Στο γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα της απογραφής του πληθυσμού αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, απευθυνόμενος στον αρμόδιο υπουργό, Μάκη Βορίδη. Σε σχετική ανακοίνωσή μας είχαμε εκφράσει την ειλικρινή αγωνία ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Στο γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα της απογραφής του πληθυσμού αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, απευθυνόμενος στον αρμόδιο υπουργό, Μάκη Βορίδη.

Σε σχετική ανακοίνωσή μας είχαμε εκφράσει την ειλικρινή αγωνία μας για την ομαλή υλοποίηση της διαδικασίας της Απογραφής πληθυσμού και κατοικιών, με βάση τις σοβαρές δυσλειτουργίες που είχαν παρατηρηθεί. Είχαμε τονίσει ότι το «θέμα της σοβαρής διενέργειας της απογραφής είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον της χώρας. Χωρίς σωστά δεδομένα δεν μπορούμε να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Χωρίς αξιόπιστα στοιχεία δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε τις κατάλληλες κοινωνικές πολιτικές. Χωρίς αξιόπιστα στοιχεία δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πόσα σχολεία χρειαζόμαστε, πόσα νοσοκομεία χειριζόμαστε κ.ο.κ. Με άλλα λόγια, χωρίς σοβαρές μετρήσεις και σωστά δεδομένα, μια χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί σωστά και δεν μπορεί να υπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών της».

Έχουν περάσει ήδη 4 μήνες από τότε, τα αποτελέσματα δεν έχουν ανακοινωθεί και σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών η διαδικασία βρίσκεται στον αέρα. Προφανώς οι ευθύνες δεν πρέπει να πέσουν στην ΕΛΣΤΑΤ. Τα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής γνωρίζουν τη δουλειά τους. Το Ελληνικό κράτος έχει διενεργήσει πολλές φορές παρόμοιες διαδικασίες χωρίς κανένα πρόβλημα. Οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση της ΝΔ και αν αληθεύουν τα σχετικά δημοσιεύματα, οδηγούμαστε στο απόλυτο φιάσκο του «Επιτελικού Κράτους» του κ. Μητσοτάκη.

Για κάθε σύγχρονο Κράτος η ύπαρξη αξιόπιστων απογραφικών στοιχείων αποτελεί αναγκαία συνθήκη για τη χάραξη και εφαρμογή οποιασδήποτε δημόσιας πολιτικής. Ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία με οξυμένα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα, η πληρότητα και ορθότητα των δεδομένων της Απογραφής αποτελεί ύψιστο ζήτημα για την άσκηση σοβαρής κοινωνικής πολιτικής και τη διαφύλαξη της κοινωνικής  συνοχής  τα προσεχή χρόνια.

Advertisement
MEGA

Καλούμε τον συνήθως λαλίστατο Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη να σταματήσει να κρύβεται και να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες για το τι πραγματικά συμβαίνει. Η χώρα δεν μπορεί να πληρώνει διαρκώς τους μαθητευόμενους μάγους της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης. 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύγκρουση λέμβου στην οποία επέβαιναν μετανάστες με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ανοικτά της Χίου - Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι

03/02/26 11:09 μμ

Σύγκρουση λέμβου στην οποία επέβαιναν μετανάστες με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ανοικτά της Χίου – Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι

Βρέθηκαν στην Αλίαρτο τα δύο ανήλικα κορίτσια που είχαν εξαφανιστεί από τον Κορυδαλλό

03/02/26 11:05 μμ

Βρέθηκαν στην Αλίαρτο τα δύο ανήλικα κορίτσια που είχαν εξαφανιστεί από τον Κορυδαλλό

Συνταγή για σούπα με κόκκινες φακές

03/02/26 10:58 μμ

Συνταγή για σούπα με κόκκινες φακές

Έσπασε το «φράγμα» των 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης - Νίκη Κεραμέως: Συνεχίζουμε με πολιτικές για ακόμα περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για όλους

03/02/26 10:49 μμ

Έσπασε το «φράγμα» των 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης – Νίκη Κεραμέως: Συνεχίζουμε με πολιτικές για ακόμα περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για όλους

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Φεβρουαρίου

03/02/26 10:47 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Φεβρουαρίου

Η ΠΕΔ-ΚΜ στηρίζει τον Δήμο Θερμαϊκού για το θέμα της αμμοληψίας από το Φανάρι Επανομής

03/02/26 10:49 μμ

Η ΠΕΔ-ΚΜ στηρίζει τον Δήμο Θερμαϊκού για το θέμα της αμμοληψίας από το Φανάρι Επανομής

Η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς για τη ζωή μακριά από το Χόλιγουντ

03/02/26 10:28 μμ

Η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς για τη ζωή μακριά από το Χόλιγουντ

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»

03/02/26 10:37 μμ

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»

03/02/26 10:30 μμ

Στη Φλόριντα των ΗΠΑ «ταξιδεύει» η έκθεση «Άγιον Όρος και Μετέωρα-1929»

Υπερταμείο: Το αποτύπωμα στις εθνικές υποδομές το 2025

03/02/26 10:20 μμ

Υπερταμείο: Το αποτύπωμα στις εθνικές υποδομές το 2025

Πηγές ΠΑΣΟΚ για εργασίες εξεταστικής επιτροπής ΟΠΕΚΕΠΕ

03/02/26 10:13 μμ

Πηγές ΠΑΣΟΚ για εργασίες εξεταστικής επιτροπής ΟΠΕΚΕΠΕ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ένα σύστημα που να ανοίγει δρόμους και όχι να τους κλείνει

03/02/26 10:10 μμ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ένα σύστημα που να ανοίγει δρόμους και όχι να τους κλείνει