5 ενδείξεις που δείχνουν ότι ο σκύλος σας δεν είναι ευτυχισμένος!

1026
5 ενδείξεις που δείχνουν ότι ο σκύλος σας δεν είναι ευτυχισμένος!

 Όπως οι άνθρωποι, έτσι και τα σκυλιά μπορεί να γίνουν δυστυχισμένα για πολλούς λόγους. Είτε έχουν βιώσει κάτι τραγικό είτε έχουν επηρεαστεί από την αλλαγή της ρουτίνας τους είτε είναι απλά στενοχωρημένα.

 Ακριβώς όπως στην περίπτωση ενός χαρούμενου σκύλου, αν ξέρετε τι να προσέξετε, μπορεί να είναι εύκολο να καταλάβετε εάν ο σκύλος σας είναι δυστυχισμένος από τη γλώσσα του σώματος και τη γενικότερη συμπεριφορά του.

1. Καταστροφική συμπεριφορά

Η καταστροφική συμπεριφορά του σκύλου σας μπορεί να είναι αποτέλεσμα άγχους ή θλίψης.

Ο σκύλος σας μπορεί να αρχίσει να σκάβει σε λάθος μέρη ή να μασάει λάθος πράγματα, για να τραβήξει την προσοχή σας αν αισθάνεται παραμελημένος. Εάν ο σκύλος σας έχει γίνει ξαφνικά καταστροφικός χωρίς προφανή λόγο, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρό σας για να αποκλείσετε την πιθανότητα κατάθλιψης.

2.Έλλειψη όρεξης

Η απώλεια όρεξης για το φαγητό μπορεί να είναι σημαίνει πως ο σκύλος σας είναι δυστυχισμένος.

Advertisement

Κάντε μια επίσκεψη στον κτηνίατρό σας για να αποκλείσετε την πιθανότητα ύπαρξης κάποιου υποκείμενου νοσήματος, αλλά μην αποκλείετε τη συναισθηματική δυσφορία. Ο σκύλος σας μπορεί απλώς να αναζητά περισσότερη αγάπη και προσοχή.

3.Τάσεις περιπλάνησης και απόκρυψης

Αν και μια καταιγίδα μπορεί να κάνει το σκυλί σας να αναζητά καταφύγιο, ο σκύλος σας μπορεί να είναι κατά βάθος καταθλιπτικός αν τις περισσότερες ώρες της ημέρες τείνει να απομακρύνεται από εσάς και να περιπλανιέται σε σημεία εκτός του οπτικού σας πεδίου. Η απόκρυψη είναι μια ακόμα ένδειξη όπως ο σκύλος σας είναι δυστυχισμένος.

4.Αρνείται να πάει βόλτα

Ο σκύλος σας μπορεί να μην πηδάει πάνω κάτω ή να μην τρέχει προς την πόρτα όταν είστε έτοιμοι να πάτε μια βόλτα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα δυστυχισμένα σκυλιά έχουν γενικά μειωμένη αίσθηση ευτυχίας και ενθουσιασμού. Αν ο σκύλος σας αρνείται να παίξει ή να πάει βόλτα, είναι καλύτερο να κλείσετε ένα ραντεβού με τον κτηνίατρό σας.

5.Επιθετικές τάσεις

Η μεγαλύτερη αιτία επιθετικότητας των σκύλων θα μπορούσε να είναι η κατάθλιψη. Εάν ο σκύλος σας είναι από τη φύση του ψύχραιμος και ξαφνικά αρχίζει να γαβγίζει, να δαγκώνει ή να γρυλίζει σε οτιδήποτε συναντά, αυτό ίσως σημαίνει πως είναι δυστυχισμένος. Εάν ο σκύλος σας εμφανίσει ξαφνικά σημάδια επιθετικότητας, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρό σας το συντομότερο δυνατό.

Δείτε Ακόμα: 6 σημάδια ευτυχίας στους σκύλους – Πώς θα καταλάβετε αν ο σκύλος σας είναι χαρούμενος!

5 ενδείξεις που δείχνουν ότι ο σκύλος σας δεν είναι ευτυχισμένος!

7 τρόποι για να κάνετε τον σκύλο σας πιο ευτυχισμένο

Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε ευτυχισμένο τον σκύλο σας.

1.Παίξτε μαζί του

Οι σκύλοι απολαμβάνουν να παίζουν, έτσι το να περνάτε ποιοτικό χρόνο παιχνιδιού με τον γούνινο φίλο σας όχι μόνο θα ισχυροποιήσει το δεσμό σας, αλλά θα ωφελήσει τον σκύλο σας ψυχικά και σωματικά.

Όλα εξαρτώνται από το είδος της ράτσας του σκύλου σας και από το τα παιχνίδια που επιλέγετε. Μάθετε ποια παιχνίδια και δραστηριότητες απολαμβάνετε και οι δύο και αφιερώστε αρκετό χρόνο για να διασκεδάσετε μαζί!

2.Διδάξτε στον σκύλο σας μερικά διασκεδαστικά νέα κόλπα

Η εκπαίδευση δεν περιορίζεται μόνο στην εκμάθηση εντολών όπως το να διδάξετε τον σκύλο σας να μένει, να κάθεται και να ξαπλώνει. Διδάξτε στον σκύλο σας διασκεδαστικά νέα κόλπα, όπως το να κάνει ζιγκ ζαγκ ανάμεσα στα πόδια σας, να υποκλίνεται και άλλα πολλά!

3.Κοινωνικοποιήστε τον σκύλο σας

Τα σκυλιά είναι κοινωνικά ζώα, για αυτό το τακτικό παιχνίδι με άλλα σκυλιά και ανθρώπους είναι σημαντικό για την ευτυχία και την ευημερία του σκύλου σας. Η ανάμειξη με άλλα σκυλιά είναι μια χαρούμενη εμπειρία για τις περισσότερες ράτσες σκύλων.

4.Περάστε λίγο χρόνο αγκαλιά με τον σκύλο σας

Στα σκυλιά αρέσουν οι αγκαλιές, οι οποίες έχουν πολλά ψυχολογικά οφέλη για εσάς και τον σκύλο σας. Έτσι, αν θέλετε να κάνετε τον γούνινο φίλο σας χαρούμενο, περάστε λίγο χρόνο αγκαλιά μαζί του. Σύμφωνα με έρευνες, όταν αγκαλιάζετε τον σκύλο σας, αυξάνονται τα επίπεδα ωκυτοκίνης. Η ωκυτοκίνη είναι μια χημική ουσία που συνδέεται με τα συναισθήματα της ευτυχίας και της αγάπης.

5.Κάντε μασάζ στον σκύλο σας

Τα σκυλιά αγαπούν το μασάζ όπως και οι άνθρωποι. Κάνοντας μασάζ στον σκύλο σας είναι μια καλή ευκαιρία να δεθείτε μαζί του και να τον βοηθήσετε να χαλαρώσει. Το μασάζ είναι επίσης ιδανικό για σκύλους με αρθρίτιδα επειδή ανακουφίζει τους πόνους των μυών και μειώνει την αρτηριακή πίεση.

6.Αγοράστε μερικά μασώμενα παιχνίδια

Τα ακυλιά απολαμβάνουν να μασούν τα πάντα γύρω τους και γενικά τα παιχνίδια είναι σημαντικά για την ευτυχία του σκύλου σας. Για να κάνετε τον σκύλο σας χαρούμενο, δώστε του μερικά νέα παιχνίδια για μάσημα.

7.Δώστε του μια λιχουδιά

Τα σκυλιά λατρεύουν τις λιχουδιές καθώς είναι φτιαγμένες ειδικά για να ικανοποιούν τις αισθήσεις της γεύσης και της όσφρησης. Επομένως, αν θέλετε να κάνετε τον σκύλο σας χαρούμενο, χαρίστε του μια λιχουδιά, ιδιαίτερα ως ανταμοιβή για μια καλή συμπεριφορά.

Συμπέρασμα

Οι σκύλοι, όπως και οι άνθρωποι, μπορούν να δείξουν τα συναισθήματά τους μέσω του τρόπου με τον οποίο χειρίζονται το σώμα τους. Ως ιδιοκτήτης σκύλου, είναι καλό να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στη γλώσσα του σώματος του σκύλου σας και σε όσα σας λέει.

Η ευτυχία είναι ένα από τα πιο εύκολα συναισθήματα που μπορείτε να αναγνωρίσετε. Ακόμα κι αν διαπιστώσετε πως ο αγαπημένος σας φίλος δεν είναι τόσο χαρούμενος όσο ελπίζατε μην απογοητεύεστε! Ακολουθείστε αυτά τα απλά βήματα και θα δείτε τη διάθεσή του να ανεβαίνει στα ύψη σε χρόνο ρεκόρ!

Το άρθρο έχει επιμεληθεί η συντακτική ομάδα του blog για κατοικίδια Allaboutpets.gr, Ευχαριστούμε θερμά το Epiloges για την φιλοξενία!