ΕΟΔΥ: Συνάντηση εργασίας 8 χωρών για τις βιολογικές και χημικές απειλές

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεθνής συνάντηση εργασίας των ειδικών στην επικοινωνία και στην επιχειρησιακή απόκριση σε βιολογικές και χημικές απειλές, που διοργάνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην Αθήνα, την Πέμπτη 8 και Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κοινής Δράσης EU JA TERROR.

Διακεκριμένοι επιστήμονες, επαγγελματίες επικοινωνίας και επιχειρησιακά στελέχη από την Ελλάδα, την Κροατία, την Μάλτα, την Σουηδία, την Ουγγαρία, την Νορβηγία, την Σλοβενία και την Σερβία, αντάλλαξαν τεχνογνωσία και ανέλυσαν σε βάθος τους τρόπους και τα διαθέσιμα μέσα επικοινωνίας, τόσο σε διατομεακό και υπηρεσιακό επίπεδο, όσο και ως προς την κοινότητα σε συμβάντα ηθελημένης απελευθέρωσης Χημικού/Βιολογικού (ΧΒ) παράγοντα.

Advertisement


Διαχείριση κρίσης απέναντι σε βιολογικές και χημικές απειλές

Τη σημασία της δημιουργίας ενός λεπτομερούς οδηγού επικοινωνίας κρίσεων, που θα είναι κοινός για όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και θα αποτελέσει τη βάση των εθνικών σχεδίων επικοινωνίας επικίνδυνων καταστάσεων και κρίσεων, τόνισαν εμφατικά ο Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σωτήρης Τσιόδρας, που παρουσίασε το παράδειγμα της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΔΥ, Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Στυλιανός Ορφανός, καθώς και ο Καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Δημήτριος Παρασκευής (φωτό).

Advertisement
ΕΟΔΥ: Συνάντηση εργασίας 8 χωρών για τις βιολογικές και χημικές απειλές

Ο ΕΟΔΥ έχει αναλάβει την εποπτεία και τον συντονισμό της συγγραφής του Εγχειριδίου Επικοινωνίας Καταστάσεων Επικινδυνότητας και Κρίσεων περιστατικών ηθελημένης απελευθέρωσης ΧΒ παράγοντα, ως υπεύθυνος του πακέτου εργασίας 7 (Risk & Crisis Communication -INTERNAL and EXTERNAL).

Ο ΕΟΔΥ παραμένει προσηλωμένος στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας από χημικούς και βιολογικούς κινδύνους, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού.

πηγή healthstories.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: 10χρονη κατήγγειλε ότι βιαζόταν παρουσία της μητέρας της

07/08/25 10:29 πμ

Θεσσαλονίκη: 10χρονη κατήγγειλε ότι βιαζόταν παρουσία της μητέρας της

Θεσσαλονίκη: Νεαροί πέταξαν νερόμπαλες σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ

07/08/25 10:20 πμ

Θεσσαλονίκη: Νεαροί πέταξαν νερόμπαλες σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ

Παραλία Οφρυνίου: Η τελευταία φωτογραφία της 59χρονης λίγο πριν εξαφανιστεί - Αναζητούν μάρτυρες

07/08/25 10:10 πμ

Παραλία Οφρυνίου: Η τελευταία φωτογραφία της 59χρονης λίγο πριν εξαφανιστεί – Αναζητούν μάρτυρες

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Πέμπτη 7 Αυγούστου

07/08/25 1:36 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Πέμπτη 7 Αυγούστου

Πυρκαγιά στην Ακρόπολη Σερρών - Συνδρομή του Δήμου με οχήματα και προσωπικό 

07/08/25 1:17 πμ

Πυρκαγιά στην Ακρόπολη Σερρών – Συνδρομή του Δήμου με οχήματα και προσωπικό 

Σέρρες: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουλά

07/08/25 1:19 πμ

Σέρρες: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουλά

Σέρρες -ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κουλά - video

07/08/25 1:41 πμ

Σέρρες -ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κουλά – video

Καβάλα: Περισυνελέγησαν 2.879 φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού

06/08/25 8:41 μμ

Καβάλα: Περισυνελέγησαν 2.879 φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 100 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου - Δείτε βίντεο

06/08/25 8:36 μμ

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 100 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου – Δείτε βίντεο

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Πολύωρη η απολογία της 32χρονης μητέρας στον ανακριτή – «Βρισκόμουν σε πανικό»

06/08/25 8:29 μμ

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Πολύωρη η απολογία της 32χρονης μητέρας στον ανακριτή – «Βρισκόμουν σε πανικό»

Τραγωδία στη Λευκάδα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους μόλις 5 μηνών

06/08/25 8:24 μμ

Τραγωδία στη Λευκάδα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους μόλις 5 μηνών

Χειρουργήθηκε στο κεφάλι ο 9χρονος που έπεσε από τον πρώτο όροφο στην Ασπροβάλτα

06/08/25 8:18 μμ

Χειρουργήθηκε στο κεφάλι ο 9χρονος που έπεσε από τον πρώτο όροφο στην Ασπροβάλτα