FOODEXPO 2025 : Επιτεύχθηκε ο στόχος για μία ακόμη επιτυχημένη παρουσία του Επιμελητηρίου Σερρών

Μία ακόμη επιτυχημένη και αποτελεσματική παρουσία κατέγραψε το Επιμελητήριο Σερρών στη FOODEXPO 2025, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 8-10 Μαρτίου, στην Αθήνα. 

Η αυλαία της μεγαλύτερης έκθεσης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στον κλάδο των τροφίμων και ποτών έπεσε το απόγευμα της Δευτέρας 10 Μαρτίου και οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο Περίπτερο του Επιμελητηρίου Σερρών επέστρεψαν έχοντας αποκομίσει σημαντικά οφέλη. 

Advertisement

Πρόκειται για τις επιχειρήσεις Μπαράτ ΑΕΒΕ, Agrotopos, Mάννα Γη, Cook me, Σερραϊκή ζύμη, Κτήμα Καραλή, Αγρόκτημα Κερκίνης και Κερκίνης Γη, τις οποίες ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών συνεχάρη για την άρτια παρουσία τους, δίνοντάς τους και τις καθιερωμένες βεβαιώσεις συμμετοχής στην έκθεση. 

«Είμαστε υπερήφανοι για τη συμμετοχή των σερραϊκών επιχειρήσεων στη FOODEXPO με περίπτερα που προσέλκυσαν πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με τα τοπικά μας προϊόντα. Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την άριστη συνεργασία και για την υποστήριξη που παρείχε στους εκθέτες μας. Στόχος της συμμετοχής μας σε τέτοιες εκθέσεις είναι η εξωστρέφεια. Θέλουμε όλος ο κόσμος να μάθει πόσα πολλά, ξεχωριστά και ποιοτικά προϊόντα διαθέτουμε ως Νομός και έτσι το επιχειρείν να ενισχύεται σημαντικά», τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς.

FOODEXPO 2025 : Επιτεύχθηκε ο στόχος για μία ακόμη επιτυχημένη παρουσία του Επιμελητηρίου Σερρών

Πολύ ικανοποιημένες από τη συμμετοχή τους στην έκθεση εμφανίστηκαν οι συμμετέχουσες σερραϊκές επιχειρήσεις, οι οποίες ευχαρίστησαν τόσο το Επιμελητήριο Σερρών όσο και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, τόνισαν πως καθ ‘όλη τη διάρκεια του τριημέρου είχαν πολύ σημαντικές επαφές και γνωριμίες που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση νέων συνεργασιών. 

Advertisement

Παράλληλα,  είχαν και την ευκαιρία να αναδείξουν τη γαστρονομική υπεροχή και ποιότητα των προϊόντων των Σερρών συμμετέχοντας στο  Greek Food Tour Project με θέμα «Παραδοσιακές Συνταγές Κεντρικής Μακεδονίας» ,στο Mediterranean Food Stage της FOODEXPO 2025. 

Οι σερραϊκές επιχειρήσεις παρουσίασαν τα προϊόντα τους, ενώ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν πολλά από αυτά στα εξαιρετικά πιάτα που δημιούργησαν οι Chef.

Τα εγκαίνια της FOODEXPO 2025 πραγματοποίησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας, ο οποίος επισκέφτηκε και το Περίπτερο του Επιμελητηρίου Σερρών, συνομιλώντας τόσο με τη Διοίκηση όσο και με τους επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην έκθεση. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα σερραϊκά προϊόντα επέδειξε και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύσης Σταμενίτης, ο οποίος είχε μία εποικοδομητική συζήτηση με τον Αθανάσιο Μαλλιαρά σχετικά τον πρωτογενή τομέα και τη συσχέτισή του με το επιχειρείν. 

Το περίπτερο του Επιμελητηρίου Σερρών επισκέφτηκαν επίσης ο Βουλευτής Σερρών, Κώστας Μπούμπας, ο Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς. 

Στην FOODEXPO 2025 το Επιμελητήριο εκπροσώπησε επίσης, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Δημήτρης Αγγλίδης ενώ το «παρών» έδωσε και ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, Σωτήρης Κοτσαμπάς.  


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

05/08/25 8:55 πμ

Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 06 Αυγούστου

05/08/25 8:51 πμ

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 6 Αυγούστου

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

05/08/25 8:46 πμ

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

05/08/25 8:37 πμ

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

05/08/25 8:33 πμ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας

05/08/25 8:25 πμ

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα Χαλκίδας

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

05/08/25 8:25 πμ

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

05/08/25 8:12 πμ

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα “κόκκινα” τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

05/08/25 9:49 πμ

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα κόκκινα τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

05/08/25 7:57 πμ

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

04/08/25 10:54 μμ

Τα Κάτω Πορόια Σερρών μετατρέπονται σε ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 10:39 μμ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία δορυφόρων ICEYE- Τα σχεδιά της για την Ελλάδα