Στο «κόκκινο» η Αττική – «Είναι στο χέρι μας να αποτρέψουμε το lockdown» Την έντονη ανησυχία του αναφορικά με την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας εξέφρασε ο καθηγητής ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Στο «κόκκινο» η Αττική – «Είναι στο χέρι μας να αποτρέψουμε το lockdown»

Την έντονη ανησυχία του αναφορικά με την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος τονίζοντας πως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις κατοικημένες περιοχές.

Εστιάζοντας στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στο Mega, όπως αναδημοσιεύει το newsbeast.gr, συνέστησε στους πολίτες να κυκλοφορούν μόνο όταν είναι απαραίτητο, να αποφεύγουν τις περιοχές με πολύ κόσμο, να φορούν πάντα μάσκα, να απολυμαίνουν τα χέρια. Οι συνταξιούχοι που έχουν δουλειές στο κέντρο να πηγαίνουν ώρες που έχει λιγότερο κόσμο.

«Η μάσκα έχει βοηθήσει σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων» τόνισε ο κ. Βατόπουλος, όμως πολλή προσοχή χρειάζεται σε περιοχές της Αθήνας που είναι πυκνοκατοικημένες.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους μετανάστες του κέντρου τόνισε πως οι άνθρωποι ζουν σε πολύ κακές συνθήκες και πολλοί μαζί στο ίδιο σπίτι. «Πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε στη δική τους γλώσσα να τους περάσουμε το μήνυμα να μην συνωστίζονται σε πλατείες και να κατανοήσουν το πρόβλημα», συμπλήρωσε και εξήγησε πως επικίνδυνος στις καφετέριες.

Όσο για το ενδεχόμενο ενός lockdown είπε πως «είναι στο χέρι μας να το αποτρέψουμε. Δεν είναι μοιραίο και απαραίτητο να γίνει lockdown. Εαν καταφέρουμε να συντονιστούμε η οργανωμένη πολιτεία και οι πολίτες τότε μπορούμε να το αποτρέψουμε».

«Προβληματισμός υπάρχει στο μεταξύ για τις καταλήψεις στα σχολεία, όπου οι μαθητές συγχρωτίζονται χωρίς μέτρα προστασίας. Καθώς το νόσημα μεταδίδεται με τα σταγονίδια, αν τα παιδιά είναι σε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση χωρίς μάσκες, τότε υπάρχει πρόβλημα» σημείωσε ο κ. Βατόπουλος.

Την ίδια στιγμή ασφυκτική είναι η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας και οι μονάδες ΜΕΘ. Τα Χανιά μάλιστα για τους επόμενους περίπου τρεις μήνες δεν θα έχουν κλίνες ΜΕΘ Covid αλλά μόνο δύο ενδιάμεσης νοσηλείας, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Ant1 δυτικής Κρήτης Παντελή Γιαϊτση. Κι αυτό διότι θα είναι σε εξέλιξη εργασίες για τη διαμόρφωση ΜΕΘ Covid έξι κλινών.

Advertisement
Babis

«Η ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία είναι απαραίτητη διότι για εμάς είναι αδιανόητο και απορριπτέο να χρειαστεί να ζήσουμε καταστάσεις Ιταλίας που θα πρέπει να μπούμε σε δίλημμα να αποφασίσουμε ποιος ασθενής θα ζήσει» είπε από την πλευρά της η κ. Νάγια Ρενδούμη, παθολόγος στην κλινική Covid-19 του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ρομά καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά σε δημοτικές εκτάσεις σε Σέρρες, Δράμα και Καβάλα

31/01/26 2:46 μμ

Ρομά καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά σε δημοτικές εκτάσεις σε Σέρρες, Δράμα και Καβάλα

– Από τον Μάιο το νέο «Ανακαινίζω»

31/01/26 2:34 μμ

Δύο παρεμβάσεις για προσιτή στέγη προ των πυλών – Από τον Μάιο το νέο «Ανακαινίζω»

Νικολέττα Χαραλαμπόγλου: Η Σερραία δασκάλα που «ζωντάνεψε» το Δημοτικό Σχολείο στη Φολέγανδρο

31/01/26 2:07 μμ

Νικολέττα Χαραλαμπόγλου: Η Σερραία δασκάλα που «ζωντάνεψε» το Δημοτικό Σχολείο στη Φολέγανδρο

Σε θερμό κλίμα η κοπή της Βασιλόπιτας της λέσχη Lions Σέρρες Στρυμονιάς

31/01/26 2:01 μμ

Σε θερμό κλίμα η κοπή της Βασιλόπιτας της λέσχης Lions Σέρρες Στρυμονιάς

Σέρρες: Κοπή βασιλόπιτας για το 2ο περιφερειακό τμήμα του ΟΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - video

31/01/26 1:57 μμ

Σέρρες: Κοπή βασιλόπιτας για το 2ο περιφερειακό τμήμα του ΟΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – video

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στις Σέρρες - video

31/01/26 1:49 μμ

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στις Σέρρες – video

«Οι Σέρρες στο επίκεντρο της εφοδιαστικής αλυσίδας»- Ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Σερρών

31/01/26 1:47 μμ

«Οι Σέρρες στο επίκεντρο της εφοδιαστικής αλυσίδας»- Ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Σερρών

Πανσερραϊκός – Che Guevara Club: Ένα μαύρο πέπλο σκέπασε την Ελλάδα – Πέντε γυναίκες και επτά οπαδοί χάθηκαν

31/01/26 1:11 μμ

Μήνυμα ανθρωπιάς και σεβασμού από τον σύνδεσμο Πανσερραϊκός Che Guevara Club

Με σεβασμό στη βάση και τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ

31/01/26 12:57 μμ

ΠΑΣΟΚ Σερρών για ΝΟΕΣ: «Πρωτοφανής πολιτική επιλογή που υπονομεύει την εσωκομματική δημοκρατία»

Δημογλίδου για την εξαφάνιση της Λόρας: Φαίνεται να είχε ήδη προσγειωθεί στη Γερμανία όταν δηλώθηκε η εξαφάνισή της

31/01/26 11:48 πμ

Δημογλίδου για την εξαφάνιση της Λόρας: Φαίνεται να είχε ήδη προσγειωθεί στη Γερμανία όταν δηλώθηκε η εξαφάνισή της

Χρ.Καζακίδης: "Είχαμε προβλήματα στο κυνοκομείο λόγω κακοκαιρία αλλά δεν έγιναν καταστροφές"

31/01/26 11:40 πμ

Χρ.Καζακίδης: “Είχαμε προβλήματα στο κυνοκομείο λόγω κακοκαιρία αλλά δεν έγιναν καταστροφές”

Σέρρες: Καταγγελία για βιασμό 78χρονης - Ο 56χρονος υποστηρίζει συναίνεση - video

31/01/26 11:06 πμ

Σέρρες: Καταγγελία για βιασμό 78χρονης – Ο 56χρονος υποστηρίζει συναίνεση – video