που χορηγούνται με φαρμακευτική συνταγή κυρίως σε τοξικομανείς. Δυστυχώς χρησιμοποιούνται από μέλη κυκλωμάτων προκειμένου οι κοπέλες που πάνε μαζί τους να είναι άβουλα όντα στις ορέξεις του καθενός» υπογράμμισε χθες ο Αλέξανδρος Σφεληνιώτης, αναπληρωτής ταμίας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης κι ενώ οι αστυνομικές έρευνες στη συμπρωτεύουσα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Υπάρχουν στοιχεία

 Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, τόνισε «εμείς δεν καταλαβαίνουμε από επώνυμους και πορτοφόλια. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να λάμψει η αλήθεια», ενώ συμπλήρωσε πως «δεν μπορούμε να πούμε πολλά, αλλά έχουμε στη διάθεσή μας στοιχεία. Η διεύθυνση ασφαλείας κινείται με μεγάλη μεθοδικότητα. Παίρνει υλικό από ό,τι μπορεί και δεν μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους», κατέληξε.

Advertisement

Ήδη, οι αστυνομικές αρχές διερευνούν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του πολυτελούς ξενοδοχείου, τις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχτηκε η κοπέλα το μοιραίο βράδυ, αλλά και όλα τα ευρήματα που περισυνέλλεξαν από τη σουίτα 602 του ξενοδοχείου, ανάμεσα στα οποία και ανδρικό ιματισμό.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι η 24χρονη κοπέλα κατέφυγε, αμέσως μόλις άρχισε να αντιλαμβάνεται τι της συνέβη ανήμερα την Πρωτοχρονιά στο Αστυνομικό Τμήμα του Λευκού Πύργου, προκειμένου να καταγγείλει το βιασμό της, υποβάλλοντας μήνυση. Μάλιστα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επέλεξε να επισκεφθεί χθες, «συμβολικά» όπως είπε, το ίδιο αστυνομικό τμήμα, στα πλαίσια περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη, στέλνοντας μηνύματα «στην ελληνική κοινή γνώμη».

Θεοδωρικάκος: «Οι νόμοι είναι νόμοι»

«Η ελληνική αστυνομία έχει κάνει με απόλυτο επαγγελματισμό τη δουλειά της. Οι νόμοι είναι νόμοι και οφείλουν να τηρούνται από όλους και η αστυνομία ερευνά αυτήν την τήρηση των νόμων. Επαναλαμβάνω με απόλυτο επαγγελματισμό. Απομένουν τα αποτελέσματα κάποιων εξετάσεων που θα διαβιβαστούν από την αστυνομία στις ανακριτικές αρχές και από εκεί και πέρα το θέμα το χειρίζεται η Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη είναι αρμόδια να δικάζει και να αποφασίζει για την ενοχή συγκεκριμένων ανθρώπων» δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συμπλήρωσε ακόμη πως «έχει τεράστια αξία το πως μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Τα αγόρια μας ιδιαιτέρως, αλλά και τα κορίτσια μας. Πρέπει να τα μάθουμε να συμπεριφέρονται με αγάπη, με ευγένεια, με πολιτισμό, με ανθρωπιά και – θα το επαναλάβω άλλη μια φορά – ο ανδρισμός είναι να σέβεσαι».

Παράλληλα, η «βαρύτητα και η σοβαρότητα» της υπόθεσης έχει προκαλέσει την παρέμβαση και της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, καθώς με παρέμβασή του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλειώτας, παρήγγειλε στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, Άγγελο Καμηλάρη, να εποπτεύσει ο ίδιος του ανακριτικού έργου στην υπόθεση, έτσι ώστε να γίνει σε βάθος έρευνα, όπως επιτάσσει «η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απάντηση της Σ. Βούλτεψη στον ΣΥΡΙΖΑ «που πανηγύριζε για την Mercosur»

27/12/25 8:20 μμ

Απάντηση της Σ. Βούλτεψη στον ΣΥΡΙΖΑ «που πανηγύριζε για την Mercosur»

Σέρρες: Έφυγε από την ζωή ο 51χρονος αστυνομικός Γιάννης Μαντίδης

27/12/25 8:15 μμ

Σέρρες: Έφυγε από την ζωή ο 51χρονος αστυνομικός Γιάννης Μαντίδης

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δέσμευση λογαριασμών ενός ακόμα αγροτοσυνδικαλιστή για παράνομες επιδοτήσεις

27/12/25 8:00 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δέσμευση λογαριασμών ενός ακόμα αγροτοσυνδικαλιστή για παράνομες επιδοτήσεις

Η μυτιληνιά «πλατσέντα», η βασίλισσα των γλυκών της γιορταστικής Μυτιλήνης

27/12/25 7:48 μμ

Η μυτιληνιά «πλατσέντα», η βασίλισσα των γλυκών της γιορταστικής Μυτιλήνης

To φυσικό αντιοξειδωτικό που αποτρέπει το γκριζάρισμα των μαλλιών – Ποια λαχανικά το περιέχουν

27/12/25 7:38 μμ

To φυσικό αντιοξειδωτικό που αποτρέπει το γκριζάρισμα των μαλλιών – Ποια λαχανικά το περιέχουν

Τα τριήμερα του 2026 - Ποιες αργίες «χάνονται» επειδή πέφτουν Σάββατο

27/12/25 7:23 μμ

Τα τριήμερα του 2026 – Ποιες αργίες «χάνονται» επειδή πέφτουν Σάββατο

Ανατροπή από 18 μπλόκα αγροτών, λένε «ναι» στον διάλογο με την κυβέρνηση

27/12/25 7:14 μμ

Ανατροπή από 18 μπλόκα αγροτών, λένε «ναι» στον διάλογο με την κυβέρνηση

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Ανασύρθηκαν οι τέσσερις νεκροί ορειβάτες – Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

27/12/25 7:05 μμ

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Ανασύρθηκαν οι τέσσερις νεκροί ορειβάτες – Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Δήμος Σερρών: Συγκινητική ανταπόκριση των Σερραίων στη δράση «Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί»

27/12/25 6:51 μμ

Δήμος Σερρών: Συγκινητική ανταπόκριση των Σερραίων στη δράση «Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί»

3ο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης «ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΟΤΑΡΙ» στις Σέρρες

27/12/25 3:01 μμ

3ο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης «ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΟΤΑΡΙ» στις Σέρρες για καλό σκοπό

Ρεβεγιόν: Πώς να φτιάξεις ατμόσφαιρα πριν έρθουν οι καλεσμένοι

27/12/25 2:56 μμ

Ρεβεγιόν: Πώς να φτιάξεις ατμόσφαιρα πριν έρθουν οι καλεσμένοι

Γλασαρισμένα καρότα με πορτοκάλι και σιρόπι σφενδάμου

27/12/25 2:51 μμ

Γλασαρισμένα καρότα με πορτοκάλι και σιρόπι σφενδάμου