Η Αίγινα ετοιμάζεται να υποδεχτεί το φετινό καλοκαίρι με έναν καινούριο πολιτιστικό θεσμό: το Aegina Jazz Festival, που εγκαινιάζεται στις 11 και 12 Ιουλίου στους χώρους του πρώην Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου ... Περισσότερα

1ο Aegina Jazz Festival: Τζαζ και καλοκαίρι στο ιστορικότερο σημείο της Αίγινας

Epilogestv

Epilogestv

Η Αίγινα ετοιμάζεται να υποδεχτεί το φετινό καλοκαίρι με έναν καινούριο πολιτιστικό θεσμό: το Aegina Jazz Festival, που εγκαινιάζεται στις 11 και 12 Ιουλίου στους χώρους του πρώην Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου – ένα ιστορικό μνημείο που λειτούργησε ως φυλακή πολιτικών κρατουμένων μέχρι το 1985 και αποκτά πλέον νέα ζωή μέσα από τον πολιτισμό.

Το φεστιβάλ αποτελεί πρωτοβουλία του Jazz Solidarity Network, του μοναδικού επίσημου φορέα για την τζαζ στην Ελλάδα, και τελεί υπό την αιγίδα και επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού, με τη συνδιοργάνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων.

Μιλώντας στο Ertnews, ο Κοσμάς Αναγνωστόπουλος, ιδρυτής του φεστιβάλ, σημείωσε:
«Ιδρύουμε φέτος το πρώτο τζαζ φεστιβάλ της Αίγινας… σε έναν χώρο γεμάτο ιστορική μνήμη και συμβολισμό. Προωθούμε τον πολιτισμό μέσα από έναν τόπο που συνδέθηκε με τον εγκλεισμό και το τραύμα».

Τζαζ σε όλες τις εκφάνσεις της
Η επιλογή της Αίγινας δεν είναι τυχαία: πρόκειται για ένα νησί με μακρά καλλιτεχνική παράδοση, πολλούς δημιουργούς που το έχουν επιλέξει ως βάση ή τόπο έμπνευσης, και με σταθερή πολιτιστική δραστηριότητα. Το Aegina Jazz Festival φιλοδοξεί να γίνει ετήσιο σημείο συνάντησης για τους φίλους της τζαζ και του σύγχρονου αυτοσχεδιασμού.

«Η τζαζ δεν είναι ένα πράγμα – είναι εκατό. Από το λάτιν μέχρι το πανκ, και από τις ηλεκτρικές φόρμες μέχρι τη φωνητική τζαζ στο ύφος του Φρανκ Σινάτρα», ανέφερε ο Αναγνωστόπουλος στην ίδια τηλεοπτική εμφάνιση, τονίζοντας ότι στο φεστιβάλ θα ακουστούν όλες οι εκδοχές του είδους: από «Disneyland Jazz» μέχρι τζαζ‐πανκ και φωνητικά κουαρτέτα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης παραστάσεις σύγχρονου χορού και free dance improvisation, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών που συνδέονται άμεσα με την Αίγινα – είτε μέσω καταγωγής είτε μέσω της ενεργούς παρουσίας τους στο νησί.

Highlight: Χάρις Αλεξίου

Μία από τις σημαντικότερες στιγμές της φετινής διοργάνωσης θα είναι η παρουσία της Χάρις Αλεξίου, ως εκλεκτής καλεσμένης του φεστιβάλ – μια συμμετοχή‐έκπληξη που προσθέτει κύρος και απήχηση στο ξεκίνημα του θεσμού.

Πρόγραμμα

Παρασκευή 11 Ιουλίου

21:00 | Alekos Vretos Quartet – Mediterranean Echoes

22:00 | Free dance improvisation

22:45 | Flying Jazz Trio

Advertisement
MEGA

Σάββατο 12 Ιουλίου

21:00 | Benetatos – Affolter Vocal Jazz Quartet

22:00 | Free dance improvisation

22:45 | Hippomaniacs

Πρακτικές πληροφορίες
Η είσοδος δεν είναι δωρεάν, αλλά το εισιτήριο είναι προσιτό, με την προπώληση να γίνεται μέσω του more.com ή από φυσικά σημεία στην Αίγινα. Όπως υπογράμμισε ο Αναγνωστόπουλος, αναμένεται μεγάλη προσέλευση, περισσότερη απ’ ό,τι συνηθίζεται στα τζαζ φεστιβάλ, λόγω και της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας του χώρου και των καλλιτεχνών.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ.

Το Aegina Jazz Festival κάνει φέτος την αρχή με φιλόδοξες προθέσεις, γερές ρίζες στην καλλιτεχνική κοινότητα του νησιού και έναν ιστορικό χώρο που προσδίδει βάθος και συγκίνηση. Μια εμπειρία που ενώνει μουσική, μνήμη και καλοκαίρι – και που, όλα δείχνουν, ήρθε για να μείνει.

πηγή ertnews.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σερρών Θεολόγος: «Βαθύς ο παραπικρασμός μας για την ακατανόητη και άδικη επίθεση από ομόδοξα χείλη κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου!»

02/02/26 5:33 μμ

Σερρών Θεολόγος: «Βαθύς ο παραπικρασμός μας για την ακατανόητη και άδικη επίθεση από ομόδοξα χείλη κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου!»

Βουλή - Ξεκινούν οι εσωκομματικές διεργασίες για την Αναθεώρηση του Συντάγματος - Ποιες είναι οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που προβλέπονται

02/02/26 5:32 μμ

Βουλή – Ξεκινούν οι εσωκομματικές διεργασίες για την Αναθεώρηση του Συντάγματος – Ποιες είναι οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που προβλέπονται

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανακαίνιση του κτιριακού συγκροτήματος της Φοιτητικής Εστίας Αθηνών

02/02/26 5:27 μμ

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανακαίνιση του κτιριακού συγκροτήματος της Φοιτητικής Εστίας Αθηνών

Συνάντηση Χατζηβασιλείου με Κεραμέως για ζητήματα εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης στην Π.Ε. Σερρών

02/02/26 5:25 μμ

Συνάντηση Χατζηβασιλείου με Κεραμέως για ζητήματα εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης στην Π.Ε. Σερρών

Υπόθεση δύο νεκρών γυναικών στη Μενεμένη - Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι

02/02/26 5:25 μμ

Υπόθεση δύο νεκρών γυναικών στη Μενεμένη – Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τη νεφρική δυσλειτουργία

02/02/26 5:23 μμ

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τη νεφρική δυσλειτουργία

Ανακάλυψη απολιθωμάτων μικροσκοπικού δεινόσαυρου στην Ισπανία

02/02/26 3:59 μμ

Ανακάλυψη απολιθωμάτων μικροσκοπικού δεινόσαυρου στην Ισπανία

ΕΛΑΣ: Έξι νεκροί και 480 τραυματίες σε 433 τροχαία τον Ιανουάριο στην Αττική

02/02/26 2:53 μμ

ΕΛΑΣ: Έξι νεκροί και 480 τραυματίες σε 433 τροχαία τον Ιανουάριο στην Αττική

Νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

02/02/26 2:50 μμ

Νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Σέρρες: Κατέληξε ο 46χρονος που παρασύρθηκε και εγκαταλείφθηκε

02/02/26 5:19 μμ

Σέρρες: Κατέληξε ο 46χρονος που παρασύρθηκε και εγκαταλείφθηκε στην οδό Μεραρχίας

ΑΣΕΠ: Προσωρινά αποτελέσματα για 132 θέσεις

02/02/26 2:37 μμ

ΑΣΕΠ: Προσωρινά αποτελέσματα για 132 θέσεις

ΑΑΔΕ: Προσοχή σε παραπλανητικά SMS για φόρο κυκλοφορίας που εμφανίζονται ως “MYaade” ή “GOV”

02/02/26 2:34 μμ

ΑΑΔΕ: Προσοχή σε παραπλανητικά SMS για φόρο κυκλοφορίας που εμφανίζονται ως “MYaade” ή “GOV”