Κορωνοϊός: Αυτοκόλλητο επίθεμα ανιχνεύει τα πρώιμα συμπτώματα – Δείτε πώς θα λειτουργεί
Date:
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Northwestern στο Σικάγο των ΗΠΑ δημιούργησαν μια φορητή συσκευή στο μέγεθος γραμματοσήμου, που ανιχνεύει τα πρώιμα σημάδια και συμπτώματα της νόσου COVID-19 και συμβάλλει στην παρακολούθηση των ήδη μολυσμένων ασθενών.
Η κεντρική ιδέα μέσω της οποίας ανιχνεύεται ο κορονοϊός είναι η ανάλυση των των δονήσεων στο στέρνο του ατόμου, καθώς αυτό αναπνέει ή βήχει. Η ασύρματη αυτή συσκευή προσκολλάται στην βάση του λαιμού και μετράει συνεχώς τη θερμοκρασία του σώματος, τον καρδιακό ρυθμό και την αναπνευστική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης της ακανόνιστης αναπνοής.
Για δύο εβδομάδες, συνολικά 25 ασθενείς και εργαζόμενοι παρακολουθούνταν χρησιμοποιώντας τέτοια επιθέματα, τόσο στο νοσοκομείο, όσο και στα σπίτια τους.
Η ροή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο από ασθενείς δίνει πληροφορίες για την υγεία τους, οι οποίες επί του παρόντος δεν συλλέγονται και δεν αναλύονται από τα παραδοσιακά συστήματα παρακολούθησης.
Το αυτοκόλλητο επίθεμα για την ανίχνευση της νόσου COVID-19 αξιοποιεί μια τεχνολογία που εφευρέθηκε από προηγούμενη έρευνα στο ίδιο πανεπιστήμιο, σχετικά με ένα εύκαμπτο έμπλαστρο που μπορεί να παρακολουθεί τους ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο.
Οι αλγόριθμοι που δημιουργήθηκαν εκ νέου από τους επιστήμονες έχουν σχεδιαστεί για να αναγνωρίζουν διαφορετικούς τύπους βήχα και μοτίβα αναπνοής.
Αυτοί οι αισθητήρες έχουν τη δυνατότητα να ξεκλειδώσουν πληροφορίες που θα προστατεύσουν εξίσου τους ιατρούς και τους ασθενείς, ενημερώνοντας έγκαιρα για τα πρώιμα συμπτώματα και ως εκ τούτου μειώνουν τον κίνδυνο μετάδοσης και αυξάνουν την πιθανότητα της βέλτιστης αντιμετώπισης.
Εκτός από την πιθανή ανίχνευση του COVID-19 πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα, η συσκευή παρέχει πληροφορίες σχετικά με το ποιες θεραπείες λειτουργούν καλύτερα για τους ασθενείς, εφόσον αναλύει διαρκώς όλα τα σχετικά με τον κορονοϊό σημάδια και συμπτώματα.
Επί της ουσίας, το αυτοκόλλητο επίθεμα επιτρέπει ποσοτικές αξιολογήσεις βάσει δεδομένων, χωρίς αυτές να βασίζονται στην ανθρώπινη κρίση για το κατά πόσον ένας ασθενής βήχει περισσότερο ή λιγότερο.
Πηγή: iatropedia.gr