Τη συνέχεια της προόδου της δίκης για το δυστύχημα στα Τέμπη πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας. Οι συνήγοροι προς υποστήριξη της κατηγορίας διαμαρτύρονται για την πρόταση της προέδρου επισημαίνοντας πως ... Περισσότερα

Συνεχίζεται η δίκη για το δυστύχημα των Τεμπών - Στο εδώλιο 36 άτομα

Epilogestv

Epilogestv

Τη συνέχεια της προόδου της δίκης για το δυστύχημα στα Τέμπη πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας. Οι συνήγοροι προς υποστήριξη της κατηγορίας διαμαρτύρονται για την πρόταση της προέδρου επισημαίνοντας πως τίθενται ζητήματα ασφαλούς διεξαγωγής της δίκης. Η πρόεδρος απάντησε πως το δικαστήριο πρέπει να προχωρήσει με τη νομιμοποίηση των συνηγόρων.

Νωρίτερα, το δικαστήριο διέκοψε μέχρι τις 10.40 οπότε και θα ενημερώσει σχετικά με την εξέλιξη της διαδικασίας. Με ζητήματα σχετικά με τη χωρητικότητα και την επάρκεια της αίθουσας του Συνεδριακού Κέντρου ξεκίνησε η δίκη για τα Τέμπη. Η έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας ανέβηκε ακριβώς στις 9.00 με δικηγόρους από την πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας να θέτουν ζήτημα για τις συνθήκες διεξαγωγής της δίκης.

Συνεχίζεται η δίκη για το δυστύχημα των Τεμπών - Στο εδώλιο 36 άτομα
Συνεχίζεται η δίκη για το δυστύχημα των Τεμπών - Στο εδώλιο 36 άτομα

Η αίθουσα του συνεδριακού κέντρου όπου διεξάγεται η δίκη έχει γεμίσει με συγγενείς θυμάτων, δικηγόρους αλλά και εκπροσώπους του Τύπου.
Οι συγγενείς των θυμάτων κάθονται στις πρώτες θέσεις του ακροατηρίου.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων, Παύλος Ασλανίδης, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι πρόκειται για μια ιστορική δίκη, ενώ ευχαρίστησε τους πολίτες που διαδηλώνουν σήμερα έξω από τα δικαστήρια και συμπαραστέκονται στις οικογένειες, διεκδικώντας, όπως είπε, να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Τουλάχιστον τρεις διμοιρίες έχουν σταθμεύσει κοντά στο Συνεδριακό Κέντρο όπου θα διεξαχθεί η δίκη, ενώ πολυάριθμη είναι και η παρουσία εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης. Στο μεταξύ, κόσμος συγκεντρώνεται από το πρωί στον χώρο του ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ στη Λάρισα συμμετέχοντας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις αλλά και πολίτες συγκεντρώνονται στο σημείο, ενώ έχουν αναρτήσει πανό με συνθήματα για δικαιοσύνη και ασφαλείς μεταφορές.

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας θα βρεθούν 36 κατηγορούμενοι, με τους 33 εξ αυτών να παραπέμπονται σε βαθμό κακουργήματος.

Συνεχίζεται η δίκη για το δυστύχημα των Τεμπών - Στο εδώλιο 36 άτομα
Συνεχίζεται η δίκη για το δυστύχημα των Τεμπών - Στο εδώλιο 36 άτομα

Πρόκειται για στελέχη οργανισμών από όλο το φάσμα λειτουργίας του ελληνικού σιδηροδρόμου όπως ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΡΑΣ, με τα αδικήματα να είναι το κακούργημα της επικίνδυνης παρέμβασης στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς με ενδεχόμενο δόλο με επικίνδυνες για την ασφάλεια της συγκοινωνίας πράξεις, από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα και κίνδυνος για ανθρώπους, η οποία πράξη είχε ως αποτέλεσμα: α) τον θάνατο μεγάλου αριθμού ανθρώπων, β) τη βαριά σωματική βλάβη περισσότερων ανθρώπων και γ) τη σημαντική βλάβη σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας, τελεσθείσα και κατ’ εξακολούθηση και από κοινού και τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια απο υπόχρεο κατα συρροή, της απλής σωματικής βλάβης από αμέλεια από υπόχρεο κατα συρροή και της παράβασης καθήκοντος.

Advertisement
Family Kitchen

Μεταξύ των κατηγορουμένων, είναι πρώην πρόεδροι και διοικητικά στελέχη του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, της ΡΑΣ και της Hellenic Train, υπάλληλοι του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λάρισας και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Μεταφορών.
Συνολικά οι μάρτυρες ξεπερνούν τους 350, με τουλάχιστον 230 όπως συγγενείς θυμάτων, επιζώντες, Δικηγορικούς Συλλόγους και Σωματεία να παρίστανται προς υποστήριξη της κατηγορίας. Να σημειωθεί πως όλο το υλικό της δικογραφίας μεταφέρθηκε την Παρασκευή από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας στο Συνεδριακό Κέντρο.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Εφετείου Λάρισας προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, η προσέλευση στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο συγκρότημα, θα είναι δυνατή κατά τις ημέρες διεξαγωγής της δίκης από τις 8 το πρωί.

Συνεχίζεται η δίκη για το δυστύχημα των Τεμπών - Στο εδώλιο 36 άτομα
Συνεχίζεται η δίκη για το δυστύχημα των Τεμπών - Στο εδώλιο 36 άτομα
Συνεχίζεται η δίκη για το δυστύχημα των Τεμπών - Στο εδώλιο 36 άτομα

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΠΟΛΙΤΗΣ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όταν το νερό επιστρέφει, το μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας ξαναζωντανεύει

23/03/26 12:47 μμ

Όταν το νερό επιστρέφει, το μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας ξαναζωντανεύει

ΟΗΕ: Η περίοδος 2015-2025 ήταν η θερμότερη δεκαετία που έχει καταγραφεί ποτέ

23/03/26 12:38 μμ

ΟΗΕ: Η περίοδος 2015-2025 ήταν η θερμότερη δεκαετία που έχει καταγραφεί ποτέ

Δρομολογείται η αποκατάσταση και η ανάδειξη ρωμαϊκής έπαυλης στο Αμύνταιο της Φλώρινας, με ψηφιδωτά και τοιχογραφίες

23/03/26 12:32 μμ

Δρομολογείται η αποκατάσταση και η ανάδειξη ρωμαϊκής έπαυλης στο Αμύνταιο της Φλώρινας, με ψηφιδωτά και τοιχογραφίες

Συνεχίζεται η δίκη για το δυστύχημα των Τεμπών - Στο εδώλιο 36 άτομα

23/03/26 12:25 μμ

Συνεχίζεται η δίκη για το δυστύχημα των Τεμπών – Στο εδώλιο 36 άτομα

23/03/26 10:44 πμ

Πειστικός ο Παναθηναϊκός, πέρασε απ’ την Τρίπολη

Ξεκίνησε η δίκη για το δυστύχημα των Τεμπών - Στο εδώλιο 36 άτομα

23/03/26 10:10 πμ

Ξεκίνησε η δίκη για το δυστύχημα των Τεμπών – Στο εδώλιο 36 άτομα

Κρέμασε τα... παπούτσια του ο Παγιέ

23/03/26 10:14 πμ

Κρέμασε τα… παπούτσια του ο Παγιέ

Επιχείρησε να χρηματίσει αστυνομικούς για να γλιτώσει τις κλήσεις - Συνελήφθη οδηγός φορτηγού

23/03/26 9:58 πμ

Επιχείρησε να χρηματίσει αστυνομικούς για να γλιτώσει τις κλήσεις – Συνελήφθη οδηγός φορτηγού

23/03/26 10:00 πμ

Βασιλική» ανατροπή στο ντέρμπι της Μαδρίτης

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το League Cup

23/03/26 9:54 πμ

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το League Cup

Ξεκινά σε λίγα λεπτά η δίκη για το δυστύχημα των Τεμπών

23/03/26 9:20 πμ

Ξεκινά σε λίγα λεπτά η δίκη για το δυστύχημα στα Τέμπη

 ΟΦΗ στα playoffs με μεγάλο «διπλό» στου Χαριλάου

23/03/26 9:33 πμ

 ΟΦΗ στα playoffs με μεγάλο «διπλό» στου Χαριλάου