Μονόδρομο χαρακτηρίζει την αναγέννηση της προοδευτικής παράταξης η Φώφη Γεννηματά, σε παρέμβασή της στην εφημερίδα “Το Καρφί”. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής απευθύνει προσκλητήριο σε “όσους αισθάνονται ότι ανήκουν στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, σοσιαλιστές, δημοκράτες, προοδευτικούς κεντρώους, ριζοσπάστες της ανανεωτικής αριστεράς, προοδευτικούς πολίτες χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς”.
 
 

Αναλυτικά η παρέμβασή της:

 
“Στη χώρα μας αντιμετωπίζουμε ήδη τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της βαθιάς ύφεσης που οδηγούν στο να υπάρχει μία ζοφερή κατάσταση και στην κοινωνία και στην οικονομία. Σε αυτές τις συνθήκες ενώ χρειάζεται σχέδιο και αποφασιστικότητα, η Κυβέρνηση προχωρά με τη λογική « βλέποντας και κάνοντας».
Με μέτρα ανεπαρκή, που παίρνονται και υλοποιούνται με καθυστέρηση. Στηρίζει τους ισχυρούς, εγκαταλείπει στην τύχη τους, τους μικρομεσαίους και τους αγρότες, που τους αφήνει χωρίς χρηματοδότηση. Οι Τράπεζες βάζουν εμπόδια σε όσους έχουν ανάγκη από ρευστότητα και η Κυβέρνηση απλά παρακολουθεί. Την ίδια στιγμή δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή οι πρόσφατες αποκαλύψεις για το παρακράτος, το μαγαζί και τα παραμάγαζα του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την προοδευτική παράταξη, τις αρχές και τις αξίες της, δεν χωρούν στη Δημοκρατία, είναι θύλακες παρακράτους.

Advertisement

Είναι ξεκάθαρο πως ο κ. Τσίπρας γνώριζε και είτε δεν μπορούσε να τα σταματήσει, είτε ήταν σε αδυναμία να τα ελέγξει, είτε τα καθοδηγούσε όλα αυτά . Δεν έχουμε τις απαντήσεις, αλλά είναι αυτονόητο πως ο κ. Τσίπρας έχει πολύ μεγάλες πολιτικές ευθύνες. Γι’ αυτό είναι εντυπωσιακό πως ο κ. Μητσοτάκης πασχίζει να κρατήσει έξω από το κάδρο των πολιτικών ευθυνών τον κ. Τσίπρα και το κάνει για δυο λόγους.

 
Ο πρώτος είναι ο συμψηφισμός. Προσπάθησε τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Τσίπρας να απαλλάξει την κυβέρνηση Καραμανλή από τις ευθύνες για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης κάνει το ίδιο για τον κ. Τσίπρα. Και βέβαια το κάνει, γιατί θεωρεί ότι τον εξυπηρετεί να έχει μία αδύναμη και αναξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση που δεν μπορεί να ασκήσει τον έλεγχο στην κυβέρνηση. Που δεν έχει το ειδικό πολιτικό βάρος και τα ηθικά εχέγγυα να το κάνει. Κάνει όμως λάθος η ΝΔ αν θεωρεί ότι θα μείνει ανενόχλητη να προωθεί την συντηρητική της ατζέντα , σε βάρος των εργαζομένων, της μεσαίας τάξης, των αδύναμων.
Είμαστε εδώ, χρέος της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης είναι να αποτελέσουμε εμείς το προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στην πολιτική της δεξιάς. Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού, να αγωνιστούμε για να προχωρήσουν οι αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, να υπάρξει πραγματική κάθαρση και διαφάνεια στο δημόσιο βίο, χωρίς μικροκομματικά παιχνίδια.

Εμείς ασκούμε σοβαρή, προγραμματική, μαχητική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση που είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ. Είμαστε το Κίνημα Αλλαγής, ασπίδα για τη δημοκρατία, στήριγμα για την κοινωνία. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες, τις αγωνίες και τις προσδοκίες των πολιτών, αλλά και τη βοή των γεγονότων ενός μέλλοντος που η κρίση έφερε πιο κοντά. Ανοιχτοί σε όλες τις απόψεις. Απλώνουμε το χέρι σε όσους αισθάνονται ότι ανήκουν στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, σοσιαλιστές, δημοκράτες, προοδευτικούς κεντρώους, ριζοσπάστες της ανανεωτικής αριστεράς, προοδευτικούς πολίτες χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

 
Όλους όσοι πιστεύουν στην αυτόνομη πορεία της παράταξης, που δεν σαγηνεύτηκαν από τα θέλγητρα των θώκων εξουσίας, που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν. Αυτός ο δρόμος, των Ιδεών, της Πολιτικής με Αρχές και Αξίες, που συνθέτει ένα όραμα νέων βιώσιμων διεκδικήσεων, καταφύγιο και αποκούμπι των πολλών που πλήττονται ιδιαίτερα από τις εξελίξεις, θα εμπνέει κάθε μέρα και περισσότερους να αγωνιστούν μαζί μας. Αυτός είναι ο δρόμος της αναγέννησης της προοδευτικής παράταξης και είναι μονόδρομος”.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Τζόνι Ντεπ σε συζητήσεις για την έκτη ταινία των «Πειρατών της Καραϊβικής»

13/08/25 1:21 μμ

Ο Τζόνι Ντεπ σε συζητήσεις για την έκτη ταινία των «Πειρατών της Καραϊβικής»

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Ο κόουτς Σάκοτα έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να επιλέξω την ΑΕΚ»

13/08/25 1:16 μμ

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Ο κόουτς Σάκοτα έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να επιλέξω την ΑΕΚ»

ΠΑΟΚ: Λύθηκε η συνεργασία με τον Άλεξ Αντετοκούνμπο

13/08/25 1:13 μμ

ΠΑΟΚ: Λύθηκε η συνεργασία με τον Άλεξ Αντετοκούνμπο

Λουκέτο 48 ωρών και πρόστιμο 10.500 ευρώ από την ΑΑΔΕ σε γνωστό beach bar στην Ρόδο

13/08/25 1:08 μμ

Λουκέτο 48 ωρών και πρόστιμο 10.500 ευρώ από την ΑΑΔΕ σε γνωστό beach bar στην Ρόδο

Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Perplexity θέλει να εξαγοράσει το Chrome της Google

13/08/25 12:58 μμ

Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Perplexity θέλει να εξαγοράσει το Chrome της Google

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει το ΕΚΕΑ από 20 έως 23 Αυγούστου

13/08/25 12:50 μμ

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει το ΕΚΕΑ από 20 έως 23 Αυγούστου

Αστυνομικός παρέσυρε και σκότωσε πεζό στην Αρτέμιδα – Οδηγούσε το ιδιωτικό του όχημα 

13/08/25 11:33 πμ

Αστυνομικός παρέσυρε και σκότωσε πεζό στην Αρτέμιδα – Οδηγούσε το ιδιωτικό του όχημα 

Πάτρα: Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Συχαινά και Δυτική Αχαία – Περιορισμένες οι ζημιές στη ΒΙ.ΠΕ Πατρών

13/08/25 11:27 πμ

Πάτρα: Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Συχαινά και Δυτική Αχαΐα– Περιορισμένες οι ζημιές στη ΒΙ.ΠΕ Πατρών

Άδ. Γεωργιάδης: Πώς λειτουργούν νοσοκομεία και κέντρα υγείας στις πυρόπληκτες περιοχές

13/08/25 11:17 πμ

Άδ. Γεωργιάδης: Πώς λειτουργούν νοσοκομεία και κέντρα υγείας στις πυρόπληκτες περιοχές

Υπ. Ανάπτυξης: Εξάμηνη αναστολή διαπίστευσης σε φορέα πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων

13/08/25 11:14 πμ

Υπ. Ανάπτυξης: Εξάμηνη αναστολή διαπίστευσης σε φορέα πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων

ΑΜΘ: Περιήγηση σε οκτώ μνημεία φυσικού κάλλους και άγριας ομορφιάς

13/08/25 10:41 πμ

ΑΜΘ: Περιήγηση σε οκτώ μνημεία φυσικού κάλλους και άγριας ομορφιάς

Θεσσαλονίκη: 50χρονη οδηγός συνελήφθη με ναρκωτικά και μαχαίρια

13/08/25 10:27 πμ

Θεσσαλονίκη: 50χρονη οδηγός συνελήφθη με ναρκωτικά και μαχαίρια