Ο «Κάμελ» φέρεται να έχει πλήρη συνείδηση και να αναγνωρίζει τις συνέπειες των πράξεων του     Σοκ στις αρχές αλλά και στην κοινωνία του Βόλο έχουν προκαλέσει οι επιθέσεις ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ο «Κάμελ» φέρεται να έχει πλήρη συνείδηση και να αναγνωρίζει τις συνέπειες των πράξεων του

Advertisement
 

 

 

Σοκ στις αρχές αλλά και στην κοινωνία του Βόλο έχουν προκαλέσει οι επιθέσεις σε γυναίκες με βενζίνη από άστεγο 37χρονο άνδρα με το όνομα «Κάμελ». Οι αρμόδιες δικαστικές, εισαγγελικές, αστυνομικές, κοινωνικές και ψυχιατρικές αρχές, δεν έχουν μέχρι στιγμής καταφέρει να εντοπίσουν την κοινή εκείνη φόρμουλα, ώστε να προστατευτούν θύτης και θύματα.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Βόλου την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η Εισαγγελική Αρχή του Βόλου, μετά και την νέα καταγγελία γυναίκας ότι δέχθηκε επίθεση με βενζίνη, ο 37χρονος άνδρας εξετάστηκε εκ νέου από τη δημόσια Ψυχιατρική Υπηρεσία Βόλου και για μια ακόμη φορά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πόρισμά της καταλήγει ότι δεν πρόκειται για ψυχιατρικό περιστατικό, αλλά για αντικοινωνικό περιστατικό και χρήζει απεξάρτησης από τη βενζίνη σε ειδική κλινική.

Οι ψυχίατροι οι οποίοι έχουν εξετάσει τον δράστη, λέγεται ότι στην εισήγηση – πόρισμα υποστηρίζουν ότι έχει πλήρη συνείδηση και ότι αναγνωρίζει τις συνέπειες των πράξεών του.

Advertisement
MEGA

Ο 37χρονος πριν καιρό είχε περιλούσει νεαρή γυναίκα, με αποτέλεσμα η βενζίνη να πάει στα μάτια της και να υποστεί μόνιμες βλάβες όρασης. Για την πράξη του αυτή δικάστηκε, φυλακίστηκε, αλλά και πάλι δεν σταμάτησε τη δράση του.

Σύμφωνα πάντα με την κείμενη νομοθεσία της χώρας μας, που καθορίζει την ακούσια νοσηλεία ενός ατόμου σε ψυχιατρική κλινική, απαιτούνται συγκεκριμένες ιατρικές γνωματεύσεις, αν η συμπτωματολογία του οδηγεί τους ψυχιάτρους να εισηγηθούν τον εγκλεισμό, που στην περίπτωση του 37χρονου «Κάμελ» δεν ισχύουν.

Advertisement

Όταν η ιατρική κοινότητα, καταλήγει και όχι μόνο μια φορά, στο πόρισμα ότι δεν είναι ψυχιατρικό περιστατικό, τότε η ευθύνη ανήκει στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, ώστε να εφαρμοστεί ο ποινικός κώδικας και εν συνεχεία να οδηγηθεί σε κάποιο κέντρο απεξάρτησης.

Πάντα, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 37χρονος δράστης έχει οικογένεια – αδελφές- οι οποίες δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση μαζί του και συνεπώς δεν τον βοηθάνε πρακτικά και οικονομικά. Τέλος, εκτιμάται ότι ο άστεγος δράστης, επιτίθεται σε γυναίκες, ούτε λίγο ούτε πολύ, για να συλληφθεί και να φυλακιστεί, ώστε να εξασφαλίσει στέγη, τροφή και θέρμανση.

 

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

03/10/25 9:30 μμ

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν '25- '26

03/10/25 9:26 μμ

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν ’25- ’26

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

03/10/25 9:18 μμ

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

03/10/25 9:12 μμ

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

03/10/25 9:09 μμ

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

03/10/25 9:02 μμ

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς – καθημερινά σκοτώνονται 50-60

03/10/25 8:58 μμ

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς – καθημερινά σκοτώνονται 50-60

Βόλος-Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

03/10/25 8:56 μμ

Βόλος-Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Αριστεράς - Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

03/10/25 8:45 μμ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς – Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

03/10/25 8:39 μμ

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο- Διάβημα διαμαρτυρίας από το ΥΠΕΞ στον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα

03/10/25 8:37 μμ

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο

Ποδηλασία: Ο σταρ των social media Φοντενουά έσπασε το ρεκόρ ανάβασης στον Πύργο του Άιφελ

03/10/25 8:35 μμ

Ποδηλασία: Ο σταρ των social media Φοντενουά έσπασε το ρεκόρ ανάβασης στον Πύργο του Άιφελ