Ένα φεστιβάλ με επίκεντρο τα σκυλιά συντροφιάς όπως και τα τετράποδα που έχουν λάβει ειδικές εκπαιδεύσεις είναι σε εξέλιξη στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

H αξία της φιλοζωίας στο pet festival

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ένα φεστιβάλ με επίκεντρο τα σκυλιά συντροφιάς όπως και τα τετράποδα που έχουν λάβει ειδικές εκπαιδεύσεις είναι σε εξέλιξη στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Advertisement
 

Η συγκεκριμένη διοργάνωση φέρνει πρωτοβουλίες φιλοζωίας στο επίκεντρο με τους ιδιοκτήτες και τους εκπαιδευτές σκύλων να μοιράζονται επιδείξεις και εξειδικευμένες συμβουλές με το κοινό.

H αξία της φιλοζωίας στο pet festival

«Αυτό που δίνει την ταυτότητα στη διοργάνωση είναι σε μεγάλο βαθμό πως πρόκειται για ένα φεστιβάλ φιλοζωίας καθώς το 50% τουλάχιστον του στόχου της διοργάνωσης είναι να μπορέσουμε να ενισχύσουμε οικονομικά τα φιλοζωϊκά σωματεία της Θεσσαλονίκης και των όμορων δήμων. Στο πλακόστρωτο της παραλίας της Θεσσαλονίκης έχουν έρθει και φιλοξενούνται περί τα επτά με οκτώ τέτοια σωματεία με τα bazaar τους και καλούμε και τον κόσμο να έρθει και να τα στηρίξει οικονομικά», εξήγησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η κυρία Κατερίνα Κουρούκλη, διοργανώτρια του φεστιβάλ φιλοζωίας «Oh my dog Thessaloniki» pet festival. Η κυρία Κουρούκλη εξήγησε πως το συγκεκριμένο φεστιβάλ που είναι σε εξέλιξη σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, γίνεται σε συνέχεια αντίστοιχου φεστιβάλ για σκύλους που πραγματοποιείται στην Αθήνα με τίτλο Woof Festival. Η πρόσκληση για την διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη έγινε μετά από επικοινωνία με τον δήμο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα με τον εντεταλμένο σύμβουλο αρμόδιο για τα θέματα των αδέσποτων ζώων, δημοτικό σύμβουλο κ. Σπύρο Τζελέπη, με τον κεντρικό δήμο της πόλης να είναι και ο συνδιοργανωτής. «Η προσπάθεια μας είναι να ενημερώσουμε τον κόσμο για την υπεύθυνη υιοθεσία και την υπεύθυνη κηδεμονία μέσω της διασκέδασης», εξήγησε η διοργανώτρια.

H αξία της φιλοζωίας στο pet festival

Στην παραλία της Θεσσαλονίκης, λίγο μετά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, για την λειτουργία του «Oh my dog Thessaloniki» pet festival έχει στηθεί ένας χώρος για επιδείξεις από ειδικούς εκπαιδευτές σκύλων ενώ πέρα τα διάφορα φιλοζωϊκά σωματεία της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής έχουν στηθεί περίπτερα όπου γίνονται γνωστές οι πρωτοβουλίες των σωματείων για νυν ή επίδοξους ιδιοκτήτες σκύλων. Οι επισκέπτες παρακολουθούν μεταξύ άλλων «…επιδείξεις Agility, Frisbee, Mondioring, IGP, βασική υπακοή, έρευνα & διάσωση, το πρόγραμμα “Μικροί Εκπαιδευτές”, για να ανακαλύψουν παιδιά τον υπέροχο κόσμο της εκπαίδευσης, σκύλους θεραπείας, σκύλους οδηγούς τυφλών αλλά και διαγωνισμούς όπως την “πιο χαρούμενη ουρά” και τον “πιο μοδάτο”… σκύλο», ανέφερε η κυρία Κουρούκλη αναφερόμενη στις δραστηριότητες που συνθέτουν την εκδήλωση.

Advertisement
ΔΕΗ

H αξία της φιλοζωίας στο pet festival

Προϋπόθεση για την ανάληψη της ευθύνης της κηδεμονίας ενός σκύλου από κάποιον είναι σύμφωνα με την κυρία Κουρούκλη η ολοκληρωμένη αντίληψη της ευθύνης. «Ο άνθρωπος που θα επιλέξει να πάρει έναν σκύλο θα πρέπει να γνωρίζει πως είναι μια δέσμευση ζωής, είναι μια ευθύνη και θα πρέπει να θεωρεί τον σκύλο το δεύτερο, τρίτο, κ.ο.κ μέλος της οικογένειας, Σίγουρα πρέπει να μπορεί να ανταπεξέλθει στην κηδεμονία του ζώου σε ότι αφορά την καθημερινότητά του αλλά και σε ότι αφορά τις οικονομικές απαιτήσεις της ύπαρξης του ζώου αυτού. Θα πρέπει να αναλάβει αυτή την ευθύνη για 13, 14 χρόνια και όχι να υποκύψει π.χ στο αίτημα των παιδιών του. Τότε μόνο μπορεί να πάρει ένα κατοικίδιο ζώο γενικότερα», ανέφερε η διοργανώτρια του φεστιβάλ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άρθρο του Τάσου Χατζηβασιλείου στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» - Η συμφωνία εκεχειρίας και ο ρόλος της Ελλάδας

19/10/25 9:48 πμ

Άρθρο του Τάσου Χατζηβασιλείου στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» – Η συμφωνία εκεχειρίας και ο ρόλος της Ελλάδας

H αξία της φιλοζωίας στο pet festival

19/10/25 9:38 πμ

Θεσσαλονίκη: H αξία της φιλοζωίας στο pet festival

Ένα αμετάφραστο φιρμάνι «μίλησε» μετά από 170 χρόνια

19/10/25 9:31 πμ

Ένα αμετάφραστο φιρμάνι «μίλησε» μετά από 170 χρόνια

Προσοχή: Άλλη τιμή στο ράφι, άλλη στο ταμείο

18/10/25 1:53 μμ

Προσοχή: Άλλη τιμή στο ράφι, άλλη στο ταμείο

Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη Αθήνα - Αποζημιώσεις επιβατών

18/10/25 1:26 μμ

Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη Αθήνα – Αποζημιώσεις επιβατών

Κυρ. Μητσοτάκης: Προσπαθούμε συνέχεια, κάθε μέρα, να κάνουμε τις ζωές των Ελλήνων πολιτών καλύτερες

18/10/25 1:21 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Προσπαθούμε συνέχεια, κάθε μέρα, να κάνουμε τις ζωές των Ελλήνων πολιτών καλύτερες

Συναγερμός στις Σέρρες: Έρευνες για τον εντοπισμό 35χρονου που αγνοείται εδώ και τρεις εβδομάδες

18/10/25 12:55 μμ

Συναγερμός στις Σέρρες: Έρευνες για τον εντοπισμό 35χρονου που αγνοείται εδώ και τρεις εβδομάδες

Συνελήφθη συμμορία ανηλίκων στις Σέρρες- 5 διαρρήξεις καταστημάτων μέσα σε λίγες ώρες

18/10/25 12:40 μμ

Συνελήφθη συμμορία ανηλίκων στις Σέρρες – Έκαναν 5 διαρρήξεις καταστημάτων μέσα σε λίγες ώρες

Χατζηβασιλείου: Το ΤΕΦΑΑ Σερρών συνεχίζει την πορεία του ενισχυμένο και αναβαθμισμένο

18/10/25 11:55 πμ

Χατζηβασιλείου: Το ΤΕΦΑΑ Σερρών συνεχίζει την πορεία του ενισχυμένο και αναβαθμισμένο

Το «Καραβάνι της Ειρήνης» πέρασε από την Παραλία Οφρυνίου - video

18/10/25 11:56 πμ

Το «Καραβάνι της Ειρήνης» πέρασε από την Παραλία Οφρυνίου – video

Φθηνότερα από πέρυσι πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνη

18/10/25 10:39 πμ

Φθηνότερα από πέρυσι πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνη

Το ChatGPT στα χέρια εκπαιδευτικών και μαθητών

18/10/25 10:26 πμ

Το ChatGPT στα χέρια εκπαιδευτικών και μαθητών

Σχολιάστε

ένα × 3 =