Μέτρα ανακούφισης και διευκόλυνσης των πολιτών με αναπηρία συζήτησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, κ. Ιωάννη ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Μέτρα ανακούφισης και διευκόλυνσης των πολιτών με αναπηρία συζήτησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης στην οποία συμμετείχαν επίσης, ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κ. Νίκος Σταθόπουλος και αντιπροσωπεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, τέθηκε το ζήτημα της τροποποίησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία, η διασφάλιση της προσβασιμότητας σε όλα τα δημόσια συστήματα μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των ΚΤΕΛ και των ταξί, καθώς επίσης και η αναθεώρηση του πλαισίου για το δελτίο στάθμευσης και τις παροχές (εκπτώσεις και απαλλαγές) για τις μετακινήσεις των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής διαβεβαίωσε ότι εξετάζει κάθε μέτρο, που μπορεί να διευκολύνει την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας με αναπηρία και στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη θεσμοθετήσει τη χορήγηση δελτίων στάθμευσης σε ΙΧ αυτοκίνητα γονέων ή παιδιών, αλλά και συζύγων ΑμεΑ, καθώς και σε ΙΧ με leasing.
Όσον αφορά στις Σταθερές Συγκοινωνίες, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι η προσβασιμότητα έχει βελτιωθεί με τη λειτουργία του Μετρό και του Τραμ, ενώ και στις νέες συμβάσεις με τα ΚΤΕΛ για τα νέα λεωφορεία έχει προβλεφθεί ώστε να υπάρχει πρόσβαση των ΑΜΕΑ στα νέα οχήματα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός «αυτό όμως δεν είναι αρκετό και δεν θα σταματήσουμε εδώ. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εντατικά ώστε οι αστικές συγκοινωνίες να είναι απολύτως προσβάσιμες στα άτομα με αναπηρία».
Επιπλέον, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει ενσωματώσει τον Κανονισμό Δικαιωμάτων Επιβατών και επιβλέπει την εφαρμογή του στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Τέλος, ο κ. Καραμανλής ανέφερε πως αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία για τη σύσταση ειδικής επιτροπής στο Υπουργείο όπου θα ασχολείται με την προσβασιμότητα των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Advertisement
ΔΕΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου

04/10/25 12:25 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

04/10/25 12:24 πμ

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν '25- '26

04/10/25 12:22 πμ

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν ’25- ’26

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

04/10/25 12:21 πμ

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

04/10/25 12:19 πμ

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

04/10/25 12:17 πμ

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

04/10/25 12:16 πμ

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς – καθημερινά σκοτώνονται 50-60

04/10/25 12:14 πμ

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς

Βόλος-Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

04/10/25 12:10 πμ

Βόλος – Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Αριστεράς - Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

04/10/25 12:09 πμ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς – Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

04/10/25 12:07 πμ

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο- Διάβημα διαμαρτυρίας από το ΥΠΕΞ στον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα

03/10/25 8:37 μμ

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο