19.3 C
Serres

Ζήσης Λούγγος: ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΙΝΤΙΚΗΣ

Date:

«Στο συνδυασμό μας υπάρχουν έμπειρα και ικανά στελέχη που θέλουν να προσφέρουν, από πρώην αλλά και νυν δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων»
Με μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Σιντικής Ζήσης Λούγκος αναλύει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε την κάθοδό τους στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου του Δήμου Σιντικής. Απαντά στις ερωτήσεις που του τέθηκαν κρίνοντας το έργο της δημοτικής αρχής, της αντιπολίτευσης, δηλώνει υπέρμαχος σε οτιδήποτε συμβάλλει στην τουριστική προβολή του τόπου μας τονίζοντας κατηγορηματικά ότι κατεβαίνει ανεξάρτητος και ότι αυτόν και την ομάδα τους δεν τους ενδιαφέρουν τα χρίσματα και τα κόμματα των Αθηνών παρά μόνο ο τόπος μας.
Συνέντευξη: Μαρία Κοτάνογλου
Ερώτηση: Εδώ και καιρό έχετε αναγγείλει την υποψηφιότητά σας στις επόμενες εκλογές. Ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν σ’ αυτήν την απόφαση; 
Απάντηση: Ο βασικότερος λόγος είναι ότι θέλουμε να προσφέρουμε. Πιστεύω ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για να διεκδικήσουμε με αξιώσεις καλύτερες συνθήκες ζωής για το δήμο μας. Και θέλουμε και μπορούμε. Προσωπικά θέτω τον εαυτό μου στην κρίση του κόσμου, εμείς προσφέρουμε στον κόσμο μία άλλη επιλογή, την επιλογή της προόδου και της ανάπτυξης.
Ερώτηση: Πως κρίνετε την μέχρι τώρα πορεία της σημερινής δημοτικής αρχής; 
Απάντηση: Ανεπαρκής. Η σημερινή διοικούσα αρχή είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα και την καθημερινότητα των πολιτών της Σιντικής. Η δημοτική αρχή συμπεριφέρεται αλαζονικά, κάτι που οι πολίτες έχουν διαπιστώσει τα τελευταία χρόνια. Είναι ασυνεπής, έχει τάξει πολλά παντού και τώρα προσπαθεί μάταια να συμμαζέψει ό,τι μπορεί .
Ερώτηση: Θεωρείτε ότι θα έπρεπε να γίνουν πράγματα που δεν έγιναν; 
Απάντηση: Υπάρχουν πολλά που δεν έγιναν. Τα προεκλογικά προγράμματα αποδείχθηκαν προεκλογικά πυροτεχνήματα. Από τα έργα που εμφανίζονται τα περισσότερα είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Καρύδα. Ακόμη και το έργο της ανάπλασης της πλατεία του Ν. Πετριτσίου δεν είναι δικό τους έργο όπως με καμάρι διαλαλούν αλλά είναι κι αυτό έργο της προηγούμενης δημοτικής.
Ερώτηση: Πως κρίνετε τις παρεμβάσεις της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Σιντικής; 
Απάντηση: Συνολικά η αντιπολίτευση έχει δυναμική και εποικοδομητική παρουσία και θα έλεγα πως αυτή η παρουσία της είναι η αιτία που ακόμα διασώζονται κάποια πράγματα στο Δήμο Σιντικής. Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης είναι όλοι ικανά και αξιόλογα άτομα, πολλά εκ των οποίων σας ενημερώνω σήμερα ότι θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιό μας.
Ερώτηση: Ο δήμος Σιντικής έχει ισχυρό πλεονέκτημα λόγω της γεωγραφικής του θέσης και της γειτνίασής τους με τα Βουλγαρικά σύνορα (εμπόριο, τουρισμός). Πως πιστεύετε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί αυτό το πλεονέκτημα; 
Απάντηση: Είμαστε η είσοδος της ανατολικής Ευρώπης. Πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη του τουρισμού σε συνάρτηση με τη γεωγραφική μας θέση ώστε να υπάρξουν οφέλη για τον τόπο μας. Πλην των άλλων χρειάζεται και μία δυναμική διαφημιστική καμπάνια. Οι ξενοδοχειακές μονάδες και η ιδιωτική πρωτοβουλία βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και μπορούν να προσφέρουν και να προσελκύσουν τον τουρισμό. Ο Δήμος πρέπει και αυτός να συμβαδίσει κάποια στιγμή με τις υπάρχουσες δομές και συνθήκες. Αξιοποίηση της λίμνης Κερκίνης όπως επίσης και αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου και προσέλκυση τουριστών. Πολύ σημαντικός είναι ο ρόλος των ιαματικών λουτρών Σιδηροκάστρου και Αγκίστρου.
Ερώτηση: Πως κρίνεται την πορεία των λουτρών Σιδηροκάστρου;
Απάντηση: Δυστυχώς σήμερα τα Λουτρά Σιδηροκάστρου διανύουν μία περίοδο παρακμής. Για να καταλάβετε ότι ο κύκλος εργασιών (τζίρος) είναι τόσο χαμηλός που είναι χαμηλότερος ακόμη και από τον τζίρο των περιπτέρων στην πλατεία Σιδηροκάστρου. Είναι ανάγκη να ληφθούν εκείνες οι πρωτοβουλίες που θα ξανακάνουν τα λουτρά παράδειγμα τουριστικής επιχείρησης και όχι παράδειγμα προς αποφυγήν.
Ερώτηση: Πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο ήρθε το αίτημα των εθελοντών του Κάστρου των Χριστουγέννων για ενίσχυση της προσπάθειά τους. Ποια είναι η άποψή σας;
Απάντηση: Το όραμα των εθελοντών του Κάστρου των Χριστουγέννων να φτάσει και να ξεπεράσει το Κάστρο μας την Ονειρούπολη της Δράμας είναι και δικό μας όραμα. Πρέπει να αγκαλιαστεί θερμά από το Δήμο και να πάει παραπέρα, δηλαδή να υπάρξει ουσιαστική εμπλοκή του Δήμου για να έχει διάρκεια, όπως επίσης και ανοδική πορεία. Να τονίσω ότι σε όλους αυτούς που στήνουν εθελοντικά το κάστρο εδώ και 5 χρόνια αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ και από τη δική μας πλευρά.
Ερώτηση: Όσον αφορά την καθημερινότητα του πολίτη, ποια είναι εκείνα τα σημεία που θα δώσετε έμφαση για τη βελτίωσή τους; 
Απάντηση: Υπάρχουν πολλά προβλήματα, μικρά ή μεγάλα, σε όλες τις τοπικές κοινότητες, τα οποία εύκολα θα μπορούσαν να επιλυθούν με σωστό και οργανωμένο χειρισμό αλλά και πολιτική θέληση. Ο συνδυασμός μας απαρτίζεται ήδη από στελέχη που έχουν και την εμπειρία και την ικανότητα να διαχειριστούν αυτά τα ζητήματα.
Ερώτηση: Ποια είναι η θέση σας για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Σερρών που θα γίνουν σε λίγες μέρες;
Απάντηση: Είναι γνωστό ότι το Επιμελητήριο είναι τελείως διαφορετικός θεσμός από το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εύχομαι ο επιχειρηματικός και επαγγελματικός κόσμος να επιλέξει άξια στελέχη και όσο γίνεται από περισσότερα από το Δήμο Σιντικής. Κάνω έκκληση να υποστηριχθούν οι υποψήφιοι σύμβουλοι του Δήμου μας γιατί αυτό θα είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας μας.
Ερώτηση: Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο υπάρχουν εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι που πλαισιώνουν το συνδυασμό σας;
Απάντηση: Ναι, στο δικό μας συνδυασμό συμμετέχουν εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι και από τις τρεις παρατάξεις (Δομουχτσίδη, Δεμερτζή, Κοσμίδη).
Ερώτηση: Ως υποψήφιος δήμαρχος θα διεκδικήσετε χρίσμα από κάποιο κόμμα; Σημειώνω ότι ήσασταν ο πρώτος πλειοψηφών σύμβουλος με το συνδυασμό του Σάββα Κοσμίδη στις τελευταίες εκλογές.
Απάντηση: Όχι, εμάς δεν μας ενδιαφέρουν τα χρίσματα και τα κόμματα των Αθηνών. Εμάς μας ενδιαφέρει μόνο ο τόπος μας. Αυτή μου την άποψη την έχω από τότε που ως νεαρός ακόμη πολιτικός ήμουν υποψήφιος Δήμαρχος Πετριτσίου. Βέβαια, αυτό είναι κάτι το οποίο απέδειξε και η μετέπειτα πολιτική μου πορεία. Λοιπόν, δηλώνω άλλη μία φορά ότι θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος. Στο συνδυασμό μας ήδη βρίσκονται πολλά γνωστά στελέχη από όλους τους κομματικούς χώρους. Ο αγώνας πρέπει να είναι μόνο για το καλό του τόπου και όχι για τα κόμματα.
Ερώτηση: Κάποιοι θεωρούν ότι ανακοινώσατε πολύ νωρίς την υποψηφιότητά σας για το δημαρχιακό θώκο του Δήμου Σιντικής; Τι απαντάτε;
Απάντηση: Κάποια στιγμή, μία μεγάλη ομάδα στελεχών μας, έθεσε το θέμα αυτό προς συζήτηση. Έτσι, σε συνάντηση που είχαμε και μετά από πολύωρη διαλογική συζήτηση επικράτησε η άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας της ομάδας. Να κινηθούμε γρήγορα. Αυτό ήταν. Μετά από τρεις ημέρες έγινε η γνωστή ανακοίνωση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ερώτηση: Το φως της δημοσιότητας έχουν δει – προς το παρόν – και άλλες υποψηφιότητες. Τι έχετε να σχολιάσετε;
Απάντηση: Για μας και το συνδυασμό μας είναι πολύ ευχάριστο ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι οι οποίοι ανησυχούν για την πορεία του τόπου. Έτσι λειτουργεί και έτσι πρέπει να λειτουργεί η δημοκρατία.
Ερώτηση: Το πρόγραμμά σας είναι έτοιμο; Και πότε θα ανακοινωθεί;
Απάντηση: Το πρόγραμμά μας ετοιμάζεται και θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα.
Ερώτηση: Πότε νομίζετε ότι είναι κατάλληλος ο χρόνος για κάποια προεκλογική συγκέντρωση;
Απάντηση: Η απόφασή μας είναι μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Δεκεμβρίου να γίνει η πρώτη μεγάλη προεκλογική μας συγκέντρωση στο ξενοδοχείο «Αγνάντιο». Η ημερομηνία και ώρα θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα.

Φωτογραφία του Λουγγος Ζησης.

ΠολιτικήΤοπική ΑυτοδιοίκησηΖήσης Λούγγος: ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΙΝΤΙΚΗΣ

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Τα νέα μέλη των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Στη σύσταση και τον ορισμό της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής...

Διανομή τροφίμων από τον Δήμο Σερρών σε άπορες μονογονεϊκές οικογένειες – video

Σε διανομή τροφίμων σε άπορες μονογονεϊκές οικογένειες θα προχωρήσει...

Δήμος Σερρών: Δωρεάν self test στο προσωπικό καθαριότητας των σχολείων- video

Οι σχολικές καθαρίστριες όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν τον...