Μία ακόμη επιτυχημένη και αποτελεσματική παρουσία κατέγραψε το Επιμελητήριο Σερρών στη FOODEXPO 2025, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 8-10 Μαρτίου, στην Αθήνα.  Η αυλαία της μεγαλύτερης έκθεσης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στον ... Περισσότερα

FOODEXPO 2025 : Επιτεύχθηκε ο στόχος για μία ακόμη επιτυχημένη παρουσία του Επιμελητηρίου Σερρών

Epiloges Press

Epiloges Press

Μία ακόμη επιτυχημένη και αποτελεσματική παρουσία κατέγραψε το Επιμελητήριο Σερρών στη FOODEXPO 2025, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 8-10 Μαρτίου, στην Αθήνα. 

Advertisement
 

Η αυλαία της μεγαλύτερης έκθεσης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στον κλάδο των τροφίμων και ποτών έπεσε το απόγευμα της Δευτέρας 10 Μαρτίου και οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο Περίπτερο του Επιμελητηρίου Σερρών επέστρεψαν έχοντας αποκομίσει σημαντικά οφέλη. 

Πρόκειται για τις επιχειρήσεις Μπαράτ ΑΕΒΕ, Agrotopos, Mάννα Γη, Cook me, Σερραϊκή ζύμη, Κτήμα Καραλή, Αγρόκτημα Κερκίνης και Κερκίνης Γη, τις οποίες ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών συνεχάρη για την άρτια παρουσία τους, δίνοντάς τους και τις καθιερωμένες βεβαιώσεις συμμετοχής στην έκθεση. 

«Είμαστε υπερήφανοι για τη συμμετοχή των σερραϊκών επιχειρήσεων στη FOODEXPO με περίπτερα που προσέλκυσαν πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με τα τοπικά μας προϊόντα. Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την άριστη συνεργασία και για την υποστήριξη που παρείχε στους εκθέτες μας. Στόχος της συμμετοχής μας σε τέτοιες εκθέσεις είναι η εξωστρέφεια. Θέλουμε όλος ο κόσμος να μάθει πόσα πολλά, ξεχωριστά και ποιοτικά προϊόντα διαθέτουμε ως Νομός και έτσι το επιχειρείν να ενισχύεται σημαντικά», τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς.

FOODEXPO 2025 : Επιτεύχθηκε ο στόχος για μία ακόμη επιτυχημένη παρουσία του Επιμελητηρίου Σερρών

Πολύ ικανοποιημένες από τη συμμετοχή τους στην έκθεση εμφανίστηκαν οι συμμετέχουσες σερραϊκές επιχειρήσεις, οι οποίες ευχαρίστησαν τόσο το Επιμελητήριο Σερρών όσο και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, τόνισαν πως καθ ‘όλη τη διάρκεια του τριημέρου είχαν πολύ σημαντικές επαφές και γνωριμίες που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση νέων συνεργασιών. 

Παράλληλα,  είχαν και την ευκαιρία να αναδείξουν τη γαστρονομική υπεροχή και ποιότητα των προϊόντων των Σερρών συμμετέχοντας στο  Greek Food Tour Project με θέμα «Παραδοσιακές Συνταγές Κεντρικής Μακεδονίας» ,στο Mediterranean Food Stage της FOODEXPO 2025. 

Advertisement

Οι σερραϊκές επιχειρήσεις παρουσίασαν τα προϊόντα τους, ενώ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν πολλά από αυτά στα εξαιρετικά πιάτα που δημιούργησαν οι Chef.

Τα εγκαίνια της FOODEXPO 2025 πραγματοποίησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας, ο οποίος επισκέφτηκε και το Περίπτερο του Επιμελητηρίου Σερρών, συνομιλώντας τόσο με τη Διοίκηση όσο και με τους επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην έκθεση. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα σερραϊκά προϊόντα επέδειξε και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύσης Σταμενίτης, ο οποίος είχε μία εποικοδομητική συζήτηση με τον Αθανάσιο Μαλλιαρά σχετικά τον πρωτογενή τομέα και τη συσχέτισή του με το επιχειρείν. 

Το περίπτερο του Επιμελητηρίου Σερρών επισκέφτηκαν επίσης ο Βουλευτής Σερρών, Κώστας Μπούμπας, ο Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς. 

Στην FOODEXPO 2025 το Επιμελητήριο εκπροσώπησε επίσης, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Δημήτρης Αγγλίδης ενώ το «παρών» έδωσε και ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, Σωτήρης Κοτσαμπάς.  


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις για το Μουσικό Σχολείο Σερρών

15/12/25 12:10 πμ

Σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις για το Μουσικό Σχολείο Σερρών

Χριστουγεννιάτικη Παιδική Εκδήλωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών 

15/12/25 12:02 πμ

Χριστουγεννιάτικη Παιδική Εκδήλωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών 

Η ΕΣΠΕΕΣ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Σερρών Νικόλαο Ατζιαμή

14/12/25 11:55 μμ

Η ΕΣΠΕΕΣ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Σερρών Νικόλαο Ατζιαμή

Μετά τη Ρεάλ, η Θέλτα νίκησε και την Αθλέτικ με 2-0

14/12/25 11:46 μμ

Μετά τη Ρεάλ, η Θέλτα νίκησε και την Αθλέτικ με 2-0

Νικητής ο Αθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

14/12/25 11:45 μμ

Α1 Γυναικών: Νικητής ο Αθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Αγροτικά μπλόκα: Πού υπάρχουν αποκλεισμοί και τα σημεία όπου άνοιξε η κυκλοφορία των οχημάτων

14/12/25 11:43 μμ

Αγροτικά μπλόκα: Πού υπάρχουν αποκλεισμοί και τα σημεία όπου άνοιξε η κυκλοφορία των οχημάτων

Σέρρες: Κλείσιμο της αγοράς και σύσκεψη με τους βουλευτές ζήτησαν οι αγρότες στη σύσκεψη στο Επιμελητήριο

14/12/25 8:53 μμ

Σέρρες: Κλείσιμο της αγοράς και σύσκεψη με τους βουλευτές ζήτησαν οι αγρότες στη σύσκεψη στο Επιμελητήριο

«Το Αρχαιολογικό Μουσείου Πατρών», στον 24ο αφιερωματικό τόμο της σειράς «Ο Κύκλος των Μουσείων»

14/12/25 8:55 μμ

«Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών», στον 24ο αφιερωματικό τόμο της σειράς «Ο Κύκλος των Μουσείων»

Θεσσαλονίκη: Αγροτικά μπλόκα- Κανονικά η διέλευση των οχημάτων από τους συνοριακούς σταθμούς στη Β.Ελλάδα, εκτός από Ευζώνους

14/12/25 8:43 μμ

Θεσσαλονίκη: Αγροτικά μπλόκα- Κανονικά η διέλευση των οχημάτων από τους συνοριακούς σταθμούς στη Β.Ελλάδα, εκτός από Ευζώνους

Αυστραλία-επίθεση: Διεθνείς αντιδράσεις

14/12/25 8:42 μμ

Αυστραλία – επίθεση: Διεθνείς αντιδράσεις

ΑΕΚ... σαν ελβετικό ρολόι

14/12/25 8:41 μμ

ΑΕΚ… σαν ελβετικό ρολόι

Ν. Ανδρουλάκης: Η ανείπωτη τραγωδία μετά τη φρικιαστική τρομοκρατική επίθεση εναντίον της εβραϊκής κοινότητας στο Σίδνεϊ, προκαλεί θλίψη και αποτροπιασμό

14/12/25 8:38 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Η τρομοκρατική επίθεση εναντίον της εβραϊκής κοινότητας στο Σίδνεϊ, προκαλεί θλίψη και αποτροπιασμό