Να δοθεί η δυνατότητα επιστροφής στη Δημοτική Αστυνομία και στους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς που υπηρετούν στους Δήμους ή σε άλλους φορείς ως Διοικητικό προσωπικό​, ζητά από τους Αρμόδιους Υπουργούς με ερώτηση του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Αναστάσιος Μεγαλομύστακας.

 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ερώτηση που κατέθεσε,

Advertisement

 

Με το άρθρο 81 του Νόμου 4172/2013 καταργήθηκαν στους Δήμους της χώρας οι οργανικές θέσεις του κλάδου της Δημοτικής Αστυνομίας και ως εκ τούτου, οι υπάλληλοι, των οποίων οι θέσεις καταργήθηκαν, μετατάχθηκαν στο πλαίσιο της κινητικότητας, σε άλλες υπηρεσίες, όπως στην Ελληνική Αστυνομία, στα καταστήματα κράτησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά και σε άλλους φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου.

Εν συνεχεία, με νεότερο νόμο, η Δημοτική Αστυνομία επανασυστάθηκε και το προσωπικό που είχε μεταφερθεί στην Ελληνική Αστυνομία, επανήλθε και πάλι στον φορέα προέλευσής του.

Πρόσφατα, με τον Ν. 4555/2018, «άνοιξε ο δρόμος» και για την επάνοδο, στις υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας των Δήμων, των πρώην δημοτικών αστυνομικών, που υπηρετούσαν σε καταστήματα κράτησης, αφού πλέον, σύμφωνα με το άρθρο 278 αυτού, τους δίνεται η δυνατότητα, με μια απλή αίτηση, να μεταταγούν στη Δημοτική Αστυνομία, ως ειδικό ένστολο προσωπικό, με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν, συνυπολογιζόμενου και του χρόνου υπηρεσίας τους στα καταστήματα κράτησης για βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη.

Εντούτοις, οι εργαζόμενοι, πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν σήμερα στους Δήμους και σε άλλους φορείς ως Διοικητικό προσωπικό, είναι οι μόνοι που παραμένουν «εγκλωβισμένοι» στις θέσεις αυτές, καθώς στερούνται μέχρι και σήμερα, αδίκως και αδικαιολόγητα, τη δυνατότητα επανόδου τους στη Δημοτική Αστυνομία και επιστροφής τους στις θέσεις που κατείχαν, όπως συνέβη άλλωστε και με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.

Και συνεχίζοντας επισημαίνει ο κύριος Μεγαλομυστακας, ότι επειδή όλοι οι πολίτες και εργαζόμενοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, και η Δημοτική Αστυνομία πάσχει σήμερα από έλλειψη απαραίτητου και κυρίως, κατάλληλα εκπαιδευμένου προσωπικού,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

 

Advertisement

Αν προτίθενται να επεκτείνουν τη δυνατότητα επανόδου στη Δημοτική Αστυνομία και σε όσους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς υπηρετούν στους Δήμους ή σε άλλους φορείς ως Διοικητικό προσωπικό, όπως συνέβη με τους μεταταγμένους στην ΕΛΑΣ και στα καταστήματα κράτησης.

 

 

 

 

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

05/08/25 8:55 πμ

Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 06 Αυγούστου

05/08/25 8:51 πμ

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 6 Αυγούστου

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

05/08/25 8:46 πμ

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

05/08/25 8:37 πμ

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

05/08/25 8:33 πμ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας

05/08/25 8:25 πμ

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα Χαλκίδας

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

05/08/25 8:25 πμ

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

05/08/25 8:12 πμ

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα “κόκκινα” τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

05/08/25 9:49 πμ

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα κόκκινα τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

05/08/25 7:57 πμ

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

04/08/25 10:54 μμ

Τα Κάτω Πορόια Σερρών μετατρέπονται σε ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 10:39 μμ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία δορυφόρων ICEYE- Τα σχεδιά της για την Ελλάδα