Σύμφωνα με το thestival.gr, ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε το σχόλιο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Καλλιάνου, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο χθεσινό μαθητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. “Αλλά δεν φταίνε ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Σύμφωνα με το thestival.gr, ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε το σχόλιο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Καλλιάνου, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο χθεσινό μαθητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Advertisement
 

“Αλλά δεν φταίνε μόνο αυτά, φταίνε περισσότερο οι γονείς τους που τα μεγάλωσαν αλητάκια”, σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Καλλιάνος.

“Τα κακόμοιρα τα παιδιά, αυτή την ώρα καίνε το κέντρο της Αθήνας γιατί μάχονται για το μέλλον τους. Ξέρετε, είναι αυτά τα παιδιά που ενδιαφέρονται για καλύτερες συνθήκες στην παιδεία, που φοβούνται για τον COVID και που θέλουν περισσότερους καθηγητές ώστε να επιτύχουν στις εξετάσεις τους και να γίνουν λαμπροί επιστήμονες. Αλλά δεν φταίνε μόνο αυτά, φταίνε περισσότερο οι γονείς τους που τα μεγάλωσαν αλητάκια.(ΥΓ : Αν έχεις κάποια αιτήματα για ένα ζήτημα, μπορείς ασφαλώς να συμμετέχεις σε μια διαδήλωση. Είναι δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός και της καθεμιάς αυτό. Αν όμως πας για να σπάσεις και να κάψεις είσαι αλητάκι και θα έπρεπε να ντρέπονται πρώτοι απ’ όλους οι γονείς σου)”, έγραψε αρχικά.
Ακολούθως ο βουλευτής της ΝΔ με δεδομένα και τα πολλά σχόλια στην πρώτη του δημοσίευση έσπευσε να επανέλθει με νέα ανάρτηση στην οποία τόνισε πως “δεν θα τα έβαζα επομένως ποτέ με τα παιδιά που πήγαν ειρηνικά να διαδηλώσουν για τα αιτήματά τους. Μίλησα για αυτούς (και τους γονείς αυτών) που σήμερα πήγαν για να κάψουν, να σπάσουν και να χτυπήσουν τους αστυνομικούς”

Η δεύτερη ανάρτηση του κ. Καλλιάνου.

“Ορισμένοι που σπεύσατε να μου την “πέσετε” γιατί δήθεν τα έβαλα με τα παιδιά, θα σας παρακαλέσω να διαβάσετε πιο προσεκτικά την ανακοίνωση μου. Γιατί, είτε το παίζετε αφελείς, είτε είστε, δεν εξηγείται αλλιώς. Νομίζω ότι είμαι καλός στα Ελληνικά μου.
Έχω υπάρξει καθηγητής επί 14 χρόνια, έχω διδάξει εκατοντάδες παιδιά την επιστήμη των Μαθηματικών και είμαι ένας πολιτικός που δεν φημίζομαι για τις ακραίες τοποθετήσεις μου, κάθε άλλο μάλιστα. Εξάλλου θεωρώ ότι η μετριοπάθεια είναι προτέρημα για κάποιον που ασχολείται με τα κοινά. Δεν θα τα έβαζα επομένως ποτέ με τα παιδιά που πήγαν ειρηνικά να διαδηλώσουν για τα αιτήματά τους. Μίλησα για αυτούς (και τους γονείς αυτών) που σήμερα πήγαν για να κάψουν, να σπάσουν και να χτυπήσουν τους αστυνομικούς.
Όλοι εσείς που προστατεύετε τους κουκουλοφόρους και τους “μαθητές” με τα στουπιά και τα ξύλα, να ξέρετε ότι οι ίδιοι τελικά θα κληθείτε να πληρώσετε τα σπασμένα μέσω της φορολογίας σας. Αλλά βέβαια δεν σας ενοχλεί ορισμένους “προοδευτικούς” που κάποιοι έχουν κάνει “πουρέ” από την πλύση εγκεφάλου τα μυαλά αυτών των παιδιών ώστε σε κάθε διαδήλωση να σπεύδουν να καταστρέψουν με δικαιολογία δήθεν την αποκατάσταση των αδικιών του πάντοτε κακού κράτους.
Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα αν υπάρχει γονιός που να είναι υπερήφανος που το παιδί του σήμερα διαδήλωσε ειρηνικά. Η ένσταση μου είναι αν υπάρχει κάποιος γονιός που να είναι υπερήφανος που το παιδί του σήμερα έριξε μολότοφ, έσπασε και έκαψε. Σε αυτόν θα απαντήσω ότι δυστυχώς αλλά απέτυχε παταγωδώς στην ανατροφή του παιδιού του.
Άρα λοιπόν μην προσπαθείτε ορισμένοι να δημιουργήσετε εντυπώσεις λέγοντας ότι ο Καλλιάνος τα έβαλε με τους μαθητές και τους είπε αλητάκια. Σέβομαι τους μαθητές πολύ παραπάνω απ’ όσο μπορείτε να αντιληφθείτε. Και τους σέβομαι γιατί έχω δουλέψει σκληρά μαζί τους για πολλά χρόνια, πάνω απ’ όλα ως δάσκαλος.
Δηλαδή θα πρέπει να κάτσω να γράψω και 2ο σχόλιο για να καταλάβετε τι εννοούσε ο Καλλιάνος και αν είναι ακραίος ή όχι; Εγώ προσωπικά τους απεχθάνομαι τους ακραίους, απ’ όπου και αν προέρχονται! Ήμαρτον που ακόμη και σήμερα κάποιοι κάνετε ότι δεν έχετε καταλάβει που βρίσκομαι ιδεολογικά”.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άνοιξε ο αυτοκινητόδρομος Πατρών – Κορίνθου

05/12/25 11:30 μμ

Άνοιξε ο αυτοκινητόδρομος Πατρών – Κορίνθου

Μουντιάλ 2026: Η κλήρωση των 12 ομίλων

05/12/25 11:28 μμ

Μουντιάλ 2026: Η κλήρωση των 12 ομίλων

Με ανθρώπους του πολιτισμού και των τεχνών της Μακεδονίας και Θράκης συναντήθηκε ο Κ. Γκιουλέκας

05/12/25 11:27 μμ

Με ανθρώπους του πολιτισμού και των τεχνών της Μακεδονίας και Θράκης συναντήθηκε ο Κ. Γκιουλέκας

Ποιος ήταν ο Άγιος Νικόλαος που γιορτάζει σήμερα 6 Δεκέμβριου

05/12/25 8:18 μμ

Ποιος ήταν ο Άγιος Νικόλαος που γιορτάζει 6 Δεκέμβριου

Τέταρτη η Ντουντουνάκη στα 100μ. πεταλούδα, για πέντε εκατοστά εκτός βάθρου

05/12/25 11:31 μμ

Τέταρτη η Ντουντουνάκη στα 100μ. πεταλούδα, για πέντε εκατοστά εκτός βάθρου

Το κρασί, το ελαιόλαδο και ο πολιτισμός της Πελοποννήσου «κέρδισαν» τους Ιταλούς

05/12/25 11:26 μμ

Το κρασί, το ελαιόλαδο και ο πολιτισμός της Πελοποννήσου «κέρδισαν» τους Ιταλούς

Με μήνυμα συλλογικότητας και θεματική «Μουσεία και Ελπίδα» επέστρεψε το 15ο CoMuseum

05/12/25 11:24 μμ

Με μήνυμα συλλογικότητας και θεματική «Μουσεία και Ελπίδα» επέστρεψε το 15ο CoMuseum

Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα κλείσουν αύριο, Σάββατο, με εντολή της ΕΛΑΣ

05/12/25 11:23 μμ

Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα κλείσουν αύριο, Σάββατο, με εντολή της ΕΛΑΣ

«Ανάπλαση προσώπων από το παρελθόν»: Μasterclass του Μ. Παπαγρηγοράκη στις 9/12 στο Ναύπλιο

05/12/25 11:22 μμ

«Ανάπλαση προσώπων από το παρελθόν»: Μasterclass του Μ. Παπαγρηγοράκη στις 9/12 στο Ναύπλιο

Αρχαιολόγοι ταυτοποίησαν τη μούμια του φαραώ Σεσόνκ Γ΄ χάρη στα αγαλματίδια υπηρετών του

05/12/25 11:20 μμ

Αρχαιολόγοι ταυτοποίησαν τη μούμια του φαραώ Σεσόνκ Γ΄ χάρη στα αγαλματίδια υπηρετών του

Μια μεσαιωνική υπόθεση κληρονομικών διεκδικήσεων...Η Δίκη της Μονής Δοχειαρίου στη Θεσσαλονίκη του 1361

05/12/25 11:19 μμ

Μια μεσαιωνική υπόθεση κληρονομικών διεκδικήσεων…Η Δίκη της Μονής Δοχειαρίου στη Θεσσαλονίκη του 1361

Συνάντηση Κυριάκου Πιερρακάκη με πρέσβεις ΕΕ: Η Ευρώπη χρειάζεται επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομική ισορροπία

05/12/25 8:09 μμ

Συνάντηση Κυριάκου Πιερρακάκη με πρέσβεις ΕΕ: Η Ευρώπη χρειάζεται επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομική ισορροπία