Συγκλονίζουν τα νέα, σοκαριστικά, στοιχεία που έρχονται στο φως για την κατάσταση της υγείας του μόλις 3,5 μηνών βρέφους στο Διδυμότειχο. Το άτυχο κοριτσάκι, που εμφανίζει σημάδια ασιτείας και ακραίας παραμέλησης, νοσηλεύεται πλέον στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

 

Advertisement

 

Η ζωή του δεν κινδυνεύει, όμως η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετικά σοβαρή μετά την επίθεση που δέχτηκε από ποντίκια. Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο, στο Διδυμότειχο, από τον παππού του, αφού -σύμφωνα με πληροφορίες- οι γονείς του δεν είχαν καταλάβει πως το παιδί τους είχε δεχτεί επίθεση από τρωκτικά. Μια επίθεση που πιθανόν να διήρκεσε μέρες ολόκληρες, όπως είπε στο newsit.gr ο διοικητής νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Αδαμίδης.

«Έχει βεβαιωθεί ότι τα τραύματα που φέρει το μωρό είναι από κάποιο ζώο. Είναι αρκετά τα τραύματα σε έκταση» είπε ο κ. Αδαμίδης, περιγράφοντας με λεπτομέρειες που σοκάρουν τα τραύματα του παιδιού. «Είναι ένα κομμάτι από το μάγουλο, η σάρκα από την μύτη, όλο το δέρμα και ένα τμήμα μυών από τον ένα βραχίωνα και πολλές αμυχές στα κάτω άκρα».

Ο διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης δεν απέκλεισε το παιδί να δεχόταν την επίθεση από τα τρωκτικά για μέρες! «Αν πράγματι τα τραύματα προκλήθηκαν από ποντίκι, σημαίνει ότι το έτρωγε το παιδί για ημέρες, αν προκλήθηκαν από ένα άγριο σκυλί για παράδειγμα, μπορεί να έγινε η επίθεση μόνο μια φορά», τόνισε ο Δημήτρης Αδαμίδης.

Το θετικό είναι πως «δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, ευτυχώς, για την ζωή του παιδιού, δεν υπάρχει τρώση μεγάλου αγγείου ώστε να αιμορραγεί». Φαίνεται όμως πως για το 3,5 μηνών αγγελούδι μόλις τώρα ξεκινάει ένας Γολγοθάς. «Μόλις πάρουμε τα αποτελέσματα από τον εργαστηριακό έλεγχο θα μπει χειρουργείο το παιδί. Έχουν επιληφθεί οι παιδοχειρουργοί, οι πλαστικοί χειρουργοί και οι παιδίατροι».

Σημάδια ακραίας παραμέλησης

Advertisement

Σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη, το 3,5 μηνών κοριτσάκι «είναι αφυδατωμένο, είναι σε πολύ κακή κατάσταση υγιεινής, υπάρχουν κίνδυνοι λοιμώξεων. Αν τα τραύμα είναι από μολυσμένο ποντίκι μπορεί να πάθει λεπτοσπείρωση το παιδί».

Το παιδί ζούσε σε άθλιες συνθήκες, όπως προκύπτει απ’ όσα έχουν διαπιστώσει οι γιατροί που το εξέτασαν. «Επειδή ήταν σε κακές συνθήκες υγιεινής και αφυδατωμένο σημαίνει ότι έτρωγε λιγότερο από όσο χρειαζόταν, μπορεί να υπάρχουν και βιοχημικές διαταραχές. Οι γονείς του είναι ρομά, μένουν στο Διδυμότειχο σε μία σπηλιά, έχουν συλληφθεί και οι δυο», τόνισε ο Δημήτρης Αδαμίδης, σημειώνοντας πως το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης «μόνο με την συνοδεία γιατρών και νοσηλευτών».

Μόλις η κατάσταση το επιτρέψει, στο μωρό από το Διδυμότειο «θα γίνει εγχείρηση για την περιποίηση των τραυμάτων και πλαστική επέμβαση, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα χειρουργεία». Και αυτή θα είναι μόνο η αρχή. «Θα χρειαστεί επίσης συνεχής φροντίδα και αυτό είναι πρόβλημα καθώς δεν υπάρχει αξιόπιστο περιβάλλον. Κάποιος πρέπει να σταθεί στο παιδί και να κάνει τον ρόλο της μητέρας του, δηλαδή να το πλένει, να το αλλάζει και να το ταΐζει, συνήθως κατόπιν εισαγγελικής εντολής νοσηλεύονται παραμελημένα παιδιά στο νοσοκομείο», κατέληξε ο κ. Αδαμίδης.

Το κοριτσάκι από το Διδυμότειχο θα χρειαστεί νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ώστε να βρίσκεται από 24ωρη παρακολούθηση. Σε περίπτωση που η νοσηλεία διαρκέσει για περισσότερο από μια εβδομάδα, είτε γιατί η κατάσταση υγείας το επιβάλλει, είτε κατόπιν σχετικής εισαγγελικής εντολής, δεν είναι βέβαιο ότι επαρκεί το προσωπικό για την κάλυψη των τριών βαρδιών. Σε αυτή την περίπτωση δεν αποκλείεται το κοριτσάκι να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν οι γονείς

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, έχουν συλληφθεί οι δύο γονείς, ο 22χρονος πατέρας και η ανήλικη 16 ετών μητέρα, με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Πρόκειται για οικογένεια Ρομά, που φέρεται να διέμενε σε λαξευτή σπηλιά στον λόφο του κάστρου του Καλέ στο Διδυμότειχο.

Πηγή newsit


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

05/08/25 8:55 πμ

Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 06 Αυγούστου

05/08/25 8:51 πμ

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 6 Αυγούστου

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

05/08/25 8:46 πμ

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

05/08/25 8:37 πμ

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

05/08/25 8:33 πμ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας

05/08/25 8:25 πμ

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα Χαλκίδας

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

05/08/25 8:25 πμ

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

05/08/25 8:12 πμ

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα “κόκκινα” τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

05/08/25 9:49 πμ

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα κόκκινα τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

05/08/25 7:57 πμ

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

04/08/25 10:54 μμ

Τα Κάτω Πορόια Σερρών μετατρέπονται σε ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 10:39 μμ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία δορυφόρων ICEYE- Τα σχεδιά της για την Ελλάδα