20.3 C
Serres

Στις Σέρρες η 4η Διακρατική Συνάντηση «Breaking Isolation»

Date:

Ο Δήμος Σερρών φιλοξενεί την 4η  Διακρατική Συνάντηση των εταίρων του έργου “BREAKING ISOLATION” (Σπάζοντας την Απομόνωση).

Το διήμερο 17 και 18 Απριλίου 2024, περισσότεροι από 30 εκπρόσωποι των δέκα (10) πόλεων που συμμετέχουν την σύμπραξη θα είναι τις μέρες αυτές στην πόλη μας όπου θα επισκεφτούν δομές κοινωνικής στήριξης και φροντίδας, θα γνωρίσουν και μιλήσουν με τους ανθρώπους τους,  αλλά και θα συζητήσουν την πορεία και την πρόοδο του έργου. Παράλληλα θα επισκεφτούν τα σημαντικότερα τοπόσημα της πόλης και θα ξεναγηθούν στα ιστορικά μνημεία μας.

Στις Σέρρες η 4η Διακρατική Συνάντηση «Breaking Isolation»

Το έργο BREAKING ISOLATION με επικεφαλής τη γαλλική πόλη Agen, έχει ως αντικείμενο την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού, η οποία πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Στις Σέρρες η 4η Διακρατική Συνάντηση «Breaking Isolation»

Εκτός από το Δήμο Σερρών, συμμετέχουν οι εξής εταίροι:

  • Pombal, Πορτογαλία
  • Isernia, Ιταλία
  • Skofja Loka, Σλοβενία
  • Roman, Ρουμανία
  • Bijelo Polje, Μαυροβούνιο
  • Jumilla, Ισπανία
  • Tønder, Δανία
  • Fót, Ουγγαρία

Στις Σέρρες η 4η Διακρατική Συνάντηση «Breaking Isolation»

Οι εργασίες του προγράμματος, ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης 17 Απριλίου 2024, στο κτήριο της πρώην ΤΕΔΚ. Τους εκπροσώπους του προγράμματος υποδέχθηκαν ο Αντιδήμαρχος Οικογένειας, Κοινωνικών Δομών, Αλληλεγγύης, Απασχόλησης και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών κ. Νικόλαος Φρυδάς, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Αναπτυξιακής Πολιτικής και Αθλητικών Εγκαταστάσεων κ. Δέσποινα Χατζηγαβριήλ, η Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού κ. Αθηνά Κοκκινίδου και ο κ. Δημήτριος Ρωσσάκης, από την Ομάδα του αναδόχου υποστήριξης.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίασης, οι συμμετέχοντες του προγράμματος, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Σερρών. Η Δήμαρχος κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, υποδέχθηκε και καλωσόρισε τους εκπροσώπους του προγράμματος στην πόλη Σερρών. Τους εκπροσώπους συνόδευε η Συντονίστρια της Τοπική ομάδας “BREAKING ISOLATION” και Αντιπρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ Σερρών κ. Λεμονιά Κεσούλη.

Ο Δήμος Σερρών επενδύει στη βιωσιμότητα αλλά και στην κοινωνική ένταξη. Η ενθάρρυνση των κοινωνικά υπεύθυνων στάσεων των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα και επί του  παρόντος πολλά θέματα απαιτούν πιο ενεργό συμμετοχή στα κοινά. Χρειάζονται ενεργοί άνθρωποι  για να γίνει η πόλη πιο βιώσιμη, πιο ισότιμη και χωρίς αποκλεισμούς. Στις Σέρρες υλοποιούνται  πολλές  δραστηριότητες κοινωνικής πρόνοιας και έχουν διαμορφώσει ένα δίκτυο εθελοντών μέσω μιας ψηφιακής  πλατφόρμας που θα παρέχει μια δεξαμενή ενεργών πολιτών, έτοιμους να προσφέρουν σε άτομα που έχουν ανάγκη.

Μέλη της Τοπικής Ομάδας Στήριξης, είναι, εκτός από τις κοινωνικές Δομές του Δήμου (Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, Κοινωνικό Συσσίτιο- Κοινωνικό Φαρμακείο, Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών), και οι παρακάτω φορείς: 

-Ιερά Μητρόπολη Σερρών & Νιγρίτης

-Σύλλογος Γονέων, Φίλων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Σερρών «Η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» 

-Σύλλογος Γονέων & Φίλων παιδιών ΑμεΑ Νομού Σερρών

-Σύλλογος Οικογενειών & Φίλων για την Ψυχική Υγεία νομού Σερρών – Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.

-Σπίτι της Γυναίκας

-Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) – Τμήμα Μεταγωγών

-Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών – ΚΕΘΙΣ

-Gallerie ARMOS

Στις Σέρρες η 4η Διακρατική Συνάντηση «Breaking Isolation»

Στις Σέρρες η 4η Διακρατική Συνάντηση «Breaking Isolation»
ΣέρρεςΣτις Σέρρες η 4η Διακρατική Συνάντηση «Breaking Isolation»

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Μέχρι 31 Μαΐου οι αιτήσεις για τις εξετάσεις εισαγωγής στο Μουσικό Γυμνάσιο Σερρών

Μέχρι 31 Μαΐου είναι οι αιτήσεις για τις εξετάσεις...

Ρύζι τύπου long grain η απάντηση στην έλλειψη ρυζιού τύπου Parboiled- video

Τον ανήφορο έχει πάρει η τιμή του ρυζιού. Οι...

Κόντρα ανάμεσα στον πολιτιστικό σύλλογο Αμμουδιάς και την Δημοτική Αρχή Ηράκλειας- Video

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον πολιτιστικό σύλλογο Αμμουδιάς και...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα