Ένας μεγάλος μπελάς όταν έχει πολλή ζέστη είναι το πώς θα κοιμηθούμε καλά, χωρίς να παγώνουμε από το air condition όλο το βράδυ και χωρίς να σκάμε και να ιδρώνουμε ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ένας μεγάλος μπελάς όταν έχει πολλή ζέστη είναι το πώς θα κοιμηθούμε καλά, χωρίς να παγώνουμε από το air condition όλο το βράδυ και χωρίς να σκάμε και να ιδρώνουμε χωρίς αυτό.

Advertisement
 

 

Η βέλτιστη θερμοκρασία υπνοδωματίου για ύπνο είναι μεταξύ 16 και 21 βαθμών Κελσίου, ενώ ο εγκέφαλός σας πρέπει να είναι ελαφρώς πιο κρύος από το υπόλοιπο σώμα σας.

Ο καλός και ποιοτικός βραδινός ύπνος είναι σημαντικός για την επεξεργασία πληροφοριών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και για την επισκευή και την ισορροπία του οργανισμού σωματικά και διανοητικά.

Δείτε 20 μυστικά για καλύτερο ύπνο όταν έχει πολλή ζέστη:

1. Βάλτε τα κλινοσκεπάσματα στην κατάψυξη για μερικά λεπτά (μέσα σε μια πλαστική σακούλα). Εάν δεν έχετε πολύ χώρο στο ψυγείο ή στον καταψύκτη σας, βάλτε μόνο την μαξιλαροθήκη.

2. Γεμίστε ένα δοχείο θερμός με παγωμένο νερό και ακουμπήστε το στα «σημεία ψύξης» του σώματός σας: γόνατα, αστραγάλους, καρπούς, λαιμό, βουβωνική χώρα και αγκώνες.

3. Πριν ξαπλώσετε ψεκάστε τα σεντόνια με διάλυμα δροσερού νερού με αλόη βέρα, ιδανικά διατηρημένη στο ψυγείο.

4. Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με κρύο νερό και κρατήστε το δίπλα στο κρεβάτι σας. Ψεκάστε στο πρόσωπό σας, το πίσω μέρος του λαιμού σας και το πίσω μέρος των γόνατων σας, για να δροσιστείτε.

5. Φορέστε βαμβακερά και λεπτά ρούχα και ξαπλώστε σε καθαρά βαμβακερά σεντόνια. Το υψηλής ποιότητας βαμβάκι είναι το ιδανικό υλικό για τον ύπνο για να μείνετε δροσεροί.

6. Βεβαιωθείτε ότι δεν τρώτε πάρα πολύ πρωτεΐνη, καθώς αυτό μπορεί να αυξήσει την θερμοκρασία του σώματός σας, επειδή αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό.

7. Φάτε πικάντικες τροφές, αλλά τουλάχιστον τρεις ώρες πριν πέσετε για ύπνο. Αυτό μπορεί να σας κάνει να ιδρώσετε, διαδικασία που δροσίζει το σώμα.

8. Να ασκήστε νωρίς το πρωί και όχι το βράδυ.

Advertisement
Family Kitchen

9. Κάντε ντους το βράδυ με ελαφρώς δροσερό νερό, αλλά όχι με κρύο, επειδή το σώμα σας θα αντιδράσει στην απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας, διατηρώντας τη θερμότητά του.

10. Κρατείστε τα παράθυρα κλειστά κατά τη διάρκεια της ημέρας για να διατηρήσετε το σπίτι πιο δροσερό. Κρατήστε επίσης τις κουρτίνες κλειστές.

11. Απενεργοποιήστε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές στην κρεβατοκάμαρα καθώς αυτές εκπέμπουν θερμότητα.

12. Κρατήστε τα πόδια σας δροσερά, είτε με το να αφήνετε έξω από τα σκεπάσματα, είτε ακουμπώντας τα επάνω σε κάτι δροσερό.

13. Βάλτε ένα ταψί γεμάτο παγάκια μπροστά από έναν ανεμιστήρα για να κρυώσει ο αέρας.

Advertisement

14. Πίνετε νερό τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά όχι πολύ τη νύχτα.

15. Κοιμηθείτε σε ξεχωριστό κρεβάτι από τον/την σύντροφό σας.

16. Κοιμηθείτε στον κάτω όροφο του σπιτιού αν ζείτε σε μεζονέτα.

17. Κοιμηθείτε φορώντας δροσερές, ελαφρώς υγρές κάλτσες, ή ακόμα και ένα υγρό μπλουζάκι.

18. Ξεπλύνετε τους καρπούς και τα πόδια σας με κρύο νερό πριν πάτε στο κρεβάτι.

19. Εάν ξυπνήσετε τη νύχτα, τρίψτε λίγη μενθόλη στο μέτωπό σας για να δροσιστείτε.

20. Τοποθετήστε μια υγρή φανέλα στο ψυγείο για περίπου μία ώρα πριν πάτε για ύπνο και ακουμπήστε τη στο μέτωπό σας καθώς ξαπλώνετε.

Πηγή: iatropedia.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

03/10/25 7:35 μμ

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Χατζηβασιλείου από τη Βαρκελώνη για το μεταναστευτικό: Είναι ζήτημα ασφαλείας - Χρειάζεται ενιαίο ευρωπαϊκό μέτωπο

03/10/25 7:24 μμ

Χατζηβασιλείου από τη Βαρκελώνη για το μεταναστευτικό: Είναι ζήτημα ασφαλείας – Χρειάζεται ενιαίο ευρωπαϊκό μέτωπο

Σημαντική μεταρρύθμιση στην τουριστική εκπαίδευση με τη στήριξη του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

03/10/25 7:19 μμ

Σημαντική μεταρρύθμιση στην τουριστική εκπαίδευση με τη στήριξη του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Γιώργος Κώτσηρας: Οικοδομούμε ένα φορολογικό πλαίσιο δίκαιης ανάπτυξης προς όφελος του συνόλου των πολιτών

03/10/25 7:06 μμ

Γιώργος Κώτσηρας: Οικοδομούμε ένα φορολογικό πλαίσιο δίκαιης ανάπτυξης προς όφελος του συνόλου των πολιτών

Χατζηβασιλείου: Πού πήγαν οι πολιτικές δυνάμεις που έλεγαν ότι η Ελλάδα απέτυχε στη διαπραγμάτευση για το SAFE και τη συμμετοχή της Τουρκίας;

03/10/25 7:03 μμ

Χατζηβασιλείου: Πού πήγαν οι πολιτικές δυνάμεις που έλεγαν ότι η Ελλάδα απέτυχε στη διαπραγμάτευση για το SAFE και τη συμμετοχή της Τουρκίας;

Η ΔΕΗ συνεχίζει δυναμικά για δεύτερη χρονιά τη συνεργασία της με την Euroleague Basketball, ως Εθνικός Χορηγός Ενέργειας μέχρι το 2027, στηρίζοντας ενεργά τις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις EuroLeague και BKT EuroCup στην Ελλάδα. Η φετινή αγωνιστική σεζόν αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς το Final Four της EuroLeague 2026 επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 19 χρόνια, επιβεβαιώνοντας τον κομβικό ρόλο της χώρας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δυναμική προβολή και πρωτοβουλίες βιωσιμότητας Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ΔΕΗ θα εμφανίζεται σε περίοπτη θέση στους αγώνες των ελληνικών ομάδων της Euroleague και του EuroCup, εντός γηπέδου αλλά και στις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Επιπλέον, η συνεργασία αξιοποιεί το εκτεταμένο ψηφιακό οικοσύστημα της Euroleague Basketball, προσφέροντας στη ΔΕΗ μοναδικές ευκαιρίες προβολής και αλληλεπίδρασης μέσω πολλαπλών ψηφιακών πλατφορμών. Με την έναρξη της νέας σεζόν στις 30 Σεπτεμβρίου, η ΔΕΗ παρουσιάζει τη νέα της τηλεοπτική καμπάνια με το μήνυμα: «ΔΕΗ PowerUp The Game: Η χαρά του παιχνιδιού θέλει ενέργεια. Τη δική μας», αναδεικνύοντας τη δύναμη της ενέργειας να ενώνει φιλάθλους και ομάδες, αλλά και να απογειώνει την εμπειρία του μπάσκετ. Παράλληλα, η συνεργασία της ΔΕΗ με την Euroleague επικεντρώνεται σε πρωτοβουλίες βιωσιμότητας, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Όμιλος ΔΕΗ ενισχύει τη δέσμευσή του στο μπάσκετ, στηρίζοντας ενεργά το άθλημα σε όλες του τις μορφές, από τις κορυφαίες διοργανώσεις της Euroleague έως το 3x3 μπάσκετ, αναδεικνύοντας αξίες όπως η ομαδικότητα, το πάθος και το ευ αγωνίζεσθαι.

03/10/25 6:51 μμ

ΔΕΗ και Euroleague συνεχίζουν τη συνεργασία τους για 2η χρονιά

Στα ΑΕΙ η διευκρινιστική εγκύκλιος με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας διαγραφής φοιτητών

03/10/25 7:00 μμ

Στα ΑΕΙ η διευκρινιστική εγκύκλιος με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας διαγραφής φοιτητών

Βασίλης Μπισμπίκης: Πήγε με τσουρέκι στη γειτόνισσα που της χτύπησε τη μάντρα και της ζήτησε συγγνώμη

03/10/25 6:47 μμ

Βασίλης Μπισμπίκης: Πήγε με τσουρέκι στη γειτόνισσα που της χτύπησε τη μάντρα και της ζήτησε συγγνώμη

Είκοσι πέντε σταθμοί απολύμανσης λειτουργούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την αποτροπή εξάπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

03/10/25 6:56 μμ

Είκοσι πέντε σταθμοί απολύμανσης λειτουργούν στην ΠKM για την αποτροπή εξάπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Ο Τζόκοβιτς επέστρεψε με νίκη μετά από απουσία ενός μήνα

03/10/25 6:53 μμ

Ο Τζόκοβιτς επέστρεψε με νίκη μετά από απουσία ενός μήνα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Μυλωνάκης οδηγείται στην Εξεταστική όχι από επιλογή, αλλά επειδή δεν έχει άλλη διέξοδο

03/10/25 6:39 μμ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μυλωνάκης οδηγείται στην Εξεταστική όχι από επιλογή, αλλά επειδή δεν έχει άλλη διέξοδο

Βρετανία: Η νέα αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας

03/10/25 6:38 μμ

Βρετανία: Η νέα αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας