Στο γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα της απογραφής του πληθυσμού αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, απευθυνόμενος στον αρμόδιο υπουργό, Μάκη Βορίδη. Σε σχετική ανακοίνωσή μας είχαμε εκφράσει την ειλικρινή αγωνία ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Στο γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα της απογραφής του πληθυσμού αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, απευθυνόμενος στον αρμόδιο υπουργό, Μάκη Βορίδη.

Advertisement
 

Σε σχετική ανακοίνωσή μας είχαμε εκφράσει την ειλικρινή αγωνία μας για την ομαλή υλοποίηση της διαδικασίας της Απογραφής πληθυσμού και κατοικιών, με βάση τις σοβαρές δυσλειτουργίες που είχαν παρατηρηθεί. Είχαμε τονίσει ότι το «θέμα της σοβαρής διενέργειας της απογραφής είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον της χώρας. Χωρίς σωστά δεδομένα δεν μπορούμε να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Χωρίς αξιόπιστα στοιχεία δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε τις κατάλληλες κοινωνικές πολιτικές. Χωρίς αξιόπιστα στοιχεία δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πόσα σχολεία χρειαζόμαστε, πόσα νοσοκομεία χειριζόμαστε κ.ο.κ. Με άλλα λόγια, χωρίς σοβαρές μετρήσεις και σωστά δεδομένα, μια χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί σωστά και δεν μπορεί να υπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών της».

Έχουν περάσει ήδη 4 μήνες από τότε, τα αποτελέσματα δεν έχουν ανακοινωθεί και σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών η διαδικασία βρίσκεται στον αέρα. Προφανώς οι ευθύνες δεν πρέπει να πέσουν στην ΕΛΣΤΑΤ. Τα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής γνωρίζουν τη δουλειά τους. Το Ελληνικό κράτος έχει διενεργήσει πολλές φορές παρόμοιες διαδικασίες χωρίς κανένα πρόβλημα. Οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση της ΝΔ και αν αληθεύουν τα σχετικά δημοσιεύματα, οδηγούμαστε στο απόλυτο φιάσκο του «Επιτελικού Κράτους» του κ. Μητσοτάκη.

Για κάθε σύγχρονο Κράτος η ύπαρξη αξιόπιστων απογραφικών στοιχείων αποτελεί αναγκαία συνθήκη για τη χάραξη και εφαρμογή οποιασδήποτε δημόσιας πολιτικής. Ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία με οξυμένα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα, η πληρότητα και ορθότητα των δεδομένων της Απογραφής αποτελεί ύψιστο ζήτημα για την άσκηση σοβαρής κοινωνικής πολιτικής και τη διαφύλαξη της κοινωνικής  συνοχής  τα προσεχή χρόνια.

Advertisement

Καλούμε τον συνήθως λαλίστατο Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη να σταματήσει να κρύβεται και να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες για το τι πραγματικά συμβαίνει. Η χώρα δεν μπορεί να πληρώνει διαρκώς τους μαθητευόμενους μάγους της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης. 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κοζάνη: Τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους της ΔΕΗ - Έπαθε ανακοπή ο οδηγός

04/12/25 12:54 μμ

Κοζάνη: Τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους της ΔΕΗ – Έπαθε ανακοπή ο οδηγός

Νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Red Code σε 9 περιφέρειες

04/12/25 12:29 μμ

Νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Red Code σε 9 περιφέρειες

ΠΑΣΟΚ: Ο πρωτογενής τομέας σε ασφυξία – Στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων

04/12/25 12:23 μμ

ΠΑΣΟΚ: Ο πρωτογενής τομέας σε ασφυξία – Στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων

Aποζημιώσεις για ευλογιά: Επιπλέον 48 εκ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος – Δύο εκατ. ευρώ και στις Περιφέρειες

04/12/25 12:20 μμ

Aποζημιώσεις για ευλογιά: Επιπλέον 48 εκ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος – Δύο εκατ. ευρώ και στις Περιφέρειες

Τ. Χατζηβασιλείου: Δύο νέες θέσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Σερρών

04/12/25 12:15 μμ

Τ. Χατζηβασιλείου: Δύο νέες θέσεις γιατρών Ουρολόγων στο Νοσοκομείο Σερρών

Ν. Μεντή για τον σύντροφο της: Η ασθένεια του, τα χωριστά σπίτια και η διαφορά ηλικίας

04/12/25 11:08 πμ

Ν. Μεντή για τον σύντροφο της: Η ασθένεια του, τα χωριστά σπίτια και η διαφορά ηλικίας

ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών: Νέο πρόγραμμα δωρεάν υπηρεσιών - Κατ’ οίκον φροντίδα

04/12/25 11:02 πμ

ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών: Νέο πρόγραμμα ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΩ δωρεάν υπηρεσιών – Κατ’ οίκον φροντίδα

04/12/25 10:54 πμ

Νίκος Παπαθανάσης: Στο ΕΣΠΑ η μετατροπή του πρώην Ταπητουργείου Αγίου Πέτρου Αρκαδίας σε κέντρο πολιτισμού

Παπασταύρου στο Fox Business: «Από το Αιγαίο μέχρι τον Ατλαντικό, η ενέργεια αλλάζει τη γεωπολιτική αρχιτεκτονική, με την Ελλάδα ως κεντρικό πυλώνα»

04/12/25 10:50 πμ

Παπασταύρου στο Fox Business: «Από το Αιγαίο μέχρι τον Ατλαντικό, η ενέργεια αλλάζει τη γεωπολιτική αρχιτεκτονική, με την Ελλάδα ως κεντρικό πυλώνα»

ΚΚΕ για τις δράσεις της AXION Hellas στη Σιντική: «Δεν έχουμε ανάγκη από «πρίγκιπες» και «ευεργέτες»

04/12/25 10:45 πμ

ΚΚΕ για τις δράσεις της AXION Hellas στη Σιντική: «Δεν έχουμε ανάγκη από «πρίγκιπες» και «ευεργέτες»

Ν. Μεντή για «Τρίτο Στεφάνι»: «Το κανάλι δεν έδωσε τα απαιτούμενα χρήματα»

04/12/25 10:38 πμ

Ν. Μεντή για «Τρίτο Στεφάνι»: «Το κανάλι δεν έδωσε τα απαιτούμενα χρήματα»

Ο Αθ. Μασλαρινός για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

04/12/25 9:31 πμ

Ο Αθ. Μασλαρινός για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία