Ο βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης για την αύξηση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών. «Για εμάς οι άνθρωποι οι οποίοι έρχονται στη χώρα μας δεν είναι λαθραίοι, λαθραία είναι ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ο βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης για την αύξηση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών.

«Για εμάς οι άνθρωποι οι οποίοι έρχονται στη χώρα μας δεν είναι λαθραίοι, λαθραία είναι τα κυκλώματα και τα συμφέροντα που αυτές τις ταλαιπωρημένες ψυχές τις εκμεταλλεύονται», δήλωσε ο βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για την αύξηση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών και την πολιτική της κυβέρνησης σε αυτό το ζήτημα.

 

«Λαθραία είναι τα συμφέροντα, τα οποία χρησιμοποιούν ανθρώπους για να διαπραγματευτεί η Τουρκία με την Ευρώπη για να πάρει λιγότερα ή περισσότερα για το α’ ή β’ θέμα και χρησιμοποιεί αυτούς τους ανθρώπους και άθλια είναι τα πολιτικά συμφέροντα, που ενώ έχουν συμφωνήσει από τον Νοέμβρη του 2016 ότι η Ευρώπη πρέπει να έχει μια ισότιμη κατανομή των βαρών, δεν εφαρμόζει αυτήν τη συμφωνία και έρχεται τώρα ο κατά τα άλλα συμπαθής και μετριοπαθής κ. Κουμουτσάκος να μας μιλήσει για μεγάλη αύξηση των ροών και για γεωπολιτικές ανακατατάξεις», ανέφερε ο κ. Ζαχαριάδης.

 

Advertisement
ΔΕΗ

«Αν είσαι στην κυβέρνηση», παρατήρησε, «τότε βλέπεις τις πραγματικές δυσκολίες και τότε όλα αυτά τα “κραυγαλέα” και “μάγκικα”, τα οποία ακούγαμε προεκλογικά, τα ξεχνάς». Αλλά «εμείς βεβαίως δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση με κραυγές και με “μάγκικα”, εμείς είμαστε εδώ, όπου μπορούμε να βοηθήσουμε, ώστε αυτό το μείζον ζήτημα για τη χώρα μας και για την Ευρώπη να μπορέσει να οριοθετηθεί, γιατί στο προσφυγικό δεν υπάρχει τελική λύση, είναι μια καθημερινή μάχη και με τις ακρότητες και ιδεοληψίες που διακατέχουν τη Νέα Δημοκρατία και τμήμα των στελεχών της και δυστυχώς αυτό το κρίσιμο ζήτημα καθημερινά χειροτερεύει», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς πώς θα πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Πρώτον, να τηρήσει το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο. Δεν μπορεί μονομερώς να μετατρέπει το θέμα του προσφυγικού, που είναι υπαρκτό, σε μεταναστευτικό για να μπορέσει να κάνει μια σκλήρυνση σε αυτήν την κατεύθυνση. Δεύτερον, να θέσει το θέμα σε κεντρικό επίπεδο στην Ευρώπη και να κάνει αν χρειαστεί και φασαρία και θα είμαστε δίπλα τους, παρότι αυτοί όταν ήμασταν κυβέρνηση συμπεριφερόντουσαν με ανεύθυνο και τυχοδιωκτικό τρόπο. Τρίτον, να μπορέσουν να κάνουν μια διαχείριση του δυναμικού, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες και στο εσωτερικό της χώρας». «Προεκλογικά», σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε ότι δεν είναι λύση η μετεγκατάσταση των ανθρώπων στην ενδοχώρα, τώρα υποχρεώνονται σε αυτήν την κατεύθυνση», άρα, «θέλει επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανθρωπιά το προσφυγικό».

Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας, τόνισε ότι «με βάση αυτά που ακούμε και από τους “ουδέτερους” τεχνοκράτες, ο στόχος των πρωτογενών πλεονασμάτων θα πιαστεί, αυτό δηλαδή που ήταν μη εφικτό, όσο ήταν ο Τσίπρας πρωθυπουργός και ο Τσακαλώτος υπουργός των Οικονομικών, ξαφνικά έγινε εφικτό και αυτό είναι απολύτως θετικό».

Σχολιάζοντας, εξάλλου, τη χθεσινή ανάρτηση του πρωθυπουργού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την απεργία, ο κ. Ζαχαριάδης διερωτήθηκε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πορεύτηκε με το σύνθημα ότι θέλει να ενώσει. Έτσι σκέφτεται να ενώσει, κατασυκοφαντώντας απεργιακούς αγώνες και ανθρώπους που αγωνίζονται για εργασιακά δικαιώματα;».

Σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα, ο κ. Ζαχαριάδης επισήμανε: «Η εξωτερική μας πολιτική μπορεί και πρέπει να έχει μια συνέχεια. Εμείς δείξαμε πολιτική και θεσμική σοβαρότητα την περίοδο που ήμασταν κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και η θετική πρόοδος που γίνεται στις σχέσεις της χώρας με τη Βόρεια Μακεδονία».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρώτη φορά Έλληνας σκακιστής κερδίζει τον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή - Πρόκειται για τον 25χρονο Νικόλα Θεοδώρου

12/09/25 7:28 μμ

Πρώτη φορά Έλληνας σκακιστής κερδίζει τον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή – Πρόκειται για τον 25χρονο Νικόλα Θεοδώρου

Αθήνα: Στις 22 Σεπτεμβρίου η δίκη του γιατρού που συνελήφθη για φακελάκι

12/09/25 7:19 μμ

Αθήνα: Στις 22 Σεπτεμβρίου η δίκη του γιατρού που συνελήφθη για φακελάκι

Σοβαρά τραυματίστηκε 49χρονος που έπεσε από ύψος 8 μέτρων στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου

12/09/25 7:14 μμ

Σοβαρά τραυματίστηκε 49χρονος που έπεσε από ύψος 8 μέτρων στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου

ΟΗΕ-Ισραήλ-Παλαιστίνιοι: Η ΓΣ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία δήλωση για λύση δύο κρατών

12/09/25 7:09 μμ

ΟΗΕ-Ισραήλ-Παλαιστίνιοι: Η ΓΣ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία δήλωση για λύση δύο κρατών

Εντυπωσιακά πειράματα και οπτικά… θαύματα στη ΔΕΘ

12/09/25 7:01 μμ

Εντυπωσιακά πειράματα και οπτικά… θαύματα στη ΔΕΘ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου

12/09/25 6:53 μμ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου

Φωτιά τώρα στα Οινόφυτα – Καίει χαμηλή βλάστηση

12/09/25 6:46 μμ

Φωτιά τώρα στα Οινόφυτα – Καίει χαμηλή βλάστηση

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον Ζοάο Μάριο! (p)

12/09/25 6:45 μμ

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον Ζοάο Μάριο! (p)

Χατζηβασιλείου: Γιατί το ΠΑΣΟΚ παραμένει εγκλωβισμένο στην αντιπολιτευτική του μιζέρια;

12/09/25 6:41 μμ

Χατζηβασιλείου: Γιατί το ΠΑΣΟΚ παραμένει εγκλωβισμένο στην αντιπολιτευτική του μιζέρια;

Ράμπες πρόσβασης και χώροι υγιεινής ΑμεΑ σε σχολεία του Δήμου Σερρών

12/09/25 6:36 μμ

Ράμπες και χώροι υγιεινής ΑμεΑ σε σχολεία του Δήμου Σερρών

ΚΚΕ: «Να μην αποφυλακιστεί ο ναζιστής εγκληματίας Μιχαλολιάκος!»

12/09/25 6:43 μμ

ΚΚΕ: «Να μην αποφυλακιστεί ο ναζιστής εγκληματίας Μιχαλολιάκος!»

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως έως τις 19 Σεπτεμβρίου

12/09/25 6:27 μμ

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως έως τις 19 Σεπτεμβρίου