Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με την UNESCO ΣΕΡΡΩΝ, την ΠΡΑΞΙΣ και την ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ εγκαινίασαν μία σειρά εκπαιδευτικών επισκέψεων για μικρούς και μεγάλους.  Με αφορμή την ... Περισσότερα

Σέρρες: Δράσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών πουλιών

Epiloges Press

Epiloges Press

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με την UNESCO ΣΕΡΡΩΝ, την ΠΡΑΞΙΣ και την ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ εγκαινίασαν μία σειρά εκπαιδευτικών επισκέψεων για μικρούς και μεγάλους. 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πτηνών (12 Οκτωβρίου) πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δράσεις στον χώρο του μουσείου, από τους εθελοντές της ΠΡΑΞΙΣ και της ΑΣΤΡΟΠΥΛΗΣ σε συνδυασμό με την ξενάγηση στο εσωτερικό του όπου οι μαθητές μπόρεσαν να γνωρίσουν μεγάλο μέρος της πανίδας που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών. 

Σέρρες: Δράσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών πουλιών

Μαθήτριες, μαθητές, δάσκαλοι και γονείς του Δημοτικού Σχολείου Γαζώρου, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και  είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις, όπως παιχνίδια μνήμης με θέματα τα ζώα, κουίζ με βασικές πληροφορίες για τα αποδημητικά πτηνά, παιχνίδια καταγραφής και διαφοροποίησης αποδημητικών και μη πτηνών με κύρια αναφορά στην λίμνη Κερκίνη.  Επίσης, έγιναν ερωτήσεις bingo σχετικά με το περιβάλλον, τα ζώα και το οικοσύστημα. Τέλος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα συλλογικό κολάζ με τις εντυπώσεις τους. 

Advertisement
Babis
Σέρρες: Δράσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών πουλιών

Οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν ήταν άρρηκτα συνδεδεμένες τόσο με τα εκθέματα του μουσείου καθώς και με τις γενικότερες αρχές που αυτό πρεσβεύει, όπως η φύση και το περιβάλλον. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δόθηκε και στην δράση – παρατήρηση του πλανήτη Ήλιου μέσα από το σύγχρονο ηλιακό τηλεσκόπιο του κ. Χαράλαμπου Δαυίδ, ενεργοποιώντας συζητήσεις για την συσχέτιση του με τον πλανήτη μας και την σημασία του στην φύση.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Akylas για Eurovision 2026: «Η μητέρα μου έκλαιγε στις Σέρρες δύο μέρες όταν άκουσε το "Ferto" »

01/02/26 8:56 μμ

Akylas για Eurovision 2026: «Η μητέρα μου έκλαιγε στις Σέρρες δύο μέρες όταν άκουσε το “Ferto” »

Κατερίνη: Ληστεία με λεία κοσμήματα αξίας χιλιάδων ευρώ

01/02/26 8:37 μμ

Κατερίνη: Ληστεία με λεία κοσμήματα αξίας χιλιάδων ευρώ

Συζήτηση Πιερρακάκη-Σαντέλ για την οικονομία, τις ανισότητες, την αξιοκρατία και τις ψηφιακές προκλήσεις

01/02/26 8:31 μμ

Συζήτηση Πιερρακάκη-Σαντέλ για την οικονομία, τις ανισότητες, την αξιοκρατία και τις ψηφιακές προκλήσεις

Σέρρες: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 39χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Συνελήφθη ο οδηγός

01/02/26 8:18 μμ

Σέρρες: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 39χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Συνελήφθη ο οδηγός

Φεβρουάριος ή Φλεβάρης: Από πού πήρε το όνομά του - Γιατί έχει 28 ημέρες

01/02/26 8:10 μμ

Φεβρουάριος ή Φλεβάρης: Από πού πήρε το όνομά του – Γιατί έχει 28 ημέρες

Λαϊλιάς Σερρών: Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στο χιονοδρομικό - Δεν είχαν βάλει αντιολισθητικές αλυσίδες

01/02/26 8:09 μμ

Λαϊλιάς Σερρών: Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στο χιονοδρομικό – Δεν είχαν βάλει αντιολισθητικές αλυσίδες

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία