Το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 6.000 ανέργων, ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,   σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης (Research and Innovation Strategies for Smart Specialization-RIS3) και παραγωγικής ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 6.000 ανέργων, ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,

 

σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης (Research and Innovation Strategies for Smart Specialization-RIS3) και παραγωγικής δραστηριότητας» διεύρυνε, ενίσχυσε και απλούστευσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), στο πλαίσιο της συνεχούς αξιολόγησης και βελτίωσης των προγραμμάτων απασχόλησης.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2018 και μόλις 947 θέσεις έχουν καλυφθεί σε διάστημα 15 μηνών.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, για να γίνει πιο ελκυστικό και αποτελεσματικό το πρόγραμμα και να απορροφηθούν από τις επιχειρήσεις οι υπόλοιπες 5.000 και πλέον προσφερόμενες θέσεις προς όφελος των ανέργων, έγιναν οι εξής αλλαγές:

 

-Διευρύνθηκαν από 4 σε 9 οι κλάδοι έξυπνης εξειδίκευσης.

-Προστέθηκαν επιχειρήσεις με κύρια δραστηριότητα σε 1) ενέργεια, 2) βιοεπιστήμες και υγεία – φάρμακα, 3) περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη – κλιματική αλλαγή, 4) πολιτισμός, τουρισμός, πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες και 5) επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη, πέραν όσων δραστηριοποιούνται σε 6) μεταποίηση – βιομηχανία, 7) Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, 8) υλικά – κατασκευές και 9) μεταφορές και εφοδιαστική αλυσίδα (Logistics).

-Αυξήθηκε το ποσό της επιχορήγησης από το 50% στο 60% του μηνιαίου μισθολογικού -και μη- κόστους και το ανώτατο όριο από 600 στα 700 ευρώ το μήνα για τους κατόχους πτυχίου και από 700 στα 750 ευρώ για τους κατόχους μεταπτυχιακού. -Παραμένει στα 800 ευρώ το μήνα το ανώτατο όριο για τους κατόχους διδακτορικού.

Advertisement
Babis

-Αφαιρέθηκε η τρίμηνη δέσμευση, μετά τους 15 μήνες απασχόλησης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς έξυπνης εξειδίκευσης (RIS3) και παραγωγικής δραστηριότητας.

Επίσης, στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν, όσες επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το αντικείμενο της δραστηριότητάς τους, επιθυμούν να δημιουργήσουν νέα/ες θέση/εις εργασίας ειδικοτήτων πληροφορικής.

Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας, στον ιδιωτικό τομέα.

Η διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος παραμένει στους 15 μήνες.

Ωφελούμενοι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο την ανακοίνωση του Οργανισμού είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, ηλικίας έως 39 ετών, απόφοιτοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε:

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια συνεχούς βελτίωσης των προγραμμάτων απασχόλησης, με στόχο την αύξηση των προσλήψεων των ανέργων σε προσφερόμενες νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης. Με πιο ισχυρά κίνητρα και πιο απλές προϋποθέσεις, τα προγράμματά μας γίνονται πιο ελκυστικά για τους εργοδότες, έτσι ώστε οι άνεργοι πτυχιούχοι να ενταχθούν πιο αποτελεσματικά στην αγορά εργασίας και σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης του ιδιωτικού τομέα, που αποτελεί την προτεραιότητά μας. Στο επόμενο διάστημα, θα ανακοινώσουμε και νέες δράσεις, αλλά πρέπει πρώτα να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό και τα ανοικτά προγράμματα που μπορούν να προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες για τους ανέργους και τις επιχειρήσεις, μέσω του επανασχεδιασμού, της απλούστευσης και της ενίσχυσής τους».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά: Πάνω από 2.000 οι επισκέπτες - video

02/02/26 11:10 μμ

Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά: Πάνω από 2.000 οι επισκέπτες – video

"Φωτιά και ατσάλι": Εντυπωσιακή άσκηση πυρός Leopard 2 HEL - video

02/02/26 11:01 μμ

“Φωτιά και ατσάλι”: Εντυπωσιακή άσκηση πυρός Leopard 2 HEL – video

Ξάνθη: Απορριμματοφόρο του δήμου βούλιαξε σε τρύπα

02/02/26 10:53 μμ

Ξάνθη: Απορριμματοφόρο του δήμου βούλιαξε σε τρύπα – “Εντυπωσιακό σιντριβάνι” έλουσε διαμέρισμα – video

Διπλό μήνυμα ενίσχυσης και στήριξης προς τους αστυνομικούς των Σερρών - video

02/02/26 10:42 μμ

Διπλό μήνυμα ενίσχυσης και στήριξης προς τους αστυνομικούς των Σερρών – video

Βασιλόπιτα με χαμόγελα και συναδελφικότητα από τον Σύλλογο Αποκλειστικών Νοσοκόμων Σερρών - video

02/02/26 10:30 μμ

Βασιλόπιτα με χαμόγελα και συναδελφικότητα από τον Σύλλογο Αποκλειστικών Νοσοκόμων Σερρών – video

Ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης τιμά την 113η επέτειο της μάχης στα Πλατανούδια

02/02/26 10:03 μμ

Ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης τιμά την 113η επέτειο της μάχης στα Πλατανούδια

Χατζηβασιλείου: Οι NAVTEX δεν εκδίδονται για προβολή ανυπόστατων διεκδικήσεων και παράλογων θέσεων – Ο διάλογος σημαίνει αυτοπεποίθηση

02/02/26 9:57 μμ

Χατζηβασιλείου: Οι NAVTEX δεν εκδίδονται για προβολή ανυπόστατων διεκδικήσεων και παράλογων θέσεων – Ο διάλογος σημαίνει αυτοπεποίθηση

Η METLEN επιτυγχάνει ένα ακόμη ορόσημο για το πρόγραμμα FDI

02/02/26 9:41 μμ

Η METLEN επιτυγχάνει ένα ακόμη ορόσημο για το πρόγραμμα FDI: – Με επιτυχία η παράδοση 2 συστημάτων πλατφόρμας για τις φραγάτες

Η ΜΗΔΙΚΗ ΣΕΡΡΩΝ Α.Ε. ζητά να προσλάβει Υπεύθυνο Προγραμματισμού Συγκομιδής & Μεταφοράς Μηδικής

02/02/26 9:34 μμ

Η ΜΗΔΙΚΗ ΣΕΡΡΩΝ Α.Ε. ζητά να προσλάβει Υπεύθυνο Προγραμματισμού Συγκομιδής & Μεταφοράς Μηδικής

H Πειραιώς αναδείχθηκε AI/Data Team of the Year και το 2026

02/02/26 9:29 μμ

H Πειραιώς αναδείχθηκε AI/Data Team of the Year και το 2026

ΔΕΗ Fiber: Σε νέες περιοχές σε όλη την Ελλάδα το FTTH ίντερνετ από τη ΔΕΗ με 100% οπτική ίνα

02/02/26 9:24 μμ

ΔΕΗ Fiber: Σε νέες περιοχές σε όλη την Ελλάδα το FTTH ίντερνετ από τη ΔΕΗ με 100% οπτική ίνα

Κ. Πιερρακάκης: Η Ελλάδα αλλάζει παραγωγικό μοντέλο. Το 2026 θα κινηθούμε ακόμη πιο γρήγορα

02/02/26 9:17 μμ

Κ. Πιερρακάκης: Η Ελλάδα αλλάζει παραγωγικό μοντέλο. Το 2026 θα κινηθούμε ακόμη πιο γρήγορα