Απύρετοι είναι οι μαθητές και οι καθηγητές του Κολλεγίου Αθηνών που είχαν ταξιδέψει στο Λονδίνο, μετά την γνωστοποίηση πως η μητέρα ενός εκ των μαθητών ήταν θετική σε κορωνοϊό, σύμφωνα ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Απύρετοι είναι οι μαθητές και οι καθηγητές του Κολλεγίου Αθηνών που είχαν ταξιδέψει στο Λονδίνο, μετά την γνωστοποίηση πως η μητέρα ενός εκ των μαθητών ήταν θετική σε κορωνοϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Advertisement
 

 

Το Κολλέγιο Αθηνών εξέδωσε το Σάββατο ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές, μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, από ταξίδι στο Λονδίνο όπου βρίσκονταν, έλαβαν οδηγίες και συστάσεις από τον Ε.Ο.Δ.Υ. και πως μετά την απολύμανση των δύο campuses (Ψυχικού και Κάντζας) και εφόσον δεν υπάρξει άλλη ανακοίνωση, τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά την ερχόμενη Τρίτη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Αγαπητοί γονείς / Αγαπητοί συνάδελφοι,

Χθες το βράδυ, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», υποδεχθήκαμε μαζί με τους γονείς τους μαθητές, που επέστρεψαν από την εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μεγάλη Βρετανία και συνοδεύονταν από εκπαιδευτικούς-συνοδούς του Σχολείου μας.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί, πριν παραλάβουν τις αποσκευές τους, υποβλήθηκαν στον προβλεπόμενο έλεγχο από συνεργείο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.). Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που είχαμε από τον Ε.Ο.Δ.Υ., όλοι (μαθητές και εκπαιδευτικοί) βρέθηκαν απύρετοι. Παρ’ όλα αυτά έλαβαν οδηγίες και συστάσεις για αυτο-περιορισμό τους εν αναμονή των αποτελεσμάτων του ελέγχου των μαθητών που παρέμειναν στο Λονδίνο.

Σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις στα δύο campuses (Ψυχικού και Κάντζας) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Βρισκόμαστε σε άμεση επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Υγείας, Ε.Ο.Δ.Υ.) για έγκυρη ενημέρωσή μας, την οποία σας κοινοποιούμε με τα emails και sms που σας αποστέλλουμε και με τα επίσημα μέσα επικοινωνίας του Σχολείου μας (Website, Facebook page).

Advertisement
ΔΕΗ

Οι οδηγίες αναπροσαρμόζονται καθημερινά από τον Ε.Ο.Δ.Υ. βάσει επιδημιολογικών δεδομένων. Εάν υπάρξει οποιαδήποτε ανακοίνωση από τους αρμόδιους φορείς που αφορά το Σχολείο μας, θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Εφόσον, λοιπόν, δεν υπάρξει άλλη ανακοίνωση, την Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020 τα μαθήματα και όλες οι δραστηριότητες στα δύο campuses θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Σε κάθε περίπτωση ισχύουν οι συστάσεις που λάβατε από τον Ιατρό του Ε.Ε.Ι., κ. Αντώνη Μακρή, την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020. Διευκρινίζουμε ότι οι όποιες οδηγίες για αυτό-περιορισμό αφορούν αποκλειστικά αυτούς που έχουν ταξιδέψει στις αναφερθείσες περιοχές και όχι στο περιβάλλον τους.

Με εκτίμηση,
Απόστολος Αθανασόπουλος
Συνδιευθυντής Κολλεγίου Αθηνών
Συντονιστής Σχολικών Μονάδων Ε.Ε.Ι.”


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο «Αστερόκοσμος» «ξαναγεννιέται»: Από 11 Δεκεμβρίου στη ΔΕΘ

04/12/25 3:16 μμ

Ο «Αστερόκοσμος» «ξαναγεννιέται»: Από 11 Δεκεμβρίου στη ΔΕΘ

Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί: Ο Δήμος Σερρών και ο ΣΦΕΕΠΑΣ μοιράζουν χαμόγελα αγάπη

04/12/25 3:13 μμ

Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί: Ο Δήμος Σερρών και ο ΣΦΕΕΠΑΣ μοιράζουν χαμόγελα αγάπης

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Αξιοποιούμε την κοινωφελή περιουσία, σπάμε τις αλυσίδες της αδράνειας και θέτουμε τη χώρα σε κίνηση»

04/12/25 3:09 μμ

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Αξιοποιούμε την κοινωφελή περιουσία, σπάμε τις αλυσίδες της αδράνειας και θέτουμε τη χώρα σε κίνηση»

Σέρρες: Έκλεισε το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα Ελλάδας - Βουλγαρίας

04/12/25 3:04 μμ

Σέρρες: Έκλεισε το τελωνείο του Προμαχώνα – Επιτρέπεται η διέλευση σε Ι.Χ., λεωφορεία και ασθενοφόρα

Google: Τι αναζήτησαν το 2025 οι Έλληνες

04/12/25 2:53 μμ

Google: Τι αναζήτησαν το 2025 οι Έλληνες

Κοζάνη: Τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους της ΔΕΗ - Έπαθε ανακοπή ο οδηγός

04/12/25 12:54 μμ

Κοζάνη: Τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους της ΔΕΗ – Έπαθε ανακοπή ο οδηγός

Νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Red Code σε 9 περιφέρειες

04/12/25 12:29 μμ

Νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Red Code σε 9 περιφέρειες

ΠΑΣΟΚ: Ο πρωτογενής τομέας σε ασφυξία – Στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων

04/12/25 12:23 μμ

ΠΑΣΟΚ: Ο πρωτογενής τομέας σε ασφυξία – Στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων

Aποζημιώσεις για ευλογιά: Επιπλέον 48 εκ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος – Δύο εκατ. ευρώ και στις Περιφέρειες

04/12/25 12:20 μμ

Aποζημιώσεις για ευλογιά: Επιπλέον 48 εκ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος – Δύο εκατ. ευρώ και στις Περιφέρειες

Τ. Χατζηβασιλείου: Δύο νέες θέσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Σερρών

04/12/25 12:15 μμ

Τ. Χατζηβασιλείου: Δύο νέες θέσεις γιατρών Ουρολόγων στο Νοσοκομείο Σερρών

Ν. Μεντή για τον σύντροφο της: Η ασθένεια του, τα χωριστά σπίτια και η διαφορά ηλικίας

04/12/25 11:08 πμ

Ν. Μεντή για τον σύντροφο της: Η ασθένεια του, τα χωριστά σπίτια και η διαφορά ηλικίας

ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών: Νέο πρόγραμμα δωρεάν υπηρεσιών - Κατ’ οίκον φροντίδα

04/12/25 11:02 πμ

ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών: Νέο πρόγραμμα ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΩ δωρεάν υπηρεσιών – Κατ’ οίκον φροντίδα