«Ελάτε να μας ακούσετε», λέει στα ελληνικά ο Leo McFall, καλώντας τον κόσμο να παρακολουθήσει τις συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ.), τις οποίες -όπως αναφέρει, ανυπομονεί να δώσει. Ο ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Ελάτε να μας ακούσετε», λέει στα ελληνικά ο Leo McFall, καλώντας τον κόσμο να παρακολουθήσει τις συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ.), τις οποίες -όπως αναφέρει, ανυπομονεί να δώσει. Ο ίδιος έχει καταλάβει πλέον τη θέση του αρχιμουσικού στην Κ.Ο.Θ., μία θέση που κατείχε τη σεζόν 2020-21 στη Συμφωνική Ορχήστρα του Βόραλμπεργκ στην Αυστρία.

Ο διάσημος αρχιμουσικός, που κατά τις πρόσφατες καλλιτεχνικές περιόδους έχει διευθύνει μεταξύ άλλων τη Συμφωνική της Σιγκαπούρης, τη Φιλαρμονική του Βελιγραδίου, τη Φιλαρμονική του BBC, την Hofkapelle του Μάινινγκερ, την Ορχήστρα του Καπιτωλίου της Τουλούζ, τη Φιλαρμονική του Μόντε Κάρλο και την Εθνική Ορχήστρα της Λυών, επιλέχθηκε μετά από διαδικασία στην οποία συμμετείχε όλο το σώμα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

«Αυτό που σας παρουσιάζω ως νέο, στις περισσότερες ευρωπαϊκές ορχήστρες είναι καθιερωμένο. Το ότι δηλαδή το σώμα της ορχήστρας επιλέγει καλλιτεχνικά αυτόν που θέλει να την καθοδηγήσει. Έτσι κάναμε και εμείς», τόνισε σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε με αφορμή την έναρξη της συνεργασίας της Κ.Ο.Θ. με τον McFall έως το 2026, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της, Σίμος Παπάνας. Ταυτόχρονα εξήγησε ότι είναι πολύ σπουδαίο και για την ίδια την πόλη να την επισκέπτεται τόσο συχνά ένας αρχιμουσικός αυτού του επιπέδου, προκειμένου να αναλάβει την καλλιτεχνική πορεία και τη διεύθυνση της ορχήστρας και να την εξελίξει.

«Η παρουσία του θα δώσει πολλά θετικά στην ορχήστρα στο αμέσως επόμενο διάστημα», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Κ.Ο.Θ. Στάθης Γεωργιάδης, ενώ ο κ. Παπάνας υπογράμμισε το γεγονός ότι «η ποιότητα της ορχήστρας πλέον είναι σε τέτοιο επίπεδο, που μπορούμε να διεκδικούμε αυτού του επιπέδου καλλιτέχνες, να συνεργαζόμαστε μαζί τους».

Advertisement
MEGA

Ο Leo McFall συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την Κ.Ο.Θ. το 2018 και όπως είπε στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, την αγάπησε από την πρώτη στιγμή. «Πιστεύω ότι κατά κάποιον τρόπο η ορχήστρα αποτυπώνει τη μορφή της πόλης της και βρίσκω τη Θεσσαλονίκη μια ανοιχτή πόλη, εμπνευσμένη και με ζεστούς ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Κίμι Αντονέλι θριάμβευσε στην Σανγκάη

21/03/26 11:25 πμ

Ο Κίμι Αντονέλι θριάμβευσε στην Σανγκάη

GBL-«Μάχη» του Περιστερίου με τον ΠΑΟΚ για την 4η θέση

21/03/26 11:19 πμ

GBL-«Μάχη» του Περιστερίου με τον ΠΑΟΚ για την 4η θέση

Ρογκαβόπουλος: «Πιστεύουμε στην ομάδα, θα βρούμε έναν τρόπο και θα τα καταφέρουμε»

21/03/26 11:09 πμ

Ρογκαβόπουλος: «Νομίζω ότι θα βρούμε έναν τρόπο στο τέλος και θα τα καταφέρουμε»

Αποθέωση «Marca» σε Γιόβιτς: «Θεός στον Όλυμπο»

21/03/26 10:49 πμ

Αποθέωση «Marca» σε Γιόβιτς: «Θεός στον Όλυμπο»

M.O: Σούπερ Τσιτσιπάς, νίκησε τον Ντε Μινόρ πέρασε στον 3ο γύρο και επιστρέφει στο τοπ-50

21/03/26 10:47 πμ

M.O: Σούπερ Τσιτσιπάς, νίκησε τον Ντε Μινόρ πέρασε στον 3ο γύρο και επιστρέφει στο τοπ-50

«Θέατρο της Κούκλας». Όταν η τέχνη γίνεται οικογενειακή υπόθεση

21/03/26 8:39 πμ

«Θέατρο της Κούκλας». Όταν η τέχνη γίνεται οικογενειακή υπόθεση

Νέο ψηφιακό εργαλείο για αξιολόγηση και διαφάνεια στο ΕΣΥ

21/03/26 8:34 πμ

Νέο ψηφιακό εργαλείο για αξιολόγηση και διαφάνεια στο ΕΣΥ

Ψηφιακή ασπίδα για τους ανήλικους: Η Ελλάδα, για πρώτη φορά, υλοποιεί επαλήθευση ηλικίας μέσω Gov.gr Wallet και Kids Wallet

21/03/26 8:28 πμ

Ψηφιακή ασπίδα για τους ανήλικους: Η Ελλάδα, για πρώτη φορά, υλοποιεί επαλήθευση ηλικίας μέσω Gov.gr Wallet και Kids Wallet

Μυτιλήνη: Αναστέλλουν τη λειτουργία τους οι τυροκομικές μονάδες της Λέσβου-Αδιάθετες καθημερινά μεγάλες ποσότητες γάλακτος

21/03/26 8:21 πμ

Μυτιλήνη: Αναστέλλουν τη λειτουργία τους οι τυροκομικές μονάδες της Λέσβου – Αδιάθετες καθημερινά μεγάλες ποσότητες γάλακτος

Επικίνδυνη παραβατικότητα νέων στις Σέρρες: Ανήλικοι πετούσαν πέτρες από ψηλά στο κτήριο του "Ορφέα"

21/03/26 12:04 πμ

Επικίνδυνη παραβατικότητα νέων στις Σέρρες: Ανήλικοι πετούσαν πέτρες από ψηλά στο κτήριο του “Ορφέα” – video

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 21 Μαρτίου

20/03/26 11:37 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 21 Μαρτίου

Με τον Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες ο Τάσος Χατζηβασιλείου: Η Ευρώπη δεν έχει χρόνο για χάσιμο

20/03/26 11:35 μμ

Με τον Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες ο Τάσος Χατζηβασιλείου: Η Ευρώπη δεν έχει χρόνο για χάσιμο