25.7 C
Serres

 4η Συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Στήριξης (Urbact Local Group) των Σερρών στο πλαίσιο του δικτύου “BREAKING ISOLATION”

Date:

Μετά την πετυχημένη ολοκλήρωση της 5ης Διακρατικής Συνάντησης των εταίρων του δικτύου “BREAKING ISOLATION – Σπάζοντας την απομόνωση”, ο Δήμος Σερρών προσκαλεί τα μέλη της Τοπικής Ομάδας Στήριξης στην 4η Συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Ιουλίου στις 18:00 στο κτήριο της πρώην Κ.Ε.ΔΗ.Σ., επί της οδού Εθν. Αντίστασης 34.

Το δίκτυο Breaking Isolation ενεργοποιήθηκε το φθινόπωρο του 2023. Έκτοτε, στο πλαίσιο του κοινού οράματος και μέσα από τη διοργάνωση μιας σειράς συναντήσεων και εργασιών, συμπεριλαμβανομένης της 5ης Διακρατικής Συνάντησης που συμμετείχε επάξια ο Δήμος Σερρών στην Isernia της Ιταλίας στις 18 & 19 Ιουνίου 2024, οι εταίροι διαμοιράζονται γνώσεις και καλές πρακτικές και τροφοδοτούν τον συμμετοχικό σχεδιασμό δράσεων προκειμένου να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στους στόχους του δικτύου για την άρση της απομόνωσης στο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. 

Οι εργασίες της συνάντησης θα ξεκινήσουν με την ενημέρωση από τον κ. Νικόλαο Φρυδά, Αντιδήμαρχο Οικογένειας, Κοινωνικών Δομών, Αλληλεγγύης, Απασχόλησης και Κ.Ε.Π., για την έναρξη λειτουργίας μιας νέας κοινωνικής δομής του Δήμου μας. Πρόκειται για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) του Δήμου Σερρών που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021 – 2027» τον Ιούνιο του 2024 και αναμένεται να λειτουργήσει τους επόμενους μήνες. Η νέα αυτή δομή έχει ως σκοπό, ανάμεσα σε άλλα, την αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού με την παραμονή των ηλικιωμένων στο κοινωνικό περιβάλλον και τη διατήρηση της συνοχής της οικογένειας. Στη συνέχεια, τα στελέχη του «Βοήθεια στο Σπίτι», θα παρουσιάσουν τις ενέργειες του προγράμματος με την έντονα κοινωνική διάσταση που υποστηρίζει την περίθαλψη και εξυπηρέτηση ηλικιωμένων και μη ατόμων που χρήζουν κατ’ οίκον βοήθεια. 

Στο δεύτερο μέρος, το πρόγραμμα της 4ης Συνάντησης της Τοπικής Ομάδας θέτει σε δοκιμαστική εφαρμογή τις ιδέες και λύσεις που παρήχθησαν στην προηγούμενη συνάντηση της ULG. Στην 5η Διακρατική Συνάντηση, ο  Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας του δικτύου παρουσίασε την μεθοδολογία με την οποία οι Τοπικές Ομάδες των εταίρων-πόλεων μπορούν να δοκιμάσουν τις ιδέες τους  και εν δυνάμει να γίνουν πράξη. Πιο αναλυτικά, η Τοπική Ομάδα Στήριξης θα ασχοληθεί  με τη δραστηριότητα  «Testing Actions – Δοκιμάζοντας τις ιδέες», στο πλαίσιο της οποίας θα δοθούν τα απαραίτητα εργαλεία και οδηγίες με στόχο τον σχεδιασμό και την δοκιμαστική υλοποίηση  των ιδεών και λύσεων που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και ικανότητες της πόλης μας. 

Τέλος, θα γίνει σύντομη αναφορά στις μέχρι σήμερα εργασίες και πρόοδο του δικτύου, στα αποτελέσματα της προηγούμενης περιόδου με επίκεντρο την 5η Διακρατική συνάντηση  στην Isernia της Ιταλίας, τον προγραμματισμό των δράσεων για όλο το 2024 και ιδιαιτέρως της συμμετοχής του Δήμου Σερρών στην 6η Διακρατική Συνάντηση των εταίρων στις Βρυξέλλες τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Σέρρες 4η Συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Στήριξης (Urbact Local Group) των Σερρών στο...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Συνάντηση του Τάσου Χατζηβασιλείου με τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Μεγάλης Βρετανίας στη Βουλή

«Πέρασαν 50 ολόκληρα χρόνια από την παράνομη τουρκική εισβολή...

Σέρρες: Παραλίγο τραγωδία, έπεσε πινακίδα από τον τρίτο όροφο στο κέντρο των Σερρών- Δείτε φωτογραφίες

Πινακίδα εταιρείας που βρίσκεται πάνω από την τράπεζα Πειραιώς...

Δείτε βίντεο by drone: Ευκαρπία Σερρών, το χωριό της… μπουγάτσας!

Ευκαρπία Σερρών ή το χωριό της… μπουγάτσας! Κάθε Ιούλιο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα