15.2 C
Serres

Σέρρες : Ενημέρωση για την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με φωτιστικά LED (video)

Date:

Στη σημασία και τα οφέλη που προκύπτουν από την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με φωτιστικά LED αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου

 

που παραχώρησαν το πρωί της Δευτέρας ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Βαρλαμίτης Κώστας και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Τσολακίδης Βασίλειος.

 

Οι δύο άντρες βρέθηκαν στις Σέρρες με αφορμή την υπογραφή σύμβασης για την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με φωτιστικά LED μέσω λήψης δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στους δήμους Καβάλας και Θάσου.

 

 

Ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Βαρλαμίτης αναφέρθηκε στο χρηματοδοτικό πλαίσιο του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Οδοφωτισμού του Δήμου Σερρών το οποίο καλύπτεται κατά 75% με πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και κατά 25% με ίδιους πόρους του Ταμείου επισημαίνοντας ότι οι όροι της χρηματοδότησης είναι προνομιακοί για το Δήμο Σερρών και τη τοπική αυτοδιοίκηση σημείωντας ότι η αποπληρωμή της χρηματοδότησης θα γίνει ουσιαστικά μέσω της εξοικονόμησης του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας που θα προέλθει από την επένδυση χωρίς να επιβαρυνθούν ο Δήμος και οι δημότες ούτε με ένα ευρώ.

 

 




Το Κ.Α.Π.Ε προεγκρίνει τη διακήρυξη και την μελέτη τόνισε ο πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Βασίλειος Τσολακίδης επισημαίνοντας ότι η προμήθεια των λαμπτήρων θα γίνει με ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ αντικειμενικό και αδιάβλητο.

 

 

Στο ερώτημα γιατί δεν τοποθετούνται φωτοβολταικά ο κος Τσολακίδης τόνισε πως το κόστος θα είναι ασύμφορο μάλιστα ο ίδιος τόνισε πως η τοποθέτηση τους μπορεί να κοστίσει και 4.000 ευρώ.

 

 

 

«Όλα όσα έχουν λεχθεί, ότι δήθεν ο Δήμος και οι δημότες θα πληρώσουν το δάνειο και ότι η προμήθεια των φωτιστικών LED θα γίνει με φωτογραφικό διαγωνισμό αποδεικνύεται οτι δεν έχουν σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα» υπογράμμισε ο δήμαρχος Σερραίων Πέτρος Αγγελίδης χαρακτηρίζοντας μάλιστα πως η αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με φωτιστικά LED αποτελεί ένα δώρο της δημοτικής αρχής προς το Δήμο και τους δημότες.

 

 

ΕλλάδαΤοπική ΑυτοδιοίκησηΣέρρες : Ενημέρωση για την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με φωτιστικά LED...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Το Αργυρό Μετάλλιο της Θεσσαλονίκης απένειμε ο δήμος στον Διονύση Σαββόπουλο

«Η πλατεία ήταν γεμάτη» και ο κόσμος παρακολουθούσε τη...

Στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο για ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους

Κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο...

Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε Δημοτικό λόγω στατικότητας – Παρέμβαση του εισαγγελέα

Εκκενώθηκε Δημοτικό σχολείο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης λόγω σοβαρού...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα