Οι πετσέτες είναι πολύ χρήσιμες μέσα στην κουζίνα. Τις χρησιμοποιείτε συνεχώς είτε για να σκουπίζετε τα χέρια σας είτε για να σκουπίζετε τα πιάτα και να σκεπάζετε το ζεστό φαγητό ... Περισσότερα

Αυτό είναι το σημείο που δεν πρέπει να κρεμάτε τις πετσέτες της κουζίνας

Epiloges Press

Epiloges Press

Οι πετσέτες είναι πολύ χρήσιμες μέσα στην κουζίνα. Τις χρησιμοποιείτε συνεχώς είτε για να σκουπίζετε τα χέρια σας είτε για να σκουπίζετε τα πιάτα και να σκεπάζετε το ζεστό φαγητό που μόλις βγήκε από το φούρνο. Επιπλέον, οι πετσέτες κουζίνας μπορούν να δώσουν ακόμα και στιλ στον χώρο.

Τι γίνεται, όμως, με το κρέμασμά τους; Ποιο είναι το σωστό σημείο μέσα στην κουζίνα για να τις κρεμάτε;

Οι περισσότεροι άνθρωποι κρεμάνε τις πετσέτες της κουζίνας σε διάφορα σημεία: τις απλώνουν στη βρύση του νεροχύτη, τις περνάνε από τα χερούλια του ψυγείου ή τις κρεμάνε από γαντζάκια σε διάφορα σημεία της κουζίνας.

Αυτό είναι το σημείο που δεν πρέπει να κρεμάτε τις πετσέτες της κουζίνας
Εσείς που κρεμάτε την πετσέτα της κουζίνας σας;

Το χειρότερο σημείο στο οποίο, όμως, πολλοί κρεμάνε τις πετσέτες τους είναι το χερούλι της πόρτας του φούρνου. Οι λόγοι είναι πολλοί.

Καταρχάς τα διάφορα χερούλια των συσκευών της κουζίνας είναι συνήθως αρκετά βρώμια καθώς τα πιάνουν όλοι κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ακόμα και με τα λερωμένα χέρια που μπορεί να έχουν ενώ ετοιμάζουν το φαγητό. Έτσι, οτιδήποτε υπάρχει πάνω στα χέρια τους περνάει και στο χερούλι της συσκευής. Και αν βρίσκεται η πετσέτα στο χερούλι θα περάσει και σε αυτήν.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι αν ο φούρνος σας δεν βρίσκεται ψηλά στην κουζίνα σας, κάθε φορά που θα ανοίγετε την πόρτα του η πετσέτα θα ακουμπάει στο πάτωμα.

Advertisement
Babis

Αυτό είναι το σημείο που δεν πρέπει να κρεμάτε τις πετσέτες της κουζίνας
Το χερούλι του φούρνου σίγουρα δεν είναι το ιδανικό σημείο.

Για να αποφύγετε όλα τα παραπάνω βάλτε ένα γαντζάκι κοντά στον νεροχύτη σας και κρεμάτε εκεί τις πετσέτες σας. Έτσι αυτές δεν θα έρχονται σε επαφή με μικρόβια αλλά θα βρίσκονται και κοντά σας όποτε τις χρειάζεστε.

πηγή spirossoulis.com


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυρ. Σουλιώτης: Εννέα στους δέκα κρίνουν απαραίτητα και ωφέλιμα τα προγράμματα πρόληψης του υπ. Υγείας

01/02/26 9:55 μμ

Κυρ. Σουλιώτης: Εννέα στους δέκα κρίνουν απαραίτητα και ωφέλιμα τα προγράμματα πρόληψης του υπ. Υγείας

Νέα δωρεάν προγράμματα πρόληψης, για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και τη νεφρική δυσλειτουργία

01/02/26 9:07 μμ

Νέα δωρεάν προγράμματα πρόληψης, για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και τη νεφρική δυσλειτουργία

Akylas για Eurovision 2026: «Η μητέρα μου έκλαιγε στις Σέρρες δύο μέρες όταν άκουσε το "Ferto" »

01/02/26 8:56 μμ

Akylas για Eurovision 2026: «Η μητέρα μου έκλαιγε στις Σέρρες δύο μέρες όταν άκουσε το “Ferto” »

Κατερίνη: Ληστεία με λεία κοσμήματα αξίας χιλιάδων ευρώ

01/02/26 8:37 μμ

Κατερίνη: Ληστεία με λεία κοσμήματα αξίας χιλιάδων ευρώ

Συζήτηση Πιερρακάκη-Σαντέλ για την οικονομία, τις ανισότητες, την αξιοκρατία και τις ψηφιακές προκλήσεις

01/02/26 8:31 μμ

Συζήτηση Πιερρακάκη-Σαντέλ για την οικονομία, τις ανισότητες, την αξιοκρατία και τις ψηφιακές προκλήσεις

Σέρρες: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 39χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Συνελήφθη ο οδηγός

01/02/26 8:18 μμ

Σέρρες: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 39χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Συνελήφθη ο οδηγός

Φεβρουάριος ή Φλεβάρης: Από πού πήρε το όνομά του - Γιατί έχει 28 ημέρες

01/02/26 8:10 μμ

Φεβρουάριος ή Φλεβάρης: Από πού πήρε το όνομά του – Γιατί έχει 28 ημέρες

Λαϊλιάς Σερρών: Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στο χιονοδρομικό - Δεν είχαν βάλει αντιολισθητικές αλυσίδες

01/02/26 8:09 μμ

Λαϊλιάς Σερρών: Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στο χιονοδρομικό – Δεν είχαν βάλει αντιολισθητικές αλυσίδες

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό