«Μόνιμη παρακαταθήκη για το σύστημα υγείας, η οποία θα μας συνοδεύει και όταν θα έχουμε τελειώσει με τον COVID» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την προσθήκη 50 νέων κλινών Μονάδων ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Μόνιμη παρακαταθήκη για το σύστημα υγείας, η οποία θα μας συνοδεύει και όταν θα έχουμε τελειώσει με τον COVID» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την προσθήκη 50 νέων κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Νοσοκομείο Σωτηρία που κατασκευάστηκαν σε έναν εξ’ ολοκλήρου νέο χώρο του νοσοκομείου και εγκαινιάστηκαν σήμερα.

Advertisement
 

Ο πρωθυπουργός επισήμανε με έμφαση ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι και τόνισε ότι εάν δεν προσέξουμε όλοι, το Σύστημα Υγείας θα δεχτεί μεγαλύτερες πιέσεις.

«Και είναι μία μεγάλη ανακούφιση για όλους μας ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουμε σημαντικά αυξημένο αριθμό εντατικών κρεβατιών τα οποία σε πρώτη φάση θα τεθούν στη μάχη αντιμετώπισης του COVID και βέβαια όταν τελειώσουμε πια με τον COVID θα είναι στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας για να τελειώσει μία και καλή αυτό το οποίο νομίζω όλους μας, μας έχει ταλανίσει, όσοι δηλαδή κατά καιρούς έχουμε ασκήσει εκτελεστική εξουσία, να πρέπει κάποιος να ζητά πολιτική παρέμβαση για να βρει θέση σε ένα κρεβάτι εντατικής» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Σημείωσε επίσης ότι δεν είναι τα μόνα κρεβάτια εντατικής τα οποία ετοιμάζει το Υπουργείο, επισημαίνοντας ότι με τη συνδρομή και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ετοιμάζονται πολλά κρεβάτια σε πολλά νοσοκομεία ενώ και άλλοι δωρητές έχουν σπεύσει να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
«Νομίζω ότι δίνουμε όλοι εδώ, όλα τα κόμματα, ακόμα μία δέσμευση ότι αυτό θα τελειώσει – και πρέπει να τελειώσει – και η Ελλάδα θα φτάσει πολύ σύντομα να έχει αριθμό εντατικών κρεβατιών και προσωπικό που θα το υποστηρίζει» είπε και πρόσθεσε:
«Δεν είναι μόνο οι υποδομές, πάνω από όλα είναι οι άνθρωποι οι οποίοι σώζουν ζωές. Αυτή είναι η δέσμευση της κυβέρνησης και αυτή η δέσμευση της κυβέρνησης θα γίνει πράξη».

Advertisement
MEGA

«Ευχαριστώ» στους εργαζομένους

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους εργαζομένους του νοσοκομείου Σωτηρία απηύθυνε «ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους».
«Στο πρόσωπό σας και όλων των εργαζομένων, κυρίως στις εντατικές, των γιατρών, των νοσηλευτών, του υποστηρικτικού προσωπικού, των κυρίων και των κυριών που καθαρίζουν και κρατούν τις εντατικές στο επίπεδο της αποστείρωσης που απαιτείται για να κάνετε με ασφάλεια τη δουλειά σας, ένα μεγάλο ευχαριστώ» είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.
Σημείωσε ότι στις εντατικές είχαμε την ευκαιρία να αναγνωρίσουμε το έργο τους, «να τους ανταμείψουμε και ηθικά και οικονομικά στο δικό σας πρόσωπο ώστε να μπορείτε να εκπαιδεύσετε και τη νέα γενιά των γιατρών και των νοσηλευτών, να μεταλαμπαδεύσετε αυτή τη μοναδική εμπειρία την οποία έχετε διότι εσείς 24 ώρες το 24ωρο δίνετε τη μάχη με το θάνατο και δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να σώζετε ανθρώπινες ζωές όπως το κάνετε κάθε μέρα».

Δωρεά της Βουλής

Το έργο, το οποίο ολοκληρώθηκε και εξοπλίστηκε σε χρόνο μόλις δύο μηνών αποτελεί δωρεά της Βουλής των Ελλήνων και πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία των Υπουργείων Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών και ειδικότερα της Εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές».
Ο πρωθυπουργός είχε συνομιλία με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, τους οποίους ευχαρίστησε για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν και για την προσφορά τους στο συνάνθρωπο, τονίζοντας ότι σε κάθε βήμα θα στέκεται δίπλα τους. Μετά τον αγιασμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια της νέας ΜΕΘ Μαρία Νταγάνου, την Διευθύντρια της Α΄ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής Αντωνία Κουτσούκου και την Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια της νέας ΜΕΘ Φωτεινή Αντωνιάδου.
Με αφορμή τα εγκαίνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «είναι σημαντικό ότι επέλεξε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να φέρει το ευρωπαϊκό του γραφείο για την ποιότητα της περίθαλψης στην Ελλάδα. Αυτό μας κάνει περήφανους και θεωρώ ότι θα αναβαθμίσει πάρα πολύ την ποιότητα της δουλειάς μας».
Παρόντες στην τελετή και τον αγιασμό ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ο Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου και ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος.
Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν στη νέα μονάδα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η Υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για την Ψυχική Υγεία, Ζωή Ράπτη και ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Σωτηρία» Σωκράτης Μητσιάδης. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κτιριακές Υποδομές (ΚτΥπ) Τιμολέων Κατσίπος και ο Διευθύνων Σύμβουλος Αθανάσιος Γιάνναρης.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεθυσμένος και υπό την επήρεια κοκαΐνης ο 29χρονος που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο στην Αρτέμιδα

03/12/25 1:03 μμ

Αρτέμιδα: Μεθυσμένος και υπό την επήρεια κοκαΐνης ο 29χρονος που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

03/12/25 10:41 πμ

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

Σέρρες: «Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί».

03/12/25 10:32 πμ

Σέρρες: «Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί».

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Επιτυχημένες οι «Βυζαντινές Σέρρες»

03/12/25 9:24 πμ

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Επιτυχημένες οι «Βυζαντινές Σέρρες»

Σερρών Θεολόγος: «Το έργο της Εκκλησίας μας θέλει ‘’ψυχή’’, στοργή, προσευχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

03/12/25 9:18 πμ

Σερρών Θεολόγος: «Το έργο της Εκκλησίας μας θέλει ‘’ψυχή’’, στοργή, προσευχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Ενεργή στήριξη στους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού

03/12/25 9:12 πμ

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Ενεργή στήριξη στους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού

Εκλογές για την ανάδειξη της νέας Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών - Αποτελέσματα

03/12/25 9:10 πμ

Εκλογές για την ανάδειξη της νέας Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών – Αποτελέσματα

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Τα Μυστικά του Πύργου της Μάρως» στη Νιγρίτα Σερρών

03/12/25 9:55 πμ

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Τα Μυστικά του Πύργου της Μάρως» στη Νιγρίτα Σερρών

Ένας στους πέντε θανάτους παιδιών συνδέεται με ανεπαρκή ανάπτυξη

03/12/25 9:00 πμ

Ένας στους πέντε θανάτους παιδιών συνδέεται με ανεπαρκή ανάπτυξη

Ενισχύεται διαρκώς το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια - Κλειστή παραμένει η E.O. Αθηνών - Θεσσαλονίκης

03/12/25 8:55 πμ

Ενισχύεται το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια – Κλειστή παραμένει η E.O. Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Το βιβλίο του «Ιθάκη» παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας

03/12/25 8:50 πμ

Το βιβλίο του «Ιθάκη» παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας

Συμφωνία στην ΕΕ για οριστικό τερματισμό των εισαγωγών αερίου από τη Ρωσία το 2027

03/12/25 8:47 πμ

Συμφωνία στην ΕΕ για οριστικό τερματισμό των εισαγωγών αερίου από τη Ρωσία το 2027