Δεν είναι σενάριο δραματικής ταινίας, αλλά μια συγκλονιστική ιστορία με «πρωταγωνιστές» δύο πρόσωπα που δεν βρίσκονται στη ζωή και ένα ζευγάρι από τη Βόρεια Ελλάδα που «έβαλε τα γυαλιά» στην ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Δεν είναι σενάριο δραματικής ταινίας, αλλά μια συγκλονιστική ιστορία με «πρωταγωνιστές» δύο πρόσωπα που δεν βρίσκονται στη ζωή και ένα ζευγάρι από τη Βόρεια Ελλάδα που «έβαλε τα γυαλιά» στην κοινωνία του Βόλου.

Advertisement
 

 

 

Η «Θ» είχε καταγράψει το δράμα δυο υπερήλικων, που βρέθηκαν σπίτι τους στο κέντρο της πόλης εγκαταλελειμμένοι και υποσιτισμένοι με την γυναίκα να φεύγει από τη ζωή στο τέλος Αυγούστου και να την ακολουθεί ο αδελφός της με δέκα ημέρες διαφορά. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για την κηδεία τους και έμειναν στο ψυγείο του Νοσοκομείου και στη συνέχεια στον ψυκτικό θάλαμο του Κοιμητηρίου. Παρά τις εκκλήσεις της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου οι συγγενείς τρίτου βαθμού δεν ενδιαφέρθηκαν για την κηδεία και η τοπική κοινωνία δεν ανταποκρίθηκε.

Ένα ζευγάρι όμως από τη Βόρειο Ελλάδα βρέθηκε στο Βόλο, ανέλαβε τα διαδικαστικά και η κηδεία έγινε χθες, αποδεικνύοντας πως υπάρχει ανθρωπιά.

Στις 28-8-2019 πέθανε η Μαρία Γκάργκα, ετών 99, ενώ στις 5-9-2019 απεβίωσε ο αδελφός της Απόστολος Γκάργκας, ετών 94. Αφού δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από συγγενείς, το νοσοκομείο τους «φιλοξένησε» στον ψυκτικό του θάλαμο και μετά από λίγο χρονικό διάστημα, λόγω στενότητας χώρου, τους μετέφερε στο ψυκτικό θάλαμο του Κοιμητηρίου “Κούκος” του Δήμου Βόλου, όπου «φιλοξενήθηκαν» μέχρι και χθες.
Μετά από διερεύνηση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν συγγενείς α’ και β’ βαθμού. Μάλιστα, για την μια θανούσα, είχε παραγγελθεί νεκροψία – νεκροτομή, η οποία εκκρεμούσε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκαν συγγενείς τρίτου βαθμού, οι οποίοι μιας και δεν είχαν νόμιμο δικαίωμα στην περιουσία που άφησαν πίσω τους τα αδέλφια, δεν ενδιαφέρθηκαν και για την φροντίδα μιας ανθρώπινης τελετής.

Μάλλον η ανθρωπιά σήμερα είναι αρκετά δυσεύρετη, χωρίς το αντίστοιχο αντάλλαγμα…

Η Διεύθυνση Κοιμητηρίων του Δήμου Βόλου, έχει προβλέψει νόμιμη διαδικασία για τέτοιες περιπτώσεις και αναλαμβάνει το κόστος της κηδείας, αφού όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα σε ανθρώπινες συνθήκες ταφής. Δεν πρόλαβε όμως να προχωρήσει στη διαδικασία. Το θέμα των δύο αδελφών που είχαν μείνει στα “αζήτητα”, γνωστοποιήθηκε σε όλη την Ελλάδα.

Advertisement

Υπήρξε λοιπόν επικοινωνία μιας οικογένειας με την Διεύθυνση Κοιμητηρίων, η οποία δήλωσε ότι αναλαμβάνει τα έξοδα των δύο τελετών, καθώς και όλα τα διαδικαστικά. Σε μια από τις πολλές επικοινωνίες και στην ερώτηση αν είναι συγγενείς, απάντησε η γυναίκα που ενδιαφέρθηκε από την πόλη της Βόρειας Ελλάδας οτι «…κάποια δύσκολη στιγμή της ζωής μου, εμφανίστηκε η θανούσα σαν άγγελος….και με βοήθησε….».

Η ίδια θέλησε να «ξεπληρώσει» ένα χρέος. Η οικογένεια φρόντισε για τα πάντα -έξοδα και διαδικαστικά- και χθες ενταφιάστηκαν τα δύο αδέλφια στο κοιμητήριο.

πηγή : e-thessalia.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: Πρόστιμο σε επαγγελματία που μετακίνησε τους κάδους ανακύκλωσης - video

14/11/25 8:15 μμ

Σέρρες: Πρόστιμο σε επαγγελματία που μετακίνησε τους κάδους ανακύκλωσης – video

Εξέγερση στο Κλειδί: Τι αποκάλυψαν μάρτυρες αστυνομικοί- "Οι πέτρες έπεφταν βροχή, δάγκωνε τον αστυνομικό με μανία" - video

14/11/25 8:11 μμ

Εξέγερση στο Κλειδί: Τι αποκάλυψαν μάρτυρες αστυνομικοί- “Οι πέτρες έπεφταν βροχή, δάγκωνε τον αστυνομικό με μανία” – video

Βουλγαρία-ΒΤΑ: Ο αμυντικός προϋπολογισμός για το 2026 θα ανέλθει στα 2,708 δισ. ευρώ

14/11/25 7:30 μμ

Βουλγαρία-ΒΤΑ: Ο αμυντικός προϋπολογισμός για το 2026 θα ανέλθει στα 2,708 δισ. ευρώ

Νέα σούπερ εμφάνιση και νίκη 3-0 επί της Γεωργίας για την εθνική Ελπίδων

14/11/25 7:27 μμ

Νέα σούπερ εμφάνιση και νίκη 3-0 επί της Γεωργίας για την εθνική Ελπίδων

Διαμαρτυρία ασθενών με διαβήτη, με πανελλαδική συγκέντρωση υπογραφών

14/11/25 7:21 μμ

Διαμαρτυρία ασθενών με διαβήτη, με πανελλαδική συγκέντρωση υπογραφών

Πώς η Σουηδία κατάφερε να μειώσει το κάπνισμα-Έχει το χαμηλότερο ποσοστό στον ανεπτυγμένο κόσμο

14/11/25 7:17 μμ

Πώς η Σουηδία κατάφερε να μειώσει το κάπνισμα – Έχει το χαμηλότερο ποσοστό στον ανεπτυγμένο κόσμο

Νέα δρομολόγια στην σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκη-Σίνδος από 19/11

14/11/25 7:12 μμ

Νέα δρομολόγια στην σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκη-Σίνδος από 19/11

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 14 οι προφυλακίσεις για εγκληματική οργάνωση - Στους 40 οι κατηγορούμενοι

14/11/25 7:09 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 14 οι προφυλακίσεις για εγκληματική οργάνωση – Στους 40 οι κατηγορούμενοι

Τέσσερις στους δέκα Έλληνες έχουν λάβει αντιβιοτικά τον τελευταίο χρόνο – Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία του ECDC

14/11/25 7:06 μμ

Τέσσερις στους δέκα Έλληνες έχουν λάβει αντιβιοτικά τον τελευταίο χρόνο – Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία του ECDC

Ν/σ για την ΕΡΤ: Θετικές οι αξιολογήσεις των φορέων - Π. Μαρινάκης: Πολύ τιμητικές οι θετικές αξιολογήσεις από τους φορείς

14/11/25 7:00 μμ

Ν/σ για την ΕΡΤ: Θετικές οι αξιολογήσεις των φορέων – Π. Μαρινάκης: Πολύ τιμητικές οι θετικές αξιολογήσεις από τους φορείς

Με δύο πτήσεις την εβδομάδα θα συνδέεται από τον Μάιο η Θεσσαλονίκη με το Κισινάου της Μολδαβίας

14/11/25 6:56 μμ

Με δύο πτήσεις την εβδομάδα θα συνδέεται από τον Μάιο η Θεσσαλονίκη με το Κισινάου της Μολδαβίας

Το ΑΠΘ για την 52η Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

14/11/25 6:54 μμ

Το ΑΠΘ για την 52η Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου