Στον Λευκό Οίκο έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη Μαρέβα Μητσοτάκη όπου συνάντησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μαζί με τη σύζυγό του, Μελάνια Τραμπ.   Οι δυο ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Στον Λευκό Οίκο έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη Μαρέβα Μητσοτάκη όπου συνάντησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μαζί με τη σύζυγό του, Μελάνια Τραμπ.

Advertisement
 

 

Οι δυο τους είχαν μία θερμή χειραψία ενώ «τραβήχτηκαν» και οι καθιερωμένες φωτογραφίες με τη συνάντηση τους να ξεκινάει με μία μικρή καθυστέρηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντάει τον Ντόναλντ Τραμπ σε μια εξαιρετικά σημαντική περίοδο για την εξωτερική πολιτική της χώρας, ειδικά σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

 

 

 

Advertisement
MEGA

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε παλαιότερες δηλώσεις του, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι ο πιο αξιόπιστος και πιο προβλέψιμος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών εντός ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένεται να τονίσει στον Αμερικανό πρόεδρο ότι η χώρα μας είναι βασικός παράγοντας σταθερότητας στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο και παράλληλα οικονομικά, έχει αφήσει πίσω της την κρίση και προβάλλει ως ελκυστική επιλογή για επενδύσεις.

Ειδικά για τη «συμφωνία» Τουρκίας – Λιβύης, θα επαναλάβει ότι είναι άκυρη, απαράδεκτη και δεν παράγει κανένα νομικό αποτέλεσμα.

Επίσης αναμένεται να τονίσει ότι η Ελλάδα έχει το δίκιο με το μέρος της και ότι δεν πρόκειται να δεχτεί καμία παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων όπως ορίζονται από το διεθνές δίκαιο.

Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται τον Λευκό Οίκο σε μια συγκυρία που, όπως έχει τονίσει, οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο που ήταν ποτέ. Τόσο η ψήφιση του Eastmed Act από το Κογκρέσο, όσο και οι θέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Έλληνα πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ εναντίον της δήθεν συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης ενισχύουν τις ελληνικές θέσεις, την ώρα που η Τουρκία έχει οδηγηθεί, όπως έχει σημειώσει ο κ. Μητσοτάκης, στην απόλυτη απομόνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα υπάρξουν κοινές δηλώσεις μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αμέσως μετά τη συνάντησή τους.

Ο λόγος φέρεται να είναι το γεγονός ότι μετά το φονικό χτύπημα που διέταξε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά του Ιρανού στρατιωτικού ηγέτη Κασέμ Σολεϊμανί, δεν θέλει να δεχθεί σχετικές ερωτήσεις από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας του. «Αυτό δεν το θέλουμε και εμείς γιατί θα έβγαζε τη συνέντευξη Τύπου εκτός του κλίματος της συνάντησης με τον πρωθυπουργό» επισημαίνουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΥΠΕΝ: Χαμηλότερες τιμές και δωρεάν ενεργειακή αναβάθμιση για τα ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά

06/12/25 6:42 μμ

ΥΠΕΝ: Χαμηλότερες τιμές και δωρεάν ενεργειακή αναβάθμιση για τα ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά

Λαμία: Σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας προχώρησαν οι αγρότες της Φθιώτιδας

06/12/25 6:36 μμ

Λαμία: Σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας προχώρησαν οι αγρότες της Φθιώτιδας

Ζάκυνθος: Νεκρό 2 ετών παιδί από επίθεση σκύλου

06/12/25 6:31 μμ

Ζάκυνθος: Νεκρό 2 ετών παιδί από επίθεση σκύλου

Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω κακοκαιρίας στα Intercity στη γραμμή Αθήνα–Θεσσαλονίκη–Αθήνα

06/12/25 6:27 μμ

Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Intercity στη γραμμή Αθήνα–Θεσσαλονίκη–Αθήνα λόγω κακοκαιρίας

Καβάλα: Τροχαίο ατύχημα για την Πηγή Δεβετζή στην Εγνατία

06/12/25 6:20 μμ

Καβάλα: Τροχαίο ατύχημα για την Πηγή Δεβετζή στην Εγνατία

Θερμοχώρα 2025: Ένα ολόκληρο χριστουγεννιάτικο σκηνικό στην καρδιά της Αιτωλοακαρνανίας

06/12/25 1:52 μμ

Θερμοχώρα 2025: Ένα ολόκληρο χριστουγεννιάτικο σκηνικό στην καρδιά της Αιτωλοακαρνανίας

Χρ. Δαραμήλα: Τι γίνεται στην ΕΕ στο πεδίο του σακχαρώδη διαβήτη - Τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα

06/12/25 1:43 μμ

Χρ. Δαραμήλα: Τι γίνεται στην ΕΕ στο πεδίο του σακχαρώδη διαβήτη – Τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα

Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο με τους αγρότες - Eίμαστε εδώ να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε

06/12/25 6:23 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο με τους αγρότες – Eίμαστε εδώ να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε

Μηνύματα επιβράβευσης της ελληνικής οικονομίας από Λονδίνο και Βρυξέλλες

06/12/25 1:25 μμ

Μηνύματα επιβράβευσης της ελληνικής οικονομίας από Λονδίνο και Βρυξέλλες

Π. Μαρινάκης: Ανοιχτοί στον διάλογο με τους αγρότες - Είναι μονόδρομος η εφαρμογή του νόμου

06/12/25 1:20 μμ

Π. Μαρινάκης: Ανοιχτοί στον διάλογο με τους αγρότες – Είναι μονόδρομος η εφαρμογή του νόμου

Χριστουγεννιάτικος κορμός με μπισκότα και κάστανα

06/12/25 1:16 μμ

Χριστουγεννιάτικος κορμός με μπισκότα και κάστανα

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο σπίτι μόνο με λαμπάκια

06/12/25 1:14 μμ

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο σπίτι μόνο με λαμπάκια