Επέστρεψαν στη χώρα τους οι τρεις Σέρβοι τουρίστες, οι οποίοι έφτασαν τις προηγούμενες ημέρες στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Χαλκιδική και βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.   Πρόκειται για ένα ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Επέστρεψαν στη χώρα τους οι τρεις Σέρβοι τουρίστες, οι οποίοι έφτασαν τις προηγούμενες ημέρες στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Χαλκιδική και βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.
 
Πρόκειται για ένα ανδρόγυνο και το παιδί τους που διέμεναν σε ξενοδοχείο στη Νέα Ποτίδαια στη Κασσάνδρα και μία γυναίκα στον Νέο Μαρμαρά στη Σιθωνία.
«Ενημερωθήκαμε από το κατάλυμα στο οποίο διέμεναν οι τουρίστες και εν συνεχεία ενημερώσαμε την Γενική Γραμματεία και από τη στιγμή που επιθυμούσαν οι ίδιοι να αποχωρήσουν από το ξενοδοχείο κρατήθηκαν τα στοιχεία τους και επέστρεψαν προς την Σερβία», ανέφερε στο Thestival o επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης.
Την ίδια ώρα η Χαλκιδική παραμένει χωρίς ξενοδοχείο καραντίνας καθώς αν και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση να λειτουργήσει ξενοδοχείο στον δήμο Κασσάνδρας ο ιδιοκτήτης του καταλύματος δεν υπέγραψε τη σχετική σύμβαση. «Ο επιχειρηματίας δεν ήθελε να υπογράψει τη σύμβαση και υπαναχώρησε», τόνισε στο Thestival.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Advertisement
 

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων: Το ξενοδοχείο καραντίνας αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για μια περιοχή

«Το ξενοδοχείο καραντίνας δεν αποτελεί δυσφήμιση αλλά συγκριτικό πλεονέκτημα για μια περιοχή», ανέφερε σε δηλώσεις στο halkidikinews.gr ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Αριστοτέλης», Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου.
«Θεωρούμε πως η απόφαση αυτή αφήνει στο έλεος του θεού και της ατομικής ευθύνης, ένα πολύ μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών να διαχειριστούν μόνοι τους τα κρούσματα. Δυστυχώς, θεωρούμε πως υπάρχει άγνοια τόσο των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων Λειτουργίας των καταλυμάτων αλλά και της Διαχείρισης Κρούσματος. Η απόφαση να μετακυλήσει την ευθύνη διαχείρισης κρούσματος σε κάθε έναν επιχειρηματία μικρής μονάδας ξεχωριστά και μεμονωμένα, ας μου επιτραπεί η έκφραση, είναι μια ανεύθυνη στάση που μπορεί να επιφέρει πολλαπλάσια δυσφήμιση στην περιοχή της Κασσάνδρας από αυτή της λειτουργίας ξενοδοχείου καραντίνας στην περιοχή. Πρακτική, που εφαρμόζεται σε όλες σχεδόν τις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας αλλά και αποτελεί κύριο άξονα της κυβερνητικής στρατηγικής.
Λυπάμαι πολύ αλλά η απόφαση αυτή μόνο προς όφελος της Κασσάνδρας δεν θα λειτουργήσει ούτε θα προσφέρει τα υποτιθέμενα ‘τοπικιστικά’ οφέλη που υποκινούν μια τέτοια πρωτοβουλία. Και έρχομαι να απαντήσω στο ερώτημα, γιατί όχι σε άλλο Δήμο της Χαλκιδικής; Γιατί εκεί βρέθηκε επιχειρηματίας να δηλώσει ενδιαφέρον αλλά και γιατί, στατιστικά, εκεί υπάρχουν οι περισσότερες μονάδες που πληρούν τις προδιαγραφές μια τέτοιας μονάδας φιλοξενίας», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.

«Αναμένουμε νέο ΦΕΚ για τα ξενοδοχεία αναφοράς»

Αναμένουμε νέο ΦΕΚ για τα ξενοδοχεία αναφοράς που θα συμβάλει στην ολοκλήρωση και αυτής της διαδικασίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και την Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Ανοίξαμε με το ενδεχόμενο να υπάρξουν κρούσματα. Για αυτό κάναμε ως χώρα, τόσες διαδικασίες ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι. Αυτήν την στιγμή δεν τίθεται θέμα διαχείρισης, σε ό,τι αφορά τα τρία κρούσματα στη Χαλκιδική καθώς είναι ασυμπτωματικά και βρίσκονται σε καραντίνα. Το θέμα το διαχειρίζεται η πολιτική προστασία και είναι υπό έλεγχο. Υπήρξε ένα διαδικαστικό ζήτημα με το ξενοδοχείο καραντίνας αλλά αυτό δεν γεννά λόγους ανησυχίας», σημείωσε ο κ. Τάσιος.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χόμπι – Μήπως να ξεφύγουμε λίγο από τις τηλεοπτικές σειρές και τις οθόνες;

28/10/25 10:31 μμ

Χόμπι – Μήπως να ξεφύγουμε λίγο από τις τηλεοπτικές σειρές και τις οθόνες;

Μελάνωση και ανομβρία σκοτώνουν την παραγωγή καστάνου στο Πήλιο μετά τον Daniel

28/10/25 10:17 μμ

Μελάνωση και ανομβρία σκοτώνουν την παραγωγή καστάνου στο Πήλιο μετά τον Daniel

Ιταλία: Δολοφόνησε με «αδιευκρίνιστο αριθμό μαχαιριών» την πρώην σύντροφό του

28/10/25 10:03 μμ

Ιταλία: Δολοφόνησε με «αδιευκρίνιστο αριθμό μαχαιριών» την πρώην σύντροφό του

Θεατρική αναβίωση της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον Δήμο Χαλκηδόνος

28/10/25 9:57 μμ

Θεατρική αναβίωση της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον Δήμο Χαλκηδόνος

ΗΠΑ - Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos: Η δημοτικότητα του Τραμπ μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο της θητείας του

28/10/25 9:42 μμ

ΗΠΑ – Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos: Η δημοτικότητα του Τραμπ μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο της θητείας του

Βραζιλία: Τουλάχιστον 64 οι νεκροί της αστυνομικής επιχείρησης κατά του οργανωμένου εγκλήματος στο Ρίο ντε Τζανέιρο

28/10/25 9:39 μμ

Βραζιλία: Τουλάχιστον 64 οι νεκροί της αστυνομικής επιχείρησης κατά του οργανωμένου εγκλήματος στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Ο κυκλώνας Μελίσσα έφθασε στη Τζαμάικα

28/10/25 9:33 μμ

Ο κυκλώνας Μελίσσα έφθασε στη Τζαμάικα

Αύριο στις 12:00 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Κυρ. Μητσοτάκη.

28/10/25 9:31 μμ

Αύριο στις 12:00 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Κυρ. Μητσοτάκη

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη της Γάζας

28/10/25 9:27 μμ

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη της Γάζας

Τρία μετάλλια με ρεκόρ Ευρώπης Νεανίδων για την Μαρία Στρατουδάκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών

28/10/25 9:24 μμ

Τρία μετάλλια με ρεκόρ Ευρώπης Νεανίδων για την Μαρία Στρατουδάκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών

Βουλγαρία και Rheinmetall υπογράφουν συμφωνία για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής πυρίτιδας και πυρομαχικών

28/10/25 9:20 μμ

Βουλγαρία και Rheinmetall υπογράφουν συμφωνία για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής πυρίτιδας και πυρομαχικών

Euroleague: Πρόστιμο 8.000 ευρώ στον Εργκίν Αταμάν

28/10/25 7:46 μμ

Euroleague: Πρόστιμο 8.000 ευρώ στον Εργκίν Αταμάν