Στην τελευταία της κατάθεση ενώπιον του δικαστηρίου την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, η Ζιζέλ Πελικό, η γυναίκα που βρίσκεται στο επίκεντρο της δίκης για τον κατ’ επανάληψη βιασμό της στη Γαλλία, ... Περισσότερα

Ζιζέλ Πελικό: Έχω χάσει 10 χρόνια από τη ζωή μου που δεν θα ξανακερδίσω – Αυτή η πληγή δεν θα επουλωθεί ποτέ

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

Στην τελευταία της κατάθεση ενώπιον του δικαστηρίου την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, η Ζιζέλ Πελικό, η γυναίκα που βρίσκεται στο επίκεντρο της δίκης για τον κατ’ επανάληψη βιασμό της στη Γαλλία, ανέφερε ότι είναι καιρός η κοινωνία να αλλάξει στάση απέναντι στον βιασμό.

«Είναι καιρός η κοινωνία, η πατριαρχική κοινωνία που εξευτελίζει τον βιασμό να αλλάξει», δήλωσε η Ζιζέλ Πελικό, της οποίας ο πρώην σύζυγος και δεκάδες άλλοι άνδρες δικάζονται στη Γαλλία κατηγορούμενοι για τον βιασμό της, ενώ η ίδια ήταν ναρκωμένη. «Είναι καιρός να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τον βιασμό», είπε.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ο πρώην σύζυγός της, Ντομινίκ Πελικό, βρίσκεται στο εδώλιο στην πόλη Αβινιόν μαζί με άλλους 49 άνδρες. Ένας ακόμα κατηγορούμενος παραμένει ασύλληπτος. Η δίκη εισήλθε στην τελική της φάση αυτή την εβδομάδα, με τη Ζιζέλ και τον Ντομινίκ Πελικό να απευθύνονται στο δικαστήριο πριν από τις τελικές αγορεύσεις των εισαγγελέων και τις απαιτήσεις τους για τις ποινές των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με τη Le Monde, νωρίτερα την Τρίτη, το δικαστήριο άκουσε τον τελευταίο κατηγορούμενο.

Ζιζέλ Πελικό: Έχω χάσει 10 χρόνια από τη ζωή μου που δεν θα ξανακερδίσω – Αυτή η πληγή δεν θα επουλωθεί ποτέ

Η 71χρονη Ζιζέλ χαρακτήρισε τις μαραθώνιες ακροάσεις ως τη δίκη της «δειλίας». «Είδα ανθρώπους να καταθέτουν, οι οποίοι αρνούνται τον βιασμό, και άλλους που τον παραδέχονται», ανέφερε. «Θέλω να πω σε αυτούς τους άνδρες: “Σε ποιο σημείο σας έδωσε η κυρία Πελικό τη συγκατάθεσή της όταν μπήκατε στο δωμάτιο; Σε ποιο σημείο συνειδητοποιείτε το άψυχο σώμα της; Σε ποιο σημείο δεν το καταγγέλλετε στην αστυνομία;“».

Advertisement
ΔΕΗ

«Ακούω αυτόν τον κύριο να λέει “ένα δάχτυλο δεν είναι βιασμός”», πρόσθεσε η Ζιζέλ Πελικό.

Ανακριτές έχουν καταμετρήσει περίπου 200 περιστατικά βιασμού, τα περισσότερα εκ των οποίων διαπράχθηκαν από τον σύζυγό της και πάνω από 90 από άγνωστους άνδρες. Η Ζιζέλ δήλωσε ότι ο πρώην σύζυγός της «είχε πολλές φαντασιώσεις που δεν μπορούσα να ικανοποιήσω».

«Αλλά γιατί φτάσαμε σε αυτό; Νομίζω ότι ήθελε την κυρία Πελικό και όχι κάποια άλλη», ανέφερε. «Καθώς δεν ήθελα να πάω σε κλαμπ εναλλαγής συντρόφων, θεώρησε ότι βρήκε τη λύση με το να με ναρκώνει».

«Έχω χάσει 10 χρόνια από τη ζωή μου που δεν θα ξανακερδίσω», πρόσθεσε. «Αυτή η πληγή δεν θα επουλωθεί ποτέ».

Η υπόθεση του 71χρονου Ντομινίκ Πελικό έχει προκαλέσει φρίκη, διαμαρτυρίες και μια ευρύτερη συζήτηση για τη βία των ανδρών στη γαλλική κοινωνία. Εάν καταδικαστεί, θα είναι ένας από τους χειρότερους σεξουαλικούς εγκληματίες στην ιστορία της Γαλλίας.

Η ζωή της Ζιζέλ καταστράφηκε το 2020, όταν ανακάλυψε ότι ο άνθρωπος που υπήρξε ο σύντροφός της για πέντε δεκαετίες τής χορηγούσε μεγάλες δόσεις ηρεμιστικών, για να τη βιάζει και να καλεί δεκάδες αγνώστους στο σπίτι τους στο χωριό Μάζαν.

πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άδεια μπουκάλια κρασιού: χρήσεις που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα

23/08/25 9:24 μμ

Άδεια μπουκάλια κρασιού: χρήσεις που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Αυγούστου

23/08/25 9:21 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Αυγούστου

Παναγία η Ελεούσα: Το «κρυμμένο» παρεκκλήσι στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης

23/08/25 8:24 μμ

Παναγία η Ελεούσα: Το «κρυμμένο» παρεκκλήσι στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης

Σύκα: Πώς ωφελούν την υγεία, πόσες θερμίδες έχουν αλλά και τι να προσέχετε

23/08/25 8:20 μμ

Σύκα: Πώς ωφελούν την υγεία, πόσες θερμίδες έχουν αλλά και τι να προσέχετε

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη φωτιά στον Χορτιάτη - Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.331 ευρώ

23/08/25 8:16 μμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη φωτιά στον Χορτιάτη – Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.331 ευρώ

Γιώργος Μαζωνάκης: “Σαββατογενική, Σαββατογεννημένος, Σαββατοκύριακο” – Νέο μήνυμα μέσα από το σπίτι του

23/08/25 8:09 μμ

Το νέο μήνυμα του Γιώργου Μαζωνάκη μέσα από το σπίτι του: «Σαββατογενική, Σαββατογεννημένος, Σαββατοκύριακο» 

Βόλος: “Καλά της έκανα, αυτό της άξιζε” – Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 40χρονου συζυγοκτόνου

23/08/25 8:02 μμ

Βόλος: “Καλά της έκανα, αυτό της άξιζε” – Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 40χρονου συζυγοκτόνου

Παξοί: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι συγγενείς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα

23/08/25 7:07 μμ

Παξοί: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι συγγενείς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα

Βόλος: Συνελήφθη ο 40χρονος που σκότωσε τη σύζυγό του

23/08/25 7:23 μμ

Βόλος: Συνελήφθη ο 40χρονος που σκότωσε τη σύζυγό του – video

Χαλκιδική: Βαρύς τραυματισμός 30χρονου σε τροχαίο στη Νικήτη-Ακρωτηριάστηκε το κάτω άκρο του

23/08/25 7:28 μμ

Χαλκιδική: Βαρύς τραυματισμός 30χρονου σε τροχαίο στη Νικήτη-Ακρωτηριάστηκε το κάτω άκρο του

Έφυγε από τη ζωή ο Γ. Αγοραστάκης, πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη

23/08/25 7:33 μμ

Έφυγε από τη ζωή ο Γ. Αγοραστάκης, πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη

ΥΠΑΑΤ: Δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων - Aνησυχία για έκρηξη των κρουσμάτων

23/08/25 7:37 μμ

ΥΠΑΑΤ: Δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων – Aνησυχία για έκρηξη των κρουσμάτων