Πληθώρα παραβάσεων έχει καταγράψει η αστυνομία

 

 

Advertisement

Σε φυλάκιση 6 μηνών καταδικάσθηκε στη Βρετανίας ένας άστεγος άνδρας που είχε κλέψει ιατρικό υλικό από ασθενοφόρο κι επιτέθηκε εναντίον ενός άνδρα της ασφάλειας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο 35 χρονος άστεγος Μαρκ Μάνεϊ, έκλεψε έναν σάκο που περιείχε υλικό προσωπικής προστασίας κατά του κορονοϊού που προοριζόταν για το ιατρικό προσωπικό. Σ’ αυτό περιλαμβάνονταν μάσκες, στολές κι απολυμαντικό υγρό.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, αρκετά από αυτά τα υλικά δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν λόγω της μόλυνσής τους.

 

Όταν παρενέβησαν οι άνδρες της ασφάλειας για να τον σταματήσουν, εκείνος επιτέθηκε εναντίον ενός εξ αυτών κι εκστόμισε ρατσιστικές ύβρεις εναντίον ενός άλλου.

Μετά τη σύλληψή του παραπέμφθηκε σε δίκη για κλοπή και διακεκριμένη επίθεση και καταδικάσθηκε τη Δευτέρα σε εξάμηνη φυλάκιση από την έδρα του Κρόιντον, στο νότιο Λονδίνο.

Advertisement

Το συμβάν, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, καταγράφεται ενώ οι ενώσεις που εκπροσωπούν γιατρούς και νοσηλευτές διαμαρτύρονται για την έλλειψη σε μάσκες και στολές για να προστατεύεται το ιατρικό προσωπικό από τον ιό.

Όμως, οι αστυνομικές αρχές πρόσφατα έχουν ανακοινώσει κι άλλα περιστατικά έκνομης συμπεριφοράς που συνδέονται με την πανδημία που σαρώνει τη χώρα.

Ένας 23χρονος καταδικάσθηκε σε φυλάκιση ενός έτους από το δικαστήριο του Μπάρνλεϊ (στη βόρειο Αγγλία) γιατί έφτυσε επανειλημμένως δύο αστυνομικούς, που τον συνέλαβαν για μέθη, υποστηρίζοντας μάλιστα πως έχει προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η αστυνομία του Λάνκασαϊρ.

«Είναι μία ιδιαίτερα επιθετική κι επικίνδυνη παράβαση σε αυτήν τη συγκεκριμένη περίοδο. Είναι καλό που τα δικαστήρια παίρνουν στα σοβαρά τα επεισόδια τούτα», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Χθες, άλλος ένας άνδρας καταδικάσθηκε από δικαστήριο του Λονδίνου γιατί έβηξε πάνω σε έναν αστυνομικό που τον έλεγχε, ομοίως υποστηρίζοντας πως πάσχει από κορονοϊό, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Για παρόμοιο παράπτωμα καταδικάσθηκε και την περασμένη εβδομάδα ένας άνδρας στη Βόρειο Ιρλανδία, όταν ύστερα από καταγγελία για οικιακό συμβάν μετέβη σπίτι του η αστυνομία.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
“Γεφυρουδιανά”: Μία γιορτή ειρήνης και πολιτισμού που συμπληρώνει σχεδόν μισό αιώνα ζωής

06/08/25 2:45 μμ

“Γεφυρουδιανά”: Γιορτή ειρήνης και πολιτισμού που συμπληρώνει σχεδόν μισό αιώνα ζωής

Θεσσαλονίκη: Το Flyover από ψηλά - Πλάνα των εργασιών από Drone

06/08/25 2:37 μμ

Θεσσαλονίκη: Το Flyover από ψηλά – Πλάνα των εργασιών από Drone

Δείτε το βίντεο: Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των Σερρών!

06/08/25 2:17 μμ

Δείτε το βίντεο: Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των Σερρών!

Ένας νεκρός σε πυρκαγιά στη νότια Γαλλία - Κάηκαν 80.000 στρέμματα βλάστησης

06/08/25 12:48 μμ

Ένας νεκρός σε πυρκαγιά στη νότια Γαλλία – Κάηκαν 80.000 στρέμματα βλάστησης

Σέρρες- τώρα: Φωτιά σε διαμέρισμα στην 29ης Ιουνίου

06/08/25 4:48 μμ

Σέρρες- τώρα: Φωτιά σε διαμέρισμα στην 29ης Ιουνίου

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Μια «γυναικεία» αυτοάνοση πάθηση

06/08/25 12:04 μμ

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Μια «γυναικεία» αυτοάνοση πάθηση

Η Ελλάδα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Λιβύης για τη μέση γραμμή - Η ρηματική διακοίνωση που κατατέθηκε στον ΟΗΕ

06/08/25 11:54 πμ

Η Ελλάδα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Λιβύης για τη μέση γραμμή – Η ρηματική διακοίνωση που κατατέθηκε στον ΟΗΕ

Οι Περσείδες συναρπάζουν και φέτος: Τι είναι το φαινόμενο, από που προέρχονται; Tι λέει ο μύθος; Πότε θα κορυφωθεί;

06/08/25 11:47 πμ

Οι Περσείδες συναρπάζουν και φέτος: Τι είναι το φαινόμενο, από που προέρχονται; Tι λέει ο μύθος; Πότε θα κορυφωθεί;

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 28χρονο για παράνομη μεταφορά μεταναστών – Είχαν πληρώσει 3.000 ευρώ έκαστος σε κύκλωμα στην Τουρκία

06/08/25 11:27 πμ

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 28χρονο για παράνομη μεταφορά μεταναστών – Είχαν πληρώσει 3.000 ευρώ έκαστος σε κύκλωμα στην Τουρκία

06/08/25 11:22 πμ

Στα δικαστήρια οδηγήθηκε η 32χρονη Αλγερινή για να απολογηθεί για τη δολοφονία της 3χρονης κόρης της

Καβάλα: Εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα ΚΑΑΥ Ν. Περάμου

06/08/25 11:18 πμ

Καβάλα: Εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα ΚΑΑΥ Ν. Περάμου

Το πολιτικό κεφάλαιο Χατζηβασιλείου

06/08/25 11:34 πμ

Το πολιτικό κεφάλαιο Χατζηβασιλείου