Με λουκέτο φαίνεται πως κινδυνεύουν τα λουτρά Πόζαρ καθώς στερούνται του ειδικού Σήματος Λειτουργίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) -όπως ορίζεται στην Υπουργική απόφαση 2704/2018 του Υπουργείου Τουρισμού.     ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Με λουκέτο φαίνεται πως κινδυνεύουν τα λουτρά Πόζαρ καθώς στερούνται του ειδικού Σήματος Λειτουργίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) -όπως ορίζεται στην Υπουργική απόφαση 2704/2018 του Υπουργείου Τουρισμού.

 

 

Το παραπάνω έκανε γνωστό στη χθεσινή Γενική Συνέλευση ο νέος πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης και Δήμαρχος Αλμωπίας, Χρήστος Μπάτσης.

Η απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού (με ημερομηνία λήψης 20 Σεπτεμβρίου 2019) προς τα αρμόδια όργανα αλλά και την Αστυνομία για την σφράγιση των δημοτικών Λουτροκαταστημάτων, δηλαδή όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «όλων των εγκαταστάσεων αλλά και όλων των υποστηρικτικών χρήσεων, όπως αποδυτήρια κ λ.π.» είναι για την ερχόμενη Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στις 11.00 το πρωί.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας έχει ξεκινήσει εδώ και ημέρες έναν αγώνα διάσωσης της σημαντικής τουριστικής Δημοτικής Επιχείρησης, προκειμένου να ανατρέψει την παραπάνω απόφαση, να εκδοθεί το σήμα λειτουργίας από τον ΕΟΤ και να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία της.

Ο ίδιος αφού έκανε αναφορά στο ιστορικό του ζητήματος και στο πρόβλημα από την ημέρα που έλαβε γνώση, τόνισε πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπεί η σφράγιση. «Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη», σημείωσε.

Ο νομικός του Δήμου Αλμωπίας αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο και στις ενέργειες που θα γίνουν για να ανασταλεί η απόφαση κλεισίματος των Λουτρών.

Παρόντες στην αίθουσα της συνέλευσης ήταν επίσης επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Λουτράκι, καθώς και κάτοικοι του χωριού.

Σημειώνεται ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδος ενημέρωσε το Υπουργείο Τουρισμού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές δημοτικές και άλλες λουτροπόλεις αναφορικά με την έκδοση του «Ειδικού Σήματος Λειτουργίας».

Advertisement
Family Kitchen

Όπως δήλωσε στο Thestival.gr, ο Ανέστης Αναστασιάδης, πρόεδρος του Συλλόγου Ιαματικών Πηγών «στο υπουργείο Τουρισμού εκκρεμούν 135 φάκελοι για την αναγνώριση των Ιαματικών Πηγών. Από αυτές έχουν αναγνωριστεί μόλις 66, ανάμεσα στις μη αναγνωρισμένες είναι και τα Λουτρά Πόζαρ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα προκύπτει και από την καθυστέρηση του Υπουργείου να δώσει την εντολή για να προχωρήσει ο έλεγχος του φακέλου για τα Λουτρά Πόζαρ αλλά και «από την καθυστέρηση του δήμου να καταθέσει τον φάκελο, κάτι που έπρεπε να έχει γίνει από το καλοκαίρι. Εφόσον ελεγχθεί ο φάκελος, θα μπορέσει να εκδοθεί το σήμα λειτουργίας».

Σημειώνεται για το ειδικό σήμα λειτουργίας μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 45 φάκελοι από τους οποίους μόνο σε 10 δόθηκαν άδειες λειτουργίας. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι το κλείσιμο λουτροπόλεων όπως π.χ. της Ικαρία.

Σύμφωνα με το edessaikoskosmos.gr, η αρχή έγινε όταν λουόμενος υπάλληλος του ΕΟΤ έκανε καταγγελία για μικρό τραυματισμό του. Αποτέλεσμα ήταν να επέμβουν αυτοβούλως οι υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού και να κάνουν έλεγχο στην επιχείρηση η οποία στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την τοπική οικονομία της Αλμωπίας αλλά και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδος.

Πηγή edessaikoskosmos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κοπή βασιλόπιτας του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών (ΚΕ.Θ.Ι.Σ) - video

02/02/26 11:18 μμ

Η κοπή βασιλόπιτας του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών (ΚΕ.Θ.Ι.Σ) – video

Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά: Πάνω από 2.000 οι επισκέπτες - video

02/02/26 11:10 μμ

Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά: Πάνω από 2.000 οι επισκέπτες – video

"Φωτιά και ατσάλι": Εντυπωσιακή άσκηση πυρός Leopard 2 HEL - video

02/02/26 11:01 μμ

“Φωτιά και ατσάλι”: Εντυπωσιακή άσκηση πυρός Leopard 2 HEL – video

Ξάνθη: Απορριμματοφόρο του δήμου βούλιαξε σε τρύπα

02/02/26 10:53 μμ

Ξάνθη: Απορριμματοφόρο του δήμου βούλιαξε σε τρύπα – “Εντυπωσιακό σιντριβάνι” έλουσε διαμέρισμα – video

Διπλό μήνυμα ενίσχυσης και στήριξης προς τους αστυνομικούς των Σερρών - video

02/02/26 10:42 μμ

Διπλό μήνυμα ενίσχυσης και στήριξης προς τους αστυνομικούς των Σερρών – video

Βασιλόπιτα με χαμόγελα και συναδελφικότητα από τον Σύλλογο Αποκλειστικών Νοσοκόμων Σερρών - video

02/02/26 10:30 μμ

Βασιλόπιτα με χαμόγελα και συναδελφικότητα από τον Σύλλογο Αποκλειστικών Νοσοκόμων Σερρών – video

Ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης τιμά την 113η επέτειο της μάχης στα Πλατανούδια

02/02/26 10:03 μμ

Ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης τιμά την 113η επέτειο της μάχης στα Πλατανούδια

Χατζηβασιλείου: Οι NAVTEX δεν εκδίδονται για προβολή ανυπόστατων διεκδικήσεων και παράλογων θέσεων – Ο διάλογος σημαίνει αυτοπεποίθηση

02/02/26 9:57 μμ

Χατζηβασιλείου: Οι NAVTEX δεν εκδίδονται για προβολή ανυπόστατων διεκδικήσεων και παράλογων θέσεων – Ο διάλογος σημαίνει αυτοπεποίθηση

Η METLEN επιτυγχάνει ένα ακόμη ορόσημο για το πρόγραμμα FDI

02/02/26 9:41 μμ

Η METLEN επιτυγχάνει ένα ακόμη ορόσημο για το πρόγραμμα FDI: – Με επιτυχία η παράδοση 2 συστημάτων πλατφόρμας για τις φραγάτες

Η ΜΗΔΙΚΗ ΣΕΡΡΩΝ Α.Ε. ζητά να προσλάβει Υπεύθυνο Προγραμματισμού Συγκομιδής & Μεταφοράς Μηδικής

02/02/26 9:34 μμ

Η ΜΗΔΙΚΗ ΣΕΡΡΩΝ Α.Ε. ζητά να προσλάβει Υπεύθυνο Προγραμματισμού Συγκομιδής & Μεταφοράς Μηδικής

H Πειραιώς αναδείχθηκε AI/Data Team of the Year και το 2026

02/02/26 9:29 μμ

H Πειραιώς αναδείχθηκε AI/Data Team of the Year και το 2026

ΔΕΗ Fiber: Σε νέες περιοχές σε όλη την Ελλάδα το FTTH ίντερνετ από τη ΔΕΗ με 100% οπτική ίνα

02/02/26 9:24 μμ

ΔΕΗ Fiber: Σε νέες περιοχές σε όλη την Ελλάδα το FTTH ίντερνετ από τη ΔΕΗ με 100% οπτική ίνα