«Τα πέπλα προστασίας και η αίσθηση του ακαταδίωκτου τελείωσαν» σημειώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακιο» ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τις εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Τα πέπλα προστασίας και η αίσθηση του ακαταδίωκτου τελείωσαν» σημειώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακιο» ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τις εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής και στον απόηχο της ηχογραφημένης συνομιλίας Παππά-Μιωνή.

 

Ο πρ. πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του, υποστηρίζει ακόμη ότι «κανένα παραδικαστικό κύκλωμα δεν μπορεί να εκτελέσει τα σχέδιά του δίχως πρόθυμους επίορκους δικαστές και κανένα παρακρατικό κύκλωμα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να το ξέρει ο επικεφαλής».

Επίσης συμπηρώνει:«Από την αρχή της άθλιας αυτής υπόθεσης κατανόμασα τη συμμορία και τους είπα ότι “θα τους πάω μέχρι τέλους”. Τότε ειρωνεύονταν. Τώρα κατέρρευσαν. Και όπως είδατε, στην Επιτροπή ο Ρασπούτιν και η παρέα του το έβαλαν στα πόδια. Τώρα πια όλοι καταλαβαίνουν τι έγινε και όλοι αναγνωρίζουν τα πρόσωπα των σκευωρών. Σε λίγο η προανακριτική θα βγάλει το πόρισμά της. Τότε θα μιλήσω στη Βουλή για όλους και για όλα».

Κληθείς να σχολιάσει τις αποκαλύψεις της ηχογραφημένης συνομιλίας Παππά-Μιωνή ο κ. Σαμαράς λέει: «Τι να πω εγώ; Τα είπε και τα παραδέχθηκε μόνος του ο γραφικός κ. Παππάς. Ό,τι εξηγήσεις και να προσπαθεί να δώσει αλλάζοντας θέσεις κάθε μέρα, δεν πείθουν κανένα. «Μαγαζί» και «παραμάγαζο», με ατζέντες, εκβιασμούς, απειλές, χυδαιότητες και συκοφαντίες, όλα για την “καρέκλα της εξουσίας”».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι δεν προκύπτει καμία εμπλοκή πολιτικού προσώπου στην έρευνά τους, ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει:«Αυτή είναι η πλήρης απόδειξη της σκευωρίας, και με τη βούλα της αμερικανικής κυβέρνησης. Αντί να ψάξουν από το 2017 τα κυκλώματα και τους λογαριασμούς του ιατρικού κόσμου, άλλαξαν την «ατζέντα». Στοχοποίησαν, υπό τις εντολές Ρασπούτιν, τους πολιτικούς αντιπάλους με σκοπο την εξυπηρέτηση των άθλιων σχεδίων του κ. Τσίπρα».

Αναφερόμενος στα Ελληνοτουρκικά ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει:« Η Τουρκία κοντεύει να “γκριζάρει” το μισό Αιγαίο» και προσθέτει πως για να αποφύγουμε μία σύγκρουση πρέπει να τους «πείσουμε ότι αν έμπρακτα παραβιάσουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι για όλα».

Advertisement
MEGA

Τέλος, ερωτηθείς μήπως «ο ελληνοτουρκικός διάλογος θα ήταν μία διέξοδος για να αποφύγουμε τη ρήξη;» ο Αντώνης Σαμαράς σχολιάζει: «Δεν έχουμε απέναντί μας έναν “καλοπροαίρετο γείτονα” που ζητάει να διευθετήσουμε τις πάγιες διαφορές μας. Έχουμε έναν επιθετικό γείτονα που θέτει συνεχώς νέα ζητήματα και προχωρά σε έμπρακτη αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Έχουμε προκλητικές κινήσεις αναθεωρητισμού-επεκτατισμού εις βάρος μας…Όποιος παίρνει στα σοβαρά τον διάλογο θυμάται πάντα το εξής: Οτι πριν κάτσεις στο τραπέζι, ο απέναντι πρέπει και να σε υπολογίζει και να σε σέβεται. Αλλιώς δεν γίνεται διάλογος.Γι’ αυτό με “πειρατές” δεν διαπραγματεύεται κανείς…»

 

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστια ζημιά στον Ερυθρό Αστέρα έκανε η Παρτίζαν

03/04/26 9:15 πμ

Τεράστια ζημιά στον Ερυθρό Αστέρα έκανε η Παρτίζαν

03/04/26 9:13 πμ

«Καλοβλέπει» τετράδα η Ζαλγκίρις

03/04/26 8:54 πμ

Ήττα… μισός αποκλεισμός για Αρμάνι

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

03/04/26 8:48 πμ

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

Γερά για την 10άδα η Μακάμπι, ήττα μισός αποκλεισμός για Αρμάνι

03/04/26 8:43 πμ

Γερά για την 10άδα η Μακάμπι, ήττα μισός αποκλεισμός για Αρμάνι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ επιβάλλει νέους τελωνειακούς δασμούς ως και 100% σε εισαγόμενα φάρμακα

03/04/26 8:27 πμ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ επιβάλλει νέους τελωνειακούς δασμούς ως και 100% σε εισαγόμενα φάρμακα

Αυτόχειρας Παναθηναϊκός στη Σόφια

03/04/26 8:35 πμ

Αυτόχειρας Παναθηναϊκός στη Σόφια

Πώς να καλλιεργήσετε φράουλες σε γλάστρα – Ο απόλυτος οδηγός για γλυκές σπιτικές φράουλες

03/04/26 8:19 πμ

Πώς να καλλιεργήσετε φράουλες σε γλάστρα

Τι αλεύρι να επιλέξεις ανάλογα με το τι θέλεις να φτιάξεις

03/04/26 8:13 πμ

Τι αλεύρι να επιλέξεις ανάλογα με το τι θέλεις να φτιάξεις

Πασχαλινό τσουρέκι, η πιο εύκολη συνταγή

03/04/26 8:10 πμ

Πασχαλινό τσουρέκι, η πιο εύκολη συνταγή

Τσίπρας: Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είμαστε έτοιμοι και αν χρειαστεί νωρίτερα

03/04/26 12:30 πμ

Τσίπρας: Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είμαστε έτοιμοι και αν χρειαστεί νωρίτερα

Δίκη για τα Τέμπη: Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου στη δίκη για τα βίντεο - Αναβάλλεται επ΄ αόριστον η εκδίκαση

03/04/26 12:26 πμ

Δίκη για τα Τέμπη: Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου στη δίκη για τα βίντεο – Αναβάλλεται επ΄ αόριστον η εκδίκαση