Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν «αρπακτικό» που δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί από μια «παγωμένη» σύρραξη στην Ουκρανία, όπου η γραμμή του μετώπου παραμένει ... Περισσότερα

Ζελένσκι: Ο Πούτιν είναι "αρπακτικό" και "δεν θα αλλάξει"

Epilogestv

Epilogestv

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν «αρπακτικό» που δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί από μια «παγωμένη» σύρραξη στην Ουκρανία, όπου η γραμμή του μετώπου παραμένει εδώ και πολλούς μήνες σχεδόν αμετακίνητη.

«Μετά το 2014 έγιναν προσπάθειες να παγώσει ο πόλεμος στο Ντονμπάς (στην ανατολική Ουκρανία). Υπήρχαν εγγυητές με μεγάλη επιρροή, όπως η καγκελάριος της Γερμανίας (Άγγελα Μέρκελ), ο πρόεδρος της Γαλλίας (Φρανσουά Ολάντ). Όμως ο Πούτιν είναι αρπακτικό που δεν ικανοποιείται από τα παγωμένα προϊόντα», είπε ο Ζελένσκι στην παρέμβασή του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Ο Ζελένσκι κατηγόρησε επίσης τον Πούτιν ότι «επιχειρεί να κανονικοποιήσει» τις «μαζικές εκτοπίσεις, τα ισοπεδωμένα χωριά και πόλεις και την τρομακτική αίσθηση ότι ο πόλεμος ίσως να μην τελειώσει ποτέ».

«Στην πραγματικότητα, ο Πούτιν ενσαρκώνει τον πόλεμο», συνέχισε ο Ουκρανός πρόεδρος, εκτιμώντας ότι «αυτό δεν θα αλλάξει».

Ο Ζελένσκι κάλεσε για άλλη μία φορά τις χώρες της Δύσης να εφοδιάσουν με περισσότερα όπλα την Ουκρανία και να την βοηθήσουν να επικρατήσει στον αέρα, εξοπλίζοντάς την με μαχητικά αεροσκάφη, διαβεβαιώνοντας ότι το Κίεβο έχει ήδη πλεονέκτημα στη Μαύρη Θάλασσα, έναντι του ρωσικού στόλου. «Οι εταίροι μας γνωρίζουν τις ανάγκες μας και πόσες είναι», συνέχισε, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία έχει αποδείξει ότι «μπορεί να πλήξει τα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη που κανείς δεν είχε καταρρίψει μέχρι τώρα».

Χθες, το Κίεβο ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε δύο ρωσικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη στη Θάλασσα του Αζόφ, μια περιοχή που ελέγχεται από τη Ρωσία.

Advertisement
Babis

Ο Ζελένσκι κάλεσε τους συμμάχους της χώρας του να ενισχύσουν την ουκρανική οικονομία με επενδύσεις, καθώς το Κίεβο ενισχύει τη δική τους ασφάλεια. «Μόνο ο λαός μας και οι επενδύσεις σας μπορούν να οικοδομήσουν μια ισχυρή οικονομία. Χρειαζόμαστε κανονικές επενδύσεις από αξιόπιστες εταιρίες. Ενισχύστε την οικονομία μας και θα ενισχύσουμε την ασφάλειά σας», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Ζελένσκι κατήγγειλε για άλλη μια φορά τις φωνές εκείνες που ζητούν να μην οδηγηθεί σε «κλιμάκωση» η σύγκρουση. «Για εμάς, κάθε έκκληση «μη κλιμάκωσης» αντηχεί σαν να λένε στον Πούτιν ότι θα κερδίσει» τον πόλεμο», είπε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε επίσης να επιβληθούν κυρώσεις στην πυρηνική βιομηχανία της Ρωσίας και να δοθούν στην Ουκρανία τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν «παγώσει» σε χώρες της Ευρώπης.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιράν: Η Τεχεράνη προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα απαντήσει σε τυχόν επίθεση - Τους 116 έχουν φτάσει οι νεκροί στις διαδηλώσεις

11/01/26 12:54 μμ

Ιράν: Η Τεχεράνη προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα απαντήσει σε τυχόν επίθεση – Τους 116 έχουν φτάσει οι νεκροί στις διαδηλώσεις

Δοκιμασία στου Χαριλάου για την ΑΕΚ

11/01/26 12:48 μμ

Δοκιμασία στου Χαριλάου για την ΑΕΚ

Άνοιξε ο περιφερειακός μετά τις εργασίες για το Fly Over

11/01/26 12:44 μμ

Άνοιξε ο περιφερειακός μετά τις εργασίες για το Fly Over

Τζόυς Ευείδη: «Δεν έγινε πρόταση γάμου, ήρθα πολύ κοντά, αλλά ευτυχώς χάλασε»

11/01/26 12:41 μμ

Τζόυς Ευείδη: «Δεν έγινε πρόταση γάμου, ήρθα πολύ κοντά, αλλά ευτυχώς χάλασε»

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας - Χιόνια στις Σέρρες

11/01/26 12:36 μμ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας – Χιόνια στις Σέρρες από τη νύχτα

Καρυστιανού: «Με προβληματίζει η αντίδραση ορισμένων συγγενών» - Ποιοι αποκλείονται από το κόμμα

11/01/26 12:23 μμ

Καρυστιανού: «Με προβληματίζει η αντίδραση ορισμένων συγγενών» – Ποιοι αποκλείονται από το κόμμα

Νέα ψηφιακά όπλα κατά της φοροδιαφυγής ενεργοποιεί το 2026 η ΑΑΔΕ

11/01/26 12:11 μμ

Νέα ψηφιακά όπλα κατά της φοροδιαφυγής ενεργοποιεί το 2026 η ΑΑΔΕ

11/01/26 11:59 πμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Συνεχίζουμε να ενισχύουμε την οικονομία με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, χωρίς να παίζουμε με τα δημόσια οικονομικά

Σέρρες: Η Κυριακή Νεφέλη Μαλαμάκη αγορεύτηκε επίκουρη καθηγήτρια στο ΑΠΘ

11/01/26 11:47 πμ

Σέρρες: Η Κυριακή Νεφέλη Μαλαμάκη αγορεύτηκε επίκουρη καθηγήτρια στο ΑΠΘ

Τάσος Χατζηβασιλείου: Πρωτοχρονιάτικη συνάντηση με δημοσιογράφους του νομού Σερρών

11/01/26 12:45 μμ

Τάσος Χατζηβασιλείου: Πρωτοχρονιάτικη συνάντηση με δημοσιογράφους του νομού Σερρών

Πλημμυρικά φαινόμενα στην Ελλάδα: Ρέματα υπό πίεση και η ανάγκη για πρόγνωση και ανθεκτικότητα

11/01/26 9:58 πμ

Πλημμυρικά φαινόμενα στην Ελλάδα: Ρέματα υπό πίεση και η ανάγκη για πρόγνωση και ανθεκτικότητα

Ηλεκτρική ενέργεια: εντείνεται η στροφή των καταναλωτών προς τα σταθερά τιμολόγια

11/01/26 9:53 πμ

Ηλεκτρική ενέργεια: εντείνεται η στροφή των καταναλωτών προς τα σταθερά τιμολόγια