Δύσκολα θα «περπατήσει» το μέτρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία της χώρας, που βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές και το οποίο προωθεί η κυβέρνηση,   αφού οι επιχειρηματίες φοβούνται ότι ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Δύσκολα θα «περπατήσει» το μέτρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία της χώρας, που βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές και το οποίο προωθεί η κυβέρνηση,

 

αφού οι επιχειρηματίες φοβούνται ότι το τουριστικό προϊόν τους θα υποβαθμιστεί και θα δημιουργηθεί μία άσχημη εικόνα στους χιλιάδες τουρίστες από το εξωτερικό, που σε περίπου έξι μήνες από τώρα θα αρχίσουν να καταφθάνουν μαζικά στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

 

Στον αντίποδα, ένας μεγάλος αριθμός των ξενοδόχων σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές της χώρας αναμένεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, αφού ο αριθμός των τουριστών είναι εμφανώς περιορισμένος ακόμα και το χειμώνα στις συγκεκριμένες περιοχές κι έτσι οι επιχειρηματίες θα μπορέσουν να πάρουν μία οικονομική ανάσα.

 

Τις παραπάνω εκτιμήσεις έκανε μιλώντας στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, ο οποίος ανέφερε ακόμα ότι ήδη η ΠΟΞ έχει προωθήσει το αίτημα της Πολιτείας στις ενώσεις – μέλη της και αυτές με τη σειρά τους ενημερώνουν ήδη τους επιχειρηματίες του κλάδου.

«Πήραμε ένα αίτημα από το υπουργείο, το οποίο μας ενημερώνει ότι από τον ερχόμενο Νοέμβριο θα ξεκινήσει πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία τις χώρας και όσοι επιχειρηματίες θέλουν, μπορούν να συμμετάσχουν. Η Πολιτεία δε μας ενημερώνει, ωστόσο, πόσο διάστημα θα διαρκέσει το μέτρο αυτό. Η μόνη ενημέρωση που έχουμε, είναι ότι για το κάθε δωμάτιο θα μας δίνουν δώδεκα ευρώ χωρίς να συμπεριλαμβάνεται στο εν λόγω ποσό η διατροφή», σημειώνει στο ethnos.gr ο κ. Τάσιος.

Ο ίδιος αναφέρει ακόμα ότι οι επιχειρηματίες του κλάδου αντιλαμβάνονται ότι η χώρα αντιμετωπίζει μία δύσκολη περίοδο αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα και ότι είναι απαραίτητο να αποσυμφορηθούν τα νησιά, ωστόσο, με το μέτρο που προωθεί η Πολιτεία, μπορεί να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα στην τουριστική εικόνα άλλων περιοχών, όταν θα καταφθάνουν μαζικά οι τουρίστες για τις διακοπές τους.

«Ξενοδοχεία για ανακαίνιση»

Κατά τον ίδιο, υπάρχει έντονος σκεπτικισμός αρκετών συναδέλφων του, αναφορικά με τη συμμετοχή τους ή όχι στο μέτρο, διότι σε αρκετά ξενοδοχεία, που συμμετείχαν σε προηγούμενα προγράμματα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, προκλήθηκαν αρκετές ζημιές.

Advertisement
Babis

«Μετά την ολοκλήρωση της φιλοξενίας σε αρκετά ξενοδοχεία έπρεπε να γίνουν εργασίες συντήρησης ή ακόμα και ανακαίνισης. Δεν μπορώ να πω ότι οι όποιες ζημιές έγιναν εσκεμμένα. Τα προβλήματα δημιουργούνται από το γεγονός ότι δεν πρόκειται για προγράμματα φιλοξενίας λίγων ημερών ή μίας εβδομάδας, αλλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι ένοικοι διαβιούν, με τον ίδιο τρόπο που θα ζούσαν σε κάποιο σπίτι. Σε ένα δωμάτιο 25-30 τετραγωνικών μέτρων ολόκληρες οικογένειες πρέπει να τα κάνουν όλα για μεγάλο χρονικό διάστημα», λέει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Σε ό,τι αφορά τα 12 ευρώ ανά δωμάτιο χωρίς διατροφή, τα οποία θα δίνονται από την Πολιτεία στους ξενοδόχους που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, ο κ. Τάσιος αρκέστηκε να αναφέρει ότι σε παρόμοια αντίστοιχα προγράμματα στο παρελθόν το μπάτζετ ήταν μεγαλύτερο.

 

ΠΗΓΉ ethnos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σπαρτιάτες»: Ομόφωνα αθώοι από το Εφετείο οι 13 κατηγορούμενοι για εξαπάτηση εκλογέων

11/02/26 12:30 πμ

«Σπαρτιάτες»: Ομόφωνα αθώοι από το Εφετείο οι 13 κατηγορούμενοι για εξαπάτηση εκλογέων

Προφυλακιστέος ο σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας που κατηγορείται για κατασκοπεία

11/02/26 12:12 πμ

Προφυλακιστέος ο σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας που κατηγορείται για κατασκοπεία

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάλεσμα προς όλους τους κατοίκους του Δήμου Αμφίπολης για το φωτοβολταϊκό πάρκο

11/02/26 12:03 πμ

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάλεσμα προς όλους τους κατοίκους του Δήμου Αμφίπολης για το φωτοβολταϊκό πάρκο

Σε «μάστιγα» εξελίσσονται οι ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές απάτες - Εκατοντάδες πολίτες στα δίχτυα των επιτήδειων - video

10/02/26 11:56 μμ

Σε «μάστιγα» εξελίσσονται οι ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές απάτες – Εκατοντάδες πολίτες στα δίχτυα των επιτήδειων – video

Σε τροχιά αναβάθμισης το ΔΙΠΑΕ με τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - Νέα έργα, υποδομές και προσλήψεις - video

10/02/26 11:47 μμ

Σε τροχιά αναβάθμισης το ΔΙΠΑΕ με τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Νέα έργα, υποδομές και προσλήψεις – video

Στέλιος Τζέκος: "Ο κόσμος δεν έχει χρήματα, ξεκινήσαμε και γράφουμε στο τεφτέρι"

10/02/26 11:35 μμ

Στέλιος Τζέκος: “Ο κόσμος δεν έχει χρήματα, ξεκινήσαμε και γράφουμε στο τεφτέρι”

Υπόθεση Παναγόπουλου: Δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων και εισαγγελική έρευνα - video

10/02/26 11:22 μμ

Υπόθεση Παναγόπουλου: Δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων και εισαγγελική έρευνα – video

Σέρρες: "Βυθισμένο στην εγκατάλειψη το κτήριο του παλιού Νοσοκομείου" - video

10/02/26 11:16 μμ

Σέρρες: “Βυθισμένο στην εγκατάλειψη το κτήριο του παλιού Νοσοκομείου” – video

Δριμύ κατηγορώ του Συνδέσμου Panserraikos Che Guevara Club: Στο στόχαστρο η διοίκηση, η δημοτική αρχή - Τα εισιτήρια και τα μέτρα ασφαλείας

10/02/26 10:59 μμ

Δριμύ κατηγορώ του Συνδέσμου Panserraikos Che Guevara Club: Στο στόχαστρο η διοίκηση, η δημοτική αρχή – Τα εισιτήρια και τα μέτρα ασφαλείας

10 Φεβρουαρίου: Η Εκκλησία των Σερρών τίμησε τον Άγιο Χαράλαμπο - video

10/02/26 10:53 μμ

10 Φεβρουαρίου: Η Εκκλησία των Σερρών τίμησε τον Άγιο Χαράλαμπο – video

Σέρρες: Αποστρατεύεται ο υποστράτηγος Ευάγγελος Τσιώτας μετά από 37 χρόνια προσφοράς - video

10/02/26 10:40 μμ

Σέρρες: Αποστρατεύεται ο υποστράτηγος Ευάγγελος Τσιώτας μετά από 37 χρόνια προσφοράς – video

Γιώργος Παλάζης: "Φρένο στα funds από Άρειο Πάγο - Ανάσα για τους δανειολήπτες"

10/02/26 10:27 μμ

Γιώργος Παλάζης: “Φρένο στα funds από Άρειο Πάγο – Ανάσα για τους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη”